Ghidul celor mai frumoase plaje din Ibiza, de la nord la sud și de la estul la vestul insulei. Pentru că da, Insula Albă sau Insula Distracției, a;a cum e supranumită Ibiza, are cu ce se lăuda (și) la capitolul plaje!

În Ibiza sunt peste 50 de plaje amenajate, cu ape curate, transparente, turcoaz sau albastru adânc. Unele plaje sunt lungi, au nisip fin, altele au pietriș și stânci. Ascunse în golfuri mici, mărginite de stânci sau în mijlocul stațiunilor, plajele din Ibiza au ca numitor comun claritatea apei Mediteranei și atmosfera deosebită.

Plaje de top din Ibiza

-Playa d’en Bossa. Este plaja stațiunii Playa d’en Bossa și e cea mai lungă din insula Ibiza (aprox. doi km). Apele limpezi, țărmul cu nisip și adâncimea mică la mal fac din Playa d’en Bossa preferata familiilor cu copii.

Playa d’en Bossa ( foto .ibiza-spotlight.com) are o ofertă completă de sporturi nautice. Aici e un beach bar celebru, Bora Bora, unde distracția nu dezminte, nici ziua, faima Ibizei. Playa d’en Bossa se află la aprox. 4 km de Ibiza town-Eivissa.

Despre stațiunea Playa d’en Bossa. Situată la jumătatea distanței dintre orașul Ibiza și aeroport, Playa d’en Bossa este cea mai populară stațiune din Ibiza. Aici sunt cluburi celebre precum Ushuaia și Hï Ibiza.

Cala Salada. Una dintre cele mai frumoase plaje din Ibiza este