Germania este ţara de unde provin cei mai mulţi turişti străini care vizitează principalele destinaţii europene, însă la rândul ei această ţară are obiective turistice celebre în întreaga lume. Mai jos, clasamentul celor mai apreciate obiective turistice care merită vizitate în Germania.

  1. Castelul Neuschwanstein, cel mai cunoscut castel din lume

Construit după dorinţele exprese ale Regelui Ludwig al II-lea al Bavariei supranumit “Regele Nebun” sau  “Regele Lebădă”, Neuschwanstein este probabil cel mai cunoscut castel din lume, după ce a servit drept model lui W. Disney pentru castelul din Sleeping Beauty. Detalii despre acest castel de basm, amplasat într-un cadru natural deosebit aici.

2.  Europa-Park

Europa Park din Rust a fost cel mai bine cotat parc de distracţii din Europa în 2012 şi-şi aşteaptă vizitatorii cu peste 100 de atracţii şi spectacole fantastice, 11 roller coasters şi 13 domenii tematice cu teme europene. Toate aceste atracţii ale Europa Park sunt menite să le depăşească vizitatorilor de toate vârstele şi cele mai sălbatice şi neînfricate aşteptări, promit administratorii Europa Park şi se pare că şi+au îndeplinit această misiune dacaă ar fi să ne luăm după numărul de vizitatori. Europa-Park din Rust se află la nici 59 de kilometri de Strasbourg, Franţa, alte aeroporturi apropiate fiind Baden-Baden (la 80 de kilometri), Stuttgart (la 176 km) şi EuroAirport din Basel (la 97 de kilometri).

 3. Catedrala din Köln, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO

Construcţia acestei catedrale a început în anul 1248, iar lucrările au durat 600 de ani, însă acest lăcaş de cult închinat Fecioarei Maria şi Sfântului Apostol Petru a devenit în cele din urmă unul dintre cele mai frumoase edificii ecleziastice din lume. Un adevărat simbol al arhitecturii gotice, Catedrala din Koln sau Domul din Koln, a fost destinată păstrarii unor  simboluri foarte importante ale creştinătăţii: relicve aparţinând celor trei magi care s-au închinat lui Hristos la Betleem şi i-au adus drept ofrande, aur, smirnă şi tămâie. Constructorii medievali din Köln au proiectat o structură de dimensiuni impresionante pentru o asemenea misiune: catedrala este cea mai mare biserică gotică din Europa de Nord şi are două turle înalte de 157 metri și întrece orie biserică din lume în ceea ce priveşte dimensiunea faţadei sale.

4. Poarta Brandenburg, Berlin

Nici un alt monument din Germania nu este la fel de faimos ca Poarta Brandenburg, construită între 1789 şi 1791 la comanda lui Wilhelm al II-lea şi după planurile lui CG Langhans în inima orașului Berlin, în Pariser Platz. Poarta Brandenburg – Brandenburger Tor în germană-a fost concepută pentru a fi un simbol al păcii, dar aceasta nu a ferit-o de  o soartă destul de tumultuoasă, ansamblul Quadriga care tronează la cei 28 de metri înălţime fiind transportat la Paris din ordinul lui Napoleon. A revenit de la Paris în anul 1914, când creanga de măslin din mâna Victoriei a fost înlocuită cu o cruce. Apoi, Poarta Brandenburg a fost folosită drept simbol de către nazişti, iar după divizarea Berlinului s-a găsit chiar pe graniţa dintre Berlinul de Est şi cel de Vest , în sectorul rusesc. După ce Zidul Berlinului a fost construit în 1961, Poarta Brandenburg a devenit de netrecut timp de 28 de ani. Astăzi, monumentala Poartă Brandenburg este deopotrivă un simbol al reunificării Germaniei şi un obiectiv turistic pe care nu-l ratează nimeni dintre cei care vizitează capitala Germaniei, este ca o legătură între trecutul şi  prezentul Germaniei. Poarta Brandenburg este susținută de șase coloane dorice, formând cinci pasaje, cu acces doar pentru pietoni. Faimosul Quadriga din bronz reprezentând-o pe zeița Victoria , călare pe un car cu patru cai a fost adăugat în 1794. Poarta Brandenburg  a fost realizată după Propylaia, calea de acces la Acropole, Atena.

