Haideți la o plimbare pe cele mai celebre străzi și bulevarde de shopping din Europa. Aceste artere comerciale cosmopolite nu ar trebui ocolite pentru că sunt obiective turistice importante ale unor destinații turistice de prim rang.

Câți dintre noi rezistăm tentației de a ne plimba pe marile bulevarde din marile orașe ale Europei, pentru a admira vitrinele decorate „ca la carte” și a ne pierde prin magazine, buticuri și centre comerciale? Primele pe lista „victimelor” sunt doamnele și domnișoarele, dar nu puțini sunt domnii care le însoțesc, vor nu vor. Și cei mulți dintre aceștia ajung să aprecieze și ei sesiunile de shopping.

Pentru că, oricât de tentante ar fi cumpărăturile online, tot e mai plăcut să probezi, să atingi, să compari mărfurile, în plus te poți bucura pe loc de noile achiziiții.

Iată o selecție a celor mai celebre artere de shopping din marile destinații de cumpărături de pe Bătrânul Continent.

-Oxford Street, Londra, regatul Unit al Marii Britanii. Londra este pe primele poziții în toate topurile celor mai bune destinații de shopping, iar Oxford Street este “regina”. Oxford Street este probabil cea mai aglomerată arteră comercială din Europa, cu aproxi. o jumătate de milion de vizitatori zilnic, atrași aici de cele aproximativ 300 de magazine și zeci de baruri și restaurante. Această stradă veche, construită de romani și parte din Via Trinobantina (care mergea între Essex și Hampshire, via Londra), are aproape 2 km. lungime. Devenită preferata comercianților ambulanți la sfârșitul secolului al XIX-lea, Oxford Street se poate mândri că primele mari magazine, adevărate mall-uri, din Marea Britanie au fost deschise aici la începutul secolului XX.

Oxford Street se învecinează cu alte artere de neocolit de către amatorii de cumpărături, precum Bond Street și Regent Street și găzduiește centre comerciale emblematice precum Harold’s și clădiri istorice deosebite.

-Bond Street este un alt „obiectiv” pe lângă care nu vrei să treci când vizitezi Londra. Întinzându-se de la Picadilly la Oxford Street, Bond Street este în topul celor mai aglomerate bulevarde din Europa. Aici își au sediul unele dintre cele mai scumpe magazine și buticuri de pe continent, vitrinele îți iau ochii! Dar chiar dacă nu-ti poți permite cumpărături la nici unul dintre magazinele de pe Bond Street, meriți măcar o plimbare pe aici, prin West London.

-Champs-Elysées, Paris, Franța. Capitala mondială a creațiilor Haute Couture, Parisul este visul oricărui designer de modă și al unui împătimit al modei. Aici sunt bulevarde legendare precum Avenue Montaigne, Place Vendome și Rue du Faubourg Saint-Honore, care îi tentează pe cei mai avuți cu chef de cumpărături.

Dar cel mai celebru este probabil cel mai celebru bulevard din lume. O plimbare pe acest bulevard emblematic pentru Franța, lung de 910 metri și lat de 70 de metri, este precum o întoarcere în timp. Deși nu a trecut chiar atât de mult de pe vremea când Maria Antoaneta ieșea împreună cu curtenii săi pentru a-și etala ținutele și a lua lecții de muzică la Hotel Crillon. Acum, Champs-Elysées găzduiește reprezentanțele a numeroase mărci de lux, dar puteți găsi aici și unele produse mai accesibile.

-Via Montenapoleone, Milano, Italia. Această stradă dichisită cu magazine de lux este inima “Quadrilatero della moda”-districtul “la patru ace” din Milano. Strada este renumită pentru magazinele sale de modă și bijuterii, fiind pentru designeri un reper al succesului și influenței, așa că fiecare trebuie să aibă aici o reprezentanțp.

Alături de Via Minte Napoleone, din “Quadrilatero della moda” fac parte și Via Manzoni, Via della Spiga și Corso Venezia. Aeste străzi au devenit adevărate atracții turistice și milioane de vizitatori le “trec pragul” în fiecare an.  Pe strada Alessandro Manzoni se află celebrul Hotel Armani ( foto sus), unde oaspeții sunt consiliați de un manager personal de lifestyle. Situat într-o clădire din anii 1930, hotelul Armani are camerele dotate cu mobilier conceput de celebrul designer iar restaurantul său are o stea Michelin.

Nu rata la Milano! Unele dintre atracțiile de top din Milano precum Teatrul Scala, Domul și Galeria Vittorio Emanuele sunt la 15 minute de mers agale de această zonă. Despre alte destinații shopping în Italia, aici.

