Poveste de iarnă în Bucovina, în imagini. Sper că aceste fotografii te vor convinge, dacă mai este cazul, că acest loc este deosebit din toate punctele de vedere. Bucovina este una dintre cele mai frumoase și interesante regiuni din România și îndrăznesc să spun că și din Europa. Este cunoscută în special datorită bisericilor și mănăstirilor vechi, cu sau fără fresce exterioare, incluse sau nu în patrimoniul UNESCO, dar cu importanță istorică și culturală. Bucovina este una dintre cele mai iubite destinații și datorită oamenilor săi primitori și plini de energie.

Bucovina a mai primit un dar de preț: peisajele unice, sălbatice și rurale, de o frumusețe impresionantă. Iar iarna, Bucovina se transformă într-un tărâm de poveste. 


Și încă o galerie cu fotografii din Bucovina, sub mantia iernii. Eu nu mă satur de aceste peisaje. 

Bucovina este iubită de poeți, romancieri și cărturari, dar M. Eminescu a fost în mod special legat de aceasta. Eminescu i-a dedicat o poezie, La Bucovina (publicată în revista Familia în august 1866), din care redau o strofă:

„N-oi uita vreodată, dulce Bucovină,
Geniu-ți romantic, munții în lumină,
Văile în flori,
Râuri resăltânde printre stânce nante,
Apele lucinde-n dalbe diamante
Peste câmpii-n zori”. 

O rază de soare a pus sub lumina reflectoarelor scena Judecății de Apoi pictată pe fațada sudică a bisericii Mănăstirii Voroneț. 

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #top2019 #inspiratie #travelblogger #romania #bucovina #moldovita 

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!  

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This