Sfaturi de călătorie despre cum să eviți acele greșeli care te pot pune în pericol atunci când zbori cu avionul. Călătoria cu avionul este o experiență plăcută, care îți permite să ajungi rapid peste mări și țări, oriunde îți dorești. Dar să stai ore în șir pe un scaun nu este un lucru plăcut, indiferent dacă se întâmplă la birou sau la bordul unui avion. Așa că, chiar dacă rolul însotițorilor de zbor este să facă tot posibilul pentru a le oferi pasagerilor un zbor mai sigur și mai comod, și pasagerii trebuie să urmeze câteva reguli simple pentru a le fi cât mai bine.

Iată câteva greșeli de evitat dacă vrei să te protejezi în timpul zborului și chiar după aterizare.

*Să nu te ridici de pe scaun de la decolare până la aterizare.

Presiunea aerului din cabină poate încetini circulația sângelui, ceea ce poate cauza formarea de cheaguri de sânge, în special la nivelul picioarelor. Pentru a reduce riscul de formare a cheagurilor care pot ajunge la plămâni, creier, sau inimă, trebuie să faci câteva exerciții simple. Este vorba de încleștarea și eliberarea mușchilor picioarelor, rotirea gleznelor în serii de câte zece pentru fiecare picior, ridicarea genunchilor, alternativ, până la piept și răsucirea în scaun dintr-o parte în alta.

Dacă este posibil, este bine să te ridici de pe scaun la fiecare 60 de minute.

*Să refuzi apa sau sucurile oferite de stewarzi.

Deshidratarea contribuie la procesul de coagulare a sângelui, astfel că este important ca în timpul zborului să bei cât mai multa apă. Dar vezi mai jos de care.

*Să comanzi cafea și să o bei.

În afară de faptul că deshidratează, cafeaua și ceaiurile sunt făcute cu apă de la bordul aviounului, care ar putea conține bacterii coliforme. Aceste bacterii au fost găsite în 12 la sută din avioanele comerciale, potrivit unui raport al Agenției pentru Protecția Mediului din 2012 citat de Reader’s Digest . Din acest motiv, optează pentru apă îmbuteliată, fără gheață și renunță și la cafea.

*Să consumi alcool. 

Unii ar putea considera că alcoolul i-ar putea ajuta inițial să adoarmă în timpul zborului, negândindu-se la calitatea somnului. Alcoolul te deshidratează și îți poate provoca o mahmureală persistentă, care te face și iritabil și obosit.

Nici înainte de a urca la bord nu este deloc indicat să bei alcool, pentru că marea majoritate a companiior aviatice își rezervă dreptul de a refuza transportul pasagerilor care par să fie în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor.

*Să-ți fixezi aerul condiționat fix deasupra capului, în zona feței.

Nu lăsa aerul să bată direct în zona feței. Poate că este mai inteligent să-l reglezi să cadă mai intâi pe haine sau peste capul tău, astfel încât germenii care circulă prin sistemul de climatizare a avionului, un spațiu închis, să nu vină direct în contact cu tine. Medicii recomandă ca aerul reglabil deasupra scaunului dumneavoastră să fie setat la nivel mediu sau ridicat, astfel încât să sufle germenii cât mai departe de voi.

*Să nu te îmbraci adecvat.

Nu te înveșmânta cu haine strâmte, pot favoriza și ele apariția trombozei venoase profunde. Hainele strâmte, din nylon sau chiar și șosetele prea strânse în partea de sus, care îți lasă urme pe piele, pot limita fluxul sangvin prin vene.

Șosetele de compresie sunt o alegere bună pentru călătorii cu probleme de circulație sau pentru cei care vor să ia măsuri suplimentare de reducere a riscului de tromboză.

*Să refuzi să-ți pui centura de siguranță.

Dacă, din orice motiv, un pasager nu poate sau nu este dispus să închidă centura de siguranță, atunci echipajul de zbor îi va arăta, cel mai probabil, ușa.

*Să te iei la harță sau la bătaie. Nu insist de ce nu e bine, motivele sunt evidente!

*Să nu-ți păstrezi centura prinsă și pe timpul zborului.

În timpul zborului, turbulențele reprezintă cauza principală a rănirii pasagerilor și a însoțitorilor de zbor în accidente non-fatale, din cauză că nu sunt prinse centurile de siguranță.

*Să-ți fie rușine să le spui stewarzilor că nu te simți bine.

Însoțitorii de zbor sunt pregătiți pentru a în cazul unei urgențe medicale, lucru vital până când avionul va ateriza și vei avea parte de asistență medicală specializată.

*Să adormi înainte de decolare.

Dacă adormi, va fi mai greu pentru tine să-ți egalizezi presiunea din urechi, lucru pe îl vei face mai rapid dacă mesteci gumă, înghiți în sec sau simulezi un căscat.

Sper că ți-a plăcut și acest articol, că te-a informat și te-a motivat pentru următoarele călătorii! Arată-l și prietenilor tăi, dă Like & Share, se vor bucura că te gândești la ei! Vino cu noi pe Facebook!

Visează, iubește călătorește. Drum bun !

 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This