5. Zidul Berlinului

Din 1961 până în 1989, Zidul Berlinului- Berliner Mauer– a împărțit orașul şi toată Germania în două. Cea mai mare parte din această structură de beton nu mai există astăzi, însă fragmentele rămase în picioare  sunt o caracteristică distinctă a orașului. Astăzi există un traseu pentru pietoni și cicliști împărțit în 14 secțiuni, care urmează traseul fostului perete de netrecut pentru cei din Germania de Est şi panouri de informare instalate în 30 de puncte spun povestea Zidului Berlinului. Printre cele mai importante atracţii turistice din Germania și Berlin se numără Checkpoint Charlie, fostul punct de trecere al frontierei controlat de americani și East Side Gallery, o serie de picturi murale realizate direct pe un fragment de 1.316 m lungime din Zidul Berlinului, 

6.Valea Rinului și Stânca lui Lorelei

Valea Rinului, dar în special cursul mijlociu al Rinului ( Mittelrhein), este una dintre destinațiile de top ale Germaniei. Aceasta pentru că, într-un cadru natural deosebit, se află nu doar o zonă viticolă introdusă în “Drumul vinului” varianta germană, dar mai ales mai multe castele și palate vechi, medievale. Cursul mijlociu al Rinului, cu o lungime de 65 de kilometri ( regiunea geografică dintre localitățile Bingen am Rhein, Rüdesheim am Rhein și Bonn) a fost introdus în patrimoniul mondial al UNESCO în anul 2002. Alături de cetăți și fortărețe vechi precum Pfalzgrafenstein, Katz, Maus se află și vestita stâncă a lui Lorelei, sirena melancolică din cauza căreia mureau marinarii cu ochii după nurii ei, dar neatenți la capcanele Cotului Rinului. Stânca lui Loreley, cocoțată la aproximativ 120 de metri deasupra Rinului, se află lângă localitatea Sankt Goar , unde sunt și ruinele unui castel datând din secolul al XVI-lea, Sankt Goar.

Freiburg im Breisgau

7. Rezervația  naturală  din Pădurea Neagră

Cu o suprafață totală de 7.450 km ², Rezervația  Naturală Pădurea Neagră este cea mai mare din Germania și este una din destinațiile turistice de top din țară. Cu peisaje sălbatice, stațiuni balneare celebre precum Baden-Baden și orășele medievale precum Freiburg im Breisgau dar și simple localități pitorești, zona atrage sute de mii de turiști în fiecare an. Situată în landul  Baden-Württemberg, în sud-vestul Germaniei, în Rezervația Pădurea Neagră își are izvoarele fluviul Dunărea. Izvorul “oficial “al Dunării, Donauquelle, este “marcat”printr-un mic bazin în localitatea Donaueschingen, unde se unesc râurile Brigach și Breg, care formează Donau, Dunărea. Singurul fluviu  din Europa care curge de la vest la est, Dunărea se varsă în Marea Neagră după ce parcurge cei 2.860 de kilometri în care trece prin 10 state, pornind din Donauquelle, izvorul din curtea castelului.

Una dintre atracțiile din Pădurea Neagră este orășelul Freiburg im Breisgau, aflat aproape de granița cu Franța și Elveția. Mai apropiate de Freiburg im Breisgau sunt orașele Strasbourg ( la aproximativ 85 de km), Zurich ( la 86 km), Strasbourg ( la 85km), Munchen (la 350 de kilometri). Freiburg im Breisgau este una dintre cele mai importante atracții turistice, fiind în vecinătatea celui mai înalt vârf din munții Pădurea Neagră, Feldberg. Freiburg im Breisgau este unul dintre cele mai vechi orașe ale Germaniei, un important centru universitar și are ca atracții turistice principale centrul vechi medieval, Freiburg Minster-catedrala înaltă de 116 metri, porțile vechii cetăți medievale- Martinstor, Schwabentor și o mănăstire.

Drum Bun! Dacă v-a plăcut acest material puteți visa, informa și călători alături de noi pe Facebook!

neuschwanstein.jpg
poarta brandenburg main.jpg
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This