„Unde facem shopping la Viena?”, iată întrebarea la care încearcă să ofere cel mai bun răspuns acest articol. Despre cele mai bune străzi și mall-uri unde poți să faci shopping în Viena și în împrejurimi, despre programul magazinelor și mall-urilor din Viena.

Între o vizită la un muzeu sau o galerie de artă sau orice alt obiectiv turistic important, pe străzile Vienei sunt destule tentații pe care amatorii de shopping nu le pot trece cu vederea. Găsești în capitala Austriei de toate pentru toți, de la mărfuri accesibile, unele de o calitate mai slabă, până la mărci de lux ale creatorilor de haine, accesorii, cosmetice, bijuterii și amenajări interioare.

Este bine de știut că Viena nu este chiar cea mai importantă destinație de shopping din Europa, dar nici nu este de trecut cu vederea oferta sa pentru o repriză de cumpărături care îți poate goli buzunarele. Acesta mai ales dacă ajungi în perimetrul străzilor pietonale din apropierea Catedralei Sf. Ștefan, “epicentrul” cumpărăturilor de lux din Viena. Aici se află “Triunghiul de Aur”, replica vieneză a vestitului “Quadrilatero della moda” din Milano, Italia.

Dar să începem cu străzile mai accesibile fiecărui portofel. Renumita stradă de shopping Mariahilfer Strasse este legată de vestitul Cartier al Muzeelor-MuseumQuarter. Mariahilfer Strasse are aproape 1,9 km lungime, e ușor accesibilă cu metroul și cu autobuzul și e “căptușită” cu magazine mari și mici de haine și accesorii ( printre care C&A, Brax, Esprit, H&M, Peek& Cloppenburg, Berska, Terranova), încălțăminte (Salamander, Humanic), cosmetice (Ives Rocher, Rituals, Marionnaud), electronice ( Bose). La acestea se adaugă și câteva outlet-uri mai mici, librării, bijuterii (Pandora), marochinării și un mall pe trei etaje de decorațiuni interioare (Leiner). O serie de restaurante (inclusiv de tip fast-food) cu specific european și asiatic, cafenele și cofetării îi ademenesc pe cei mai pofticioși sau pe cei care vor să-și încarce bateriile fix aici, pe Mariahilfer Strasse.

Despre Mariahilfer Straße. Este cea mai lungă și cea mai celebră stradă de shopping din Viena, care se întinde de la Inner City (Palatul Imperial Hofburg și MuseumsQuartier) până la Westbahnhof (Gara de Vest) și mai departe în partea de sud-vest a Vienei. Westbahnhof și Strada Gürtel împart Mariahilfer Straße în două secțiuni: Innere Mariahilfer Strasse (mai aproape de centrul orașului) și Äussere Mariahilfer Strasse (dincolo de Westbahnhof). Magazinele sunt pe Innere Mariahilfer Strasse. Dacă plănuiești să te cazezi în zonă, ai grijă unde este poziționat hotelul ales, lungimea totală a Mariahilfe este de 3,7 km!

Programul magazinelor de pe Mariahilfe. Dacă ai crezut că cea mai vestită stradă de cumpărături din Viena te va aștepta cu magazinele deschise și în ultima zi a săptămânii, te-ai înșelat. Cu excepția câtorva cafenele și a unor restaurante tip fast-food de lanț, toate magazinele de pe Mariahilfe sunt închise duminica. Programul lor de weekend le permite să-și închidă ușile sâmbăta, la ora 18.00, până luni dimineața.

Cum ajungi pe Mariahilfe. Stațiile de metrou Westbahnhof, Zieglergasse, Neubaugasse, Museumsquartier te aduc și te lasă chiar pe Mariahifle Strasse.

-Naschmarkt, o piață exotică, de legume și fructe, plină de restaurante. Nu departe de Clădirea Secesiunii vieneze, un reper pentru amatorii de artă și arhitectură, dai de Naschmarkt, piață frecventată mai ales de vienezii care vor să mănânce ceva împreună cu prietenii sau să cumpere semipreparate pentru acasă. Ca turist, în Naschmarkt te simți ca un vienez în căutare de gustări orientale, fructe și legume exotice, fructe confiate, pește și fructe de mare, condimente sau ceai. Este un loc pitoresc, plin de arome și culori, sigur vei găsi ceva de dus acasă în bagaje. Vorbesc mai ales de amintiri gustoase, chiar dacă originea lor nu este pe malul Dunării, ci dintr-un colț oriental de lume. Poți bea o cafea, o bere sau lua masa la unul dintre restaurantele de pe Naschmarkt, unele dintre ele sunt chiar foarte apreciate, cel puțin așa se vede după gradul de ocupare!

Programul Naschmarkt e unul fără surprize pentru Viena. Piața de delicatese e deschisă de luni până vineri de la 06:00 la 19:30, iar sâmbăta între 06:00 și 18:00, duminica fiind închis.

Piețe de vechituri în Viena. Sâmbăta, la Naschmarkt se organizează o piață de vechituri. Piața organizată pe arealul locului de parcare de la staţia de metrou U-Bahn-Station Kettenbrückengasse este una dintre cele mai bune piețe de vechituri din Europa. Aici sunt standuri cu de toate, pornind de la cărți, la haine, porțelan, jucării, ornamente, covoare și multe alte obiecte surprinzătoare. Dacă vrei să cumperi, trebuie să ajungi devreme!

Mall-uri în Viena

Donau Zentrum. Cel mai mare mall din Viena este Donau Zentrum, unde ajungi cu tramvaiul 25 sau cu autobuzele 22A, 26A, 27A, 93A și 94A, iar cu metroul pe linia U1. La Donau Zentrum sunt peste 210 de magazine, restaurante, un cinema și un hipermarket.

Programul Donau Zentrum: de luni până vineri între orele 9:00 și 20:00, sâmbătă între orele 9:00 și 18:00, duminica e închis.

-Shopping City Süd (SGS) Viena, La periferia Vienei este Shopping City Süd (SGS), un mall pe care cunoscătorii nu-l ratează. La SGS sunt peste 300 de magazine de brand, de la cosmetice și sport&wellness, la electronice și telecomunicații, până la bijuterii și modă, pentru aproape toate bugetele.

Cum ajungi la SGS. Accesul la SGS e un pic mai complicat dacă nu ai o mașină, caz în care cel mai simplu e să iei Badner Bahn, tramvaiul în care poți urca din stația de la Opera din Viena, pe ruta Viena Matzleinsdorfer Platz – Viena Philadelphiabrücke [U6] – Baden până la Vösendorf.

-Shopping Center Nord. Acesta e concurentul, sau, mai bine spus, fratele mai mic, al SGS-ului din nordul Vienei, de pe Ignaz-Köck-Straße Nr 1. Shopping Center Nord aret 90 de magazine cu care ne-am obișnuit și prin mall-urile de la noi, precum Intersport, CCC, Deichmann, Douglas, Marrionaud, Triumph, H&M, un cinematograf și un hipermarket.

Programul magazinelor Shopping Center Nord. Mall-ul este deschis de luni până miercuri între orele 9:00 – 19:00, joia și vinerea între 9:00 și 20:00, iar sâmbăta de la 9:00 la 18:00.

-Designer outlet Parndorf. Outletul cel mai celebru din această parte a Europei, Parndorf a devenit, în special datorită poziționării sale, pe marginea A4, autostrada care leagă Viena de Budapesta, un punct de atracție printre amatorii de shopping la prețuri mai mici. Există și un shuttle-bus către Parndorf pe care îl poți lua din apropierea intrării principale a Operei de Stat din Viena. Biletul dus-întors costă 30 euro/persoană. În cele peste 160 de magazine ale sale pentru cei mari și copii, Parndorf are reduceri de la 30 până la 70 % tot timpul anului. Cu puțin noroc, din outlet Parndorf ai putea să-ți completezi garderoba cu piese ale unor designeri de lux precum Michael Kors, Prada, Burberry, Karl Lagerfeld, JOOP, Boss sau Armani. Totul e să-ți vină bine, să-ți placă prețul și modelul.

Programul Parndorf: outletul e deschis de luni până joi între 09:30 și 20:00, vinerea între 09:30 și 21:00, iar sâmbăta de la 09:00 la 18:00. Parndorf este închis duminica.

Shopping de lux la Viena

Dacă vizitezi principala atracție turistică a Vienei, Catedrala Sfântul Ștefan, nu ai cum să nu observi, pe străduțele pietonale din apropierea sa, vitrinele dichisite ale unor branduri celebre și foarte costisitoare. Pe străzile Kohlmarkt, Tuchlauben și Kärntner Strasse strălucesc vitrinele impecabile ale buticurilor de lux, magazinele fiind adăpostite de case vechi cu istorie în spate sau de vechi palate.

-Shopping pe Kohlmarkt, cea mai exclusivistă stradă din Viena. Kohlmarkt, care își trage numele de la cărbunele care se vindea odată aici, a găzduit odinioară mari furnizori ai casei regale. De altfel, Hofburg e la doi pași de Kohlmarkt. În prezent, magazinele marilor branduri de lux se aliniază la linie pe stradă, așa că nu te vei mira dacă îți vor lua ochii bijuteriile și ceasurile Chopard, Rolex și Tiffany & Co, creațiile Michael Kors, Dolce & Gabbana, Dior, Burberry, Gucci, Fendi, Giorgio Armani și Chanel. Plimbându-te pe Kohlmarkt, nu poți să nu te întrebi dacă marii compozitori Haydn și Chopin, care au locuit aici s-au lăsat sau nu inspirați de atmosfera mai mercantilă a locului.

Graben. Ca și Kolmarkt, Graben este o combinație eclectică de clădiri istorice și magazine de lux, deși numele se traduce prin”șanț”, cu trimitere tot la istoria locului. Evindent că nu mai există nicio comparație a Graben cu șanțul antic, când vei păși pe strada pietonală îți vei da seama că este una dintre cele mai frumoase străzi din Viena. Istoria Graben începe în epoca romană, iar numele său provine dintr-un șanț construit în fața fortificațiilor romane din Vindobona. Șanțul a supraviețuit mult după anii 1.100, când a fost umplut pentru a se construi primele străzi ale Vienei. E drept că Graben nu are o ofertă chiar așa de bogată de shopping dar găsești totuși Escada, Hermes, Max Mara, Tod’s.

Nu rata Graben, este faimoasă pentru casele, monumentele, magazinele și restaurantele sale elegante dar mai ales pentru Pestsäule și Leopoldsbrunnen, două monumente importante pentru vienezi. Dacă te interesează istoria, arta, luxul și mâncarea bună, nu ocoli Graben în plimbările tale prin Viena!

Kärntnerstrasse este una dintre principalele străzi pietonale și comerciale din Viena aflată tot în centrul orașului. Unește Stephansplatz de Wiener Staatsoper și are toate toate tipurile de magazine, cafenele și restaurante, de la Starbucks la Swarovski, la Salamander, Douglas, Deichman și până la Rolex. Mereu aglomerată, Kärntnerstrasse găzduiește în principal magazine scumpe, de exemplu „Lobmeyr”, specializat în oglinzi, porțelan și candelabre de cristal sau „Steffl”, un mall de lux adăpostit de o clădire de sticlă postmodernistă.

Actuala Kärntnerstrasse a fost o importantă rută comercială spre provincia Carinthia, fiind atestată în secolul XIII drept strada Carintianorum.

Goldene Quartier. În prelungirea Kohlmarkt a apărut unul dintre cele mai exclusiviste cartiere ale orașului- „Goldene Quartier”, unde poți face cumpărături de lux într-o ambianță istorică. Acest nou pol al luxului vienez se află între străzile Tuchlauben, Bognergasse și Piața Am Hof. Magazinele unor branduri de renume internațional precum Chanel, Prada, Saint Laurent, Alexander McQueen, Bottega Veneta, Emporio Armani, Louis Vuitton, Valentino, Miu Miu, Brioni, Mulberry, Pomellato, Brunello Cucinelli, Etro, Akris și Jimmy Choo sunt prezente aici. Magazinele sunt deschise de luni până vineri între orele 10:00 – 19:00 și sâmbăta de la 10:00 la 18:00.

Landstraßer Hauptstraße este una dintre cele mai mari străzi comerciale din Viena. A fost reconstruită la mijlocul anilor 80 și acum artera pietonală găzduiește numeroase magazine și buticuri.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem ? !

#consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #austria #viena #travelblogger #shopping

Visează, iubește, călătorește! Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This