Te invit într-o călătorie cu gust, de această dată simplu și robust și de dor am pregătită o rețetă de cantuccini toscani alle mandorle-cantuccini toscani cu migdale. 

Primul popas e în Italia, în frumoasa și inegalabila Toscana. Peisajele unice, cu sate răsfirate printre vii și imense lanuri de grâu, cu castele și biserici vechi cocoțate pe dealuri nu mai au nevoie de prezentare. Toscana, locul de unde a pornit renașterea italiană, atrage ca un magnet iubitorii de frumos: artă, arhitectură, istorie, aici incluzându-i și pe cei cu gusturi alese. Toscana este o regiune gastronomică celebră, unde bucatele, toate din ingrediente locale, se prepară repede și bine. Bucătarii, mai ales gospodinele, au astfel mai mult timp să se bucure de operele lor, alături de cei dragi. Nici cantuccini toscani alle mandorle-biscuiți crocanți cu migdale, nu sunt greu de preparat, nu-ți trebuie cine știe ce experiență în ale bucătpriei: se prepară foarte ușor și repede. Cantuccini toscani sunt gustoși și aromați, merg foarte bine cu o cafea tare! Sunt serviți alături de vinurile celebre din regiune, vino Santo fiindu-I cel mai obișnuit companion, înmuindu-i ușor. Combinația între vinul dulce și biscuiții crocanți, “migdalați”, este imbatabilă și un mod tradițional și ușor de a termina o masă toscană.

Rețeta de cantuccini toscani alle mandorle

Acești biscuiți cu migdale uscate au o particularitate: coacerea dublă. Se obțin prin felierea formei încă fierbinți, după prima coacere, de 20 de minute. Apoi, cantuccini sunt supuși unei noi coaceri pentru 20 de minute, tot la o temperatură de 180 grade Celsius. Cantuccini sunt pregătiți în toată Italia tot timpul anului, dar sunt foarte apreciați mai ales la Crăciun. Merg foarte bine însoțiți de un pahar de vin Santo, eventual după o porție de rață cu portocale.

Se încălzește cuptorul la 180 grame

*500 grame faină

*200 grame zahăr

*un praf de sare

*8 grame de praf de copt

*coaja de la o lămâie bio

*70 grame de unt moale tăiat cubulețe

*3 ouă

*2 linguri lichior de anason/sau vișinată.

*o linguriță esență de rom

*200 grame migdale uscate

Se amestecă ingredientele uscate respectiv făina, praful de sare, zahărul, praaful de copt și coaja de lămâie netratată într-un vas încăpător. Apoi se adaugă untul moale, cele trei ouă, laptele, lichiorul și esența de rom. Amestecă cu ajutorul unei spatule, apoi va trebui să te murdărești un pic pe mâini. Frământă bine aluatul pe un blat pudrat bine cu făină. Aluatul devine mai întâi sfărâmicios, nu te impacienta! Mai frâmântă până se amestecă bine toate ingredientele și aluatul devine mai compact, deși e elastic. Întinde bila si pune, într-un sfârșit, și cele 200 grame migdale. Ce e la urmă e cel mai bun!

Rezultă o bilă compactă de aluat, din care scoate capul și câte o migdală. Vei tăia apoi bila de aluat în două, apoi înjumătățește fiecare bilă. Rezultă patru bile de aluat pe care le rulezi frumos cu mâna, astfel încât lungimea lor să nu o depășească pe cea a tăvii. Așează fiecare rulou de aluat de cantuccini toscani alle mandorle pe tava peste care ai așternut o foaie de hârtie de copt. Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coace 20 de minute. Scoate tava și las-o să se răcească timp de 8-10 minute. Se taie fiecare cantuccini oblic, de aprox. un centimetru grosime, cu un cuțit de pâine zimțat. Se dau apoi iar la cuptorul încins la 180 de grade, timp de apox. 20 de minute. Se lasă să se răcească, eventual le poți pudra cu zahăr vaniliat, pentru că nu sunt deloc dulci. 

Sunt foarte spornici, din această compoziție rezultă aprox. un kilogram de biscuiți care, depozitați într-o cutie ermetică sau de tablă, țin peste o lună. Ambalați corespunzător, cantuccini toscani alle mandorle pot constitui un dar frumos și gustos de sărbători sau petreceri.

Sper că visul de a ajunge în destinațiile preferate va deveni realitate cât mai curând. Vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This