Articolul “Cele mai bune restaurante din Sibiu” încearcă să răspundă deselor întrebări pe această temă pe care le-am primit de la cititori și prieteni.

Am testat de multe ori serviciile acestor restaurante, cele mai bune din Sibiu pentru noi și nu numai, unde revenim ori de câte ori am ocazia. Suntem siguri astfel că nu vă recomandăm ceva nepotrivit. Pe lista de așteptare a clasamentului mai sunt și alte restaurante.  Le vom adăuga pe măsură ce trec testul calității în timp Mai jos, urmează recenzii pe bune. 

Benjamin SteakHouse&Bar

Lista cu cele mai bune restaurante din Sibiu se deschide cu ceva deosebit în peisajul gastronomic local, cel puțin la data deschiderii sale. Aflat la doi pași de Muzeul Brukenthal, (str. Xenopol nr.1), Benjamin SteakHouse&Bar e specializat pe tot felul de fripturi de vită și hamburgeri. Reușește să mențină un standard ridicat încă din anul 2015, data inaugurării sale. Atmosfera e relaxată, personalul e amabil, bucatele delicioase. Copii au locurile lor de joacă. Dar ce poți mânca aici?

În afară de friptura de vită din carne maturată, provenind de la vestita rasă scoțiană Black Angus, la Benjamin SteakHouse & Bar te poți delecta cu diverse preparate din pui, miel, rață, pește și fructe de mare. Alături de fripturile de vită, coastele sunt la loc de cinste în preferințele multor clienți, ca și hamburgerii și cartofii prăjiți. Dacă nu vrei să-ți dezechilibrezi bugetul cu un T Bone Steak (friptură de vită cu os), poți încerca o salată Cezar sau un puișor coquelet la cuptor (foto sus). Ls garnitură, alege spanacul sotat cu smântână și usturoi. Delicios!

Nu regăsești mai nimic tradițional în meniu, poate obrăjorii de port s-ar fi putut califica la acest statut, dacă nu ar fi gătiți cu parmezan. Poate te încântă un fritto misto (calmari, caracatiță, creveți și scoici în tempura) făcut ca la carte și la desert un tiramisu sau lava cake din același registru italian. Regăsești în meniul Benjamin Steakhouse & Bar nu doar fripturi ci și feluri mexicane și japoneze.

Promptitudinea personalului, locul de joacă pentru copii și curățenia de la baie au adus și ele SteakHouse&Bar o clientelă fidelă în timp.

Ce nu mi-a plăcut. Mi se pare mie că porțiile sunt un pic mai mici chiar dacă prețurile au cam crescut?!

La Cuptor

În ultimii ani, am observat o efervescență creatoare la capitolul gastronomie din Sibiu. Nu întâmplător, în 2019, Sibiul a fost  Regiune Gastronomică Europeană. Au apărut câteva restaurante drăguțe, micuțe, cu un meniu destul de restrâns dar cu bucate gătite aproape impecabil. Unul dintre ele este La Cuptor, unde produsele vedetă sunt ieșite din acest dispozitiv care tronează la loc de cinste chiar lângă intrarea în restaurant.

Ajungi repede La Cuptor de la Podul Minciunilor, strecurându-te le lângă Catedrala gotică și coborând treptele Scării Aurarilor, două obiective turistice de top din centrul istoric al Sibiului. Restaurantul se află pe str 9 Mai, nr 7, , e primitor și elegant, dar nu este foarte spațios. Estimez că La Cuptor nu are mai mult de 50 de locuri. Motiv pentru care, în vârf de sezon, trebuie să-ți faci rezervare din timp, măcar cu câteva ore înainte!

Sala e micuță, dar decorată interesant, cu grijă la detalii. Direct din gura largă a cuptorului ies tot felul de mâncăruri, care de care mai apetisante. Nu sunt doar „perpelite” de foc ci și bibilite de mâinile dibace ale bucătarilor.

De la salata cu vită caldă (foto sus) a păstrăvul la cuptor care merge bine cu mujdei de usturoi și cu mămăliguța infuzată cu flori de tei, vei găsi ceva pe placul tău. Creveții, berbecuțul, coastele de porc sau măduvioara sunt de neratat dacă ajungi la o masă de pe lângă Cuptor.

Desertul arată și el într-un mare fel, incitant și deși, recunosc, nu sunt cel mai mare fan de obicei. Meniul nu este totuși unul foarte variat, nu ai prea multe opțiuni dacă ești mai mofturos. Probabil se merge pe principiul “puțin, dar bun”. Totuși, nu aș mai încerca supa de ceapă, nu e reușită!

Localul este un pic cam strâmt, mesele cam prea mici și miroase a mâncare în sală. Compensează bunul gust, curățenia de peste tot, ingeniozitatea rețetelor și atenția personalului. Am găsit de fiecare dată ceva nou și delicios de încercat în meniu, dar prețurile sunt și aici pe un trend crescător. Până unde?!

Kombinat

În apropierea centrului istoric al Sibiului se află un alt ocupant de seamă al listei cu cele mai bune restaurante din Sibiu. Deși numele Kombinat te duce cu gândul la (orice) altceva, atmosfera de aici este departe cea a de liniilor de producție în flux sau de cea prăfuită a silozurilor.

Cum pătrunzi pe ușă îți sare în ochi “insula” unde se află barul, bucătăria e și ea la vedere. Meniul de aici nu e prins pe un tocător, ca la La Cuptor, ci și-a făcut loc pe un clip-board.

Vestea bună e că aici găsești și produse tradiționale gen supă de pui, supă de crumpene, pui de țară, balmoș, păstrăv din Transalpina, coaste de pe Valea Hârtibaciului, fasole făcăluită. Micii nu-I vei găsi nici aici, dar fac față cu brio vîrșli de la Gura Râului. Ideea e că unele rețete sunt îmbogățite, așa cum este cazul banalei salate de varză murată îmbogățită cu nuci, puțin usturoi și chimen. O delicatesă vegană!.

Atmosfera relaxată, chelnerii zâmbitori și eficienți dar mai ales bucatele delicioase și surprinzătoare prin acel touch de master chef adevărat adus rețetelor mă ademenesc mereu către Kombinat ( Strada Berăriei FN).

Ce nu mi-a plăcut. Păcat că porțiile sunt cam mici în raport cu pofta de mâncare stârnită de papilele gustative alertate încă de la prima îmbucătură.

http:// Booking.com

Sper că ai „gustat” acest articol și că te-a inspirat. Îți mulțumesc pentru Like și Share, că demonstrezi că apreciezi ceea ce facem din pasiune. Te invităm cu drag pe Facebook și Instagram.

Visează, iubește, călătorește!® Drum bun!

#consilierturism #sfaturidecălătorie #recomandări #sibiu #top2020 #travelblogger #tgurmanzi 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This