Unde este soare, e cald și plouă puțin sau deloc și care sunt destinațiile recomandate pentru vacanțe și călătorii în aprilie. De pe lista destinațiilor cu vreme bună de hoinărit în cea dea doua lună de primăvară nu lipsesc Caraibe, insulele Capului Verde, Florida sau Thailanda.

După atât de mult frig, nori și ceață, soarele de aprilie apare cu mai multă putere pe tot mai multe dintre “ulițele” Europei. Dacă nu mai poți aștepta anotimpul estival, poți alege pentru aprilie destinații de vacanță călduțe precum Andaluzia (Spania), Algarve ( Portugalia), Cipru sau Antalya (Turcia) și să nu uit de insulele Canare ( Spania).

Pentru a-ți încărca bateriile cu acea energie solară puternică de vară, trebuie să-ți faci bagajele pentru destinații mai îndepărtate dacă ții cu tot din dinadinsul să ai o vacanță cu mare și soare.

thailand
Canare în aprilie. Să vedem cum e vremea în aprilie în Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria și Lanzarote, insule din Arhipelagul Canare care aparțin de Spania dar se află mai aproape de Africa decât de Europa.
Tenerife. Coasta de sud a celei mai mari insule din arhipelagul Canare are un climat relativ cald tot timpul anului, dar zona muntoasă din nord și cea centrală sunt considerabil mai umede și mai reci. Stațiuni celebre din sudul Tenerife precum Playa de Las Americas și Los Gigantes au, în aprilie, temperaturi maxime de 22 ° C. Cu toate acestea, vânturile reci și ziua nu foarte lungă pot face ca temperatura să fie resimțită considerabil mai rece. Adesea menționată ca”Insula primăverii veșnice”, Fuerteventura are temperaturi plăcute pe tot parcursul anului. Iar primăvara în Fuerteventura este, în general, însorită și uscată. Soarele strălucește timp de șapte ore pe zi, temperatura medie zilnică maximă pentru luna martie este de 22,5 ° C.
Cipru în aprilie. Luna aprilie este una plăcută în Insula Afroditei. În Larnaca, de exemplu, maximele diurne sunt de 23 ° C și minimele nocturne de 11 ° C, soarele zâmbește nouă ore pe zi. Într-un an normal, în aprilie sunt patru zile cu șanse de ploaie, norii aduc 20 mm de precipitații. În Phapos, maximele diurne din luna lui Prier sunt de 21 ° C iar minimele nocturne coboară la 12 ° C. Sunt nouă ore de soare pe zi, sunt șanse de ploaie cinci zile în aprilie, statisticile indică 26 mm de precipitații în total. Apa mării care spală țărmul Ciprului are 16-17 ° C în aprilie.

cuba

Unde e vremea bună pentru vacanţe exotice în luna aprilie

Caraibe în aprilie. Cuba este o destinaţie bună de vizitat aprilie, ultima lună din sezonul uscat în această destinaţie exotică din Caraibe. Sezonul uscat durează în Cuba din noiembrie până în aprilie inclusiv, însă acesta coincide şi cu cele mai mari preţuri, pentru că nimeni nu vrea să lase vremea să-i strice vacanţa. Oricum, apa mării care spală țărmul Cubei are peste 25 ° C tot timpul anului. În luna aprilie, temperatura medie zilnică în Varadero, una dintre staţiunile celebre din Cuba, este de 30 ° C, cea nocturnă de 20 ° C, sunt posibile cinci zile cu ploaie care pot aduce 64 mm de precipitații. În Havana, temperatura medie zilnică este de 30 ° C, sunt şanse să plouă cinci zile în aprilie, dar oricum ploile sunt trecătoare.
O altă destinaţie deosebită cu ieşire la Marea Caraibilor este Republica Dominicană.

punta cana

Vremea în aprilie în Punta Cana este încă bună, dar către sfârşitul lunii devine mai umedă, odată cu apropierea sezonului ploios. În aprilie sunt, în medie, 29 ° C ziua în Punta Cana, apa mării are 27 ° C, sunt şanse să plouă 11 zile. Un alt numitor comun al destinațiilor din Caraibe în luna aprilie, în afară de temperatura apei mării și de vremea călduroasă, este nivelul forte mare al umidității și al indicelui UV.

Temperaturi și precipitații în Caraibe în aprilie

Țara/Orașul Maxima diurnă (°C)

 

Minima nocturnă   (°C)

 

Zile cu şanse de ploaie Ore cu soare/zi Precipitații lunare/mm
Antiqua/ St John 29 23 12 13 57
Barbados/Bridgetown 30 22 12 9 45
Bahamas/Nassau 28 19 7 9 46
Grenada/ St George 30 22 7 8 58
Rep Dominicană/Punta Cana 29 21 12 9 53
Rep Dominicană/Bavaro 30 21 11 9 86
Cuba/Havana 29 20 5 9 63
Cuba/Varadero 30 18 5 13 74
Jamaica/Montego Bay 30 22 7 8 153
Jamaica/Ocho Rios 27 18 6 8 84
Jamaica/Negril 33 25 7 8 142
Martinica/ Fort-de-France 29 22 13 8 90
Mexic/Cancun 32 21 3 8 41
Mexic/Tulum 33 21 4 8 45
Mexic/Cozumel 32 21 3 8 46
Mexic/Riviera Maya 32 21 3 8 43
Turks & Caicos/Grand Turk 29 21 10 7 43
Puerto Rico/ St Juan 29 21 14 9 121
St Lucia /Castries 29 23 11 8 113
Insulele Virgine/StThomas 28 21 10 9 57
St Lucia /Castries 28 22 13 9 99
St Kitts & Nevis/St Kitts 29 23 13 9 62
Trinidad Tobago/Port-of-Spain 31 22 6 8 48

thailanda sunset

Destinații din Asia recomandate pentru aprilie

Vremea în aprilie în Thailanda, ţară cu multe insule tropicale precum Pattaya, Phuket, Kho Samet, Kho Chang și Kho Samui este bunicică, luată în ansamblu. Trebuie ştiut că fiecare insulă are propriile caracteristici meteo. De exemplu, aprilie este o opţiune aproape bună pentru a vizita Phuket, unde este o temperatură medie maximă de 33 °C, o minimă nocturnă de 24 °C, fiind opt ore de soare “plin” pe zi. Probabilitatea să plouă în aprilie în Phuket este de o zi din trei (11 zile), în reprize scurte, care vor descărca 140 mm de precipitații. Este începutul celei mai calde perioade în Phuket, dar este umiditate foarte mare și nu sunt neobişnuite ploile puternice şi scurte.

În nordul Thailandei, în Laos și Birmania, calitatea aerului poate deveni extrem de slabă, fiind bine de știut că în anii trecuți pulberile în suspensie au atins niveluri periculoase. Chiang Mai este și el afectat, iar călătorii cu probleme respiratorii ar trebui să fie conștienți de nivelurile de particule solide înainte de a planifica o excursie în zonă.

Seducătoarea Goa, India, atage prin plajele cu nisip albe, apele cristaline și palmieri, iar atmosfera sa deosebită e plină de culoare și de căldură. Vremea este căduroasă, fierbinte chiar, în aprilie în Goa, unde temperaturile medii zilnice sunt de 33° C, cele nocturne de 26° C, sunt 10 ore cu soare în fiecare zi, iar şansele de ploaie sunt nule ( doar 11 mm). Apa Oceanului are 29 grade. Este foarte cald şi umed în aprilie în Goa în aprilie, dar în luna mai este “şi mai şi”.

fuji ciresi
Japonia este o altă destinație de vizitat în aprilie dacă vrei să vezi cireșii înfloriți -sakura, scurta perioadă în care se organizează festivalurile numite „Hanami”, adevărate sărbători dedicate frumuseții trecătoare. Printre cele mai apreciate manifestări dedicate florilor de cireș, „Hanami” sunt cele din Tokyo, Kyoto, prefectura Nagano peninsula Izu, muntele Yoshino. Muntele sacru al Japoniei, Fuji ( foto sus,sursa foto pixpot.net), devine și mai impresionant atunci când înfloresc cireșii. Deși este încă destul de frig, cei care vor să facă drumeții pe Fuji și să participe și la „Hanami” pot să o facă în lunile aprilie-mai.

bali indonezia
Bali. Exotica insulă aflată la opt grade de Ecuator, Bali, are o vreme destul de bună în aprilie, când se așteptă de obicei doar o treime din precipitațiile din martie. Așadar, este posibil să plouă din când în când în aprilie în Bali, dar luna este una dintre cele mai bune pentru a vizita insula, chiar dacă nu este vârful de sezon, respectiv iulie și august. Sunt medii zilnice de 31°C în Bali în aprilie, noaptea scad la 24°C, soarele strălucește neobosit 10 ore. Șanse de ploaie sunt 11 zile în aprilie, norii aduc 125 mm de precitipitații, dar indicele tempertură-umezeală este la nivel foarte mare.
Maldive se bucură de o temperatură medie zilnică de 32 °C și nici cea nocturnă nu scade foarte mult în aprilie, ajungând la 26°C. Sunt șanse să plouă 10 zile, precipitațiile fiind de 130 mm, dar soarele apare repede și își face simțită prezența timp de nouă ore în fiecare zi, dar, atenție, indicele de temperatură-umezeală este foarte ridicat.
Dubai în aprilie. Este și el bunicel pentru călătorii în aprilie, asta dacă nu vă deranjează căldura și umiditatea normale pentru această regiune. Sunt, în medie, 33 °C ziua în aprilie în Dubai, minimele nocturne ating 20°C, soarele strălucește 10 ore cu putere în fiecare zi. Apa mării are 25 de grade dar nu sunt imposibile unele ploi ( statistic, sunt două zile cu șanse de ploaie, 11 mm precipitații).

În Africa, în aprilie

Țările din Magreb au vreme numai bună de colindat prin vechi orașe și bazare precum cele din Fez, Rabat sau Marrakech. În Marrakech, Maroc, de exemplu, ziua sunt temperaturi medii de 24 °C, minime de 11 °C, soarele e stăpân deplin pe nouă ore din 24. Sunt șanse să plouă șase zile, dar cantitatea lunară de precipitații este mică, de 30 mm.
Insulele Capului Verde sunt o alternativă excelentă pentru cei care doresc să fie mai aproape de Europa dar să se bucure o atmosferă tropicală plăcută. Cu un amestec de influențe africane și portugheze, Insulele Capului Verde se dezvoltă rapid ca destinație turistică, atrăgând oamenii care vor relaxare pe plaje aproape pustii, sporturi nautice și pescuit. Cu o temperatură medie în timpul zilei de 25°C și minime nocturne de 19 °C, Espargos, Sal se bucură de lipsa totală a precipitațiilor în aprilie și de un soare darnic timp de nouă ore pe zi. Apa oceanului are în jur de 22 °C.

hawaii

Unde mergem America de Nord în cea de-a doua lună de primăvară

SUA. Cu cele 25 °C media maximă diurnă, 11°C nocturnă, 12 ore de soare zâmbitor în fiecare zi și șanse minime de ploaie, Las Vegas rămâne o opțiune bună de vacanță în aprilie pentru cei care nu vor plajă ci adrenalină și multă distracție. Amatorii de mare și soare pot să aleagă Florida, unde deja temperaturile sar în aprilie la 25°C ( media zilnică maximă) și ajung la 20°C noaptea. Soarele Floridei se face iubit timp de 10 ore pe zi în aprilie, dar sunt șanse de ploaie cinci zile în aprilie ( medie de 70 mm precipitații). Apa oceanului are 25°C.

Nici o vacanță în Hawaii nu ar fi de lepădat la mijlocul primăverii. În Honolulu, insula Oahu, de exemplu, ziua sunt maxime medii de 27°C, noaptea minime medii de 19 °C, soarele e briliant opt ore în fiecare zi. Șanse de ploaie există, în 10 zile, cantitatea medie de precipitații fiind de 250 mm. Apa oceanului are 24 °C.

Ai aflat deja că, în ultimii ani, vremea este din ce în ce mai imprevizibilă peste tot în lume, dar cu puțin noroc nu vei lăsa vremea să-ţi strice vacanţa!

Sper că ți-a plăcut materialul, că te-a informat și te-a inspirat pentru următoarea călătorie! Vino cu noi pe Facebook! Dă Like şi Share, să afle și prietenii!

Visează, iubește, călătorește. Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This