-Schildergasse, Koln, Germania. Schildergasse este cea mai aglomerată arteră comercială din Germania. Statisticile spun că aproximativ 15.000 de persoane trec pe aici în fiecare oră (în perioadele de vârf), atrase de ofertele brandurilor apreciate și de cafenele pentru cei care se plictisesc repede de cumpărături. Artera pietonală Schildergasse, care datează încă de pe vremea romanilor, se învecinează cu Hohe, la fel de cunoscută printre pasionații de shopping. Cartierul Belgian din Koln a devenit și el un reper penru amatorii de cumpărături cu ștaif.

Ce să nu ratezi în Koln. Vestita Catedrală din Koln și Muzeul Parfumurilor, Koln fiind locul unde s-a inventat faimoasa „eau de Cologne”, sunt obiective de neocolit, ca și Muzeul Ludwig, Gradina zoologică sau Muzeul Ciocolatei.

-Kurfürstendamm, Berlin, Germania. Berlinul este capitala Germaniei și a shoppingului, iar Kurfürstendamm este cel mai popular bulevard. Două mari centre comerciale, KaDeWe și Peek & Cloppenburg, își dispută supremația pe această arteră comercială. Concurența e mare, pentru că pe Kurfürstendamm există peste 100 de magazine mari și mici. Nu rata! O altă destinație populară printre amatorii de cumpărături care ajung în Berlin este Friedrichstrasse, o stradă strâns legată de istoria bogată a Berlinului și a celui de-al doilea război mondial. Alături de cumpărături, aici trebuie faceți o mică pauză la Checkpoint Charlie (stația U-Bahn: Kochstrasse) sau să vedeți bucăți din Zidul Berlinului.

-Stroget, Copenhaga, Danemarca. Amplasată în centrul orașului Copenhaga, Stroget se recomandă drept cea mai lungă zonă comercială pietonală din Europa. Multe dintre cele mai renumite și mai scumpe magazine din Copenhaga sunt situate de-a lungul celor șase străzi care compun Stroget, iar zona a devenit una dintre cele mai mari atracții turistice din oraș. Însă aici poți face cumpărături indiferent de bugetul disponibil pentru cumpărături, căci sunt prezente  nu doar Prada, Max Mara, Gucci, Louis Vuitton ci și H & M, Vero Moda și Zara. Pe străzile din apropiere sunt câteva din atracțiile turistice de top din Copenhaga, nu le rata!

Bahnhofstrasse, Zurich, Elveția. Bahnhofstrasse este principala stradă din centrul Zurich și una dintre cele mai scumpe și exclusiviste bulevarde comerciale din lume. Umbrit copaci și îndesat cu buticuri ale designerilor de modă, ceasuri și bijuterii elvețiene, Bahnhofstrasse este o atracție de top a Zurich. Lung de aprox. 1,2 kilometri, Bahnhofstrasse găzduiește peste 90 de magazine scumpe. Experiența la cumpărături poate continua și pe străzile adiacente. Deși acum este în mare parte pietonal, acest bulevard celebru a fost, până în 1865, o zonă mlăștinoasă, după care a început să se impună ca o mare arteră de circulație.

-PC Hooftstraat, Amsterdam, Olanda. Această stradă elegantă este cea mai scumpă arteră comercială din Olanda. Aici vei găsi mărci de top, printre care Dior, Lacoste, Mulberry, Hermes, Gucci, Chanel, Hugo Boss, Louis Vuitton, Ralph Lauren și Tiffany & Co. Restaurante cu meniuri delicioase și cafenele elegante completează și ele oferta exclusivistă a PC Hooftstraat. Cartierul Muzeelor din Amsterdam este în apropiere, așa că nu rata sub nicio formă Rijksmuseum și Muzeul Van Gogh.

Un sfat: Străzile pietonale din jurul Dam Plaza sunt destul de ofertante pentru cei cu bugete mai pământene, ca de altfel și De Negen Straatjes, un perimetru format din nouă străzi unde expun și designerii locali.

-Gran Via, Madrid, Spania. Flancat de clădiri construite în stiluri monumentale, teatre vechi, cafenele și hoteluri elegante, Gran Via este cel mai important bulevard al Spaniei. Magazinele și buticurile de lux completează acest amestec energic și plin de opțiuni pentru vizitatorii de orice vârstă. Gran Via atrage și cu oferta de cumpărături pentru toate gusturile și bugetele, de la lanțurile unor mari de retalieri locali precum Zara și unii nordici (H & M ) până la mărci de lux și buticurile unor creatori la început de drum. Arhitectura clădirilor, și teatrele sunt cele care completează oferta de ansamblu a Gran Via, ia o pauză și ascultă cum vibrează acest acest loc! Despre alte destinații importante de shopping din Spania am scris aici

Sper că ți-a plăcut și acest articol  și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#travel #travelblogger #consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #top2018 #shopping

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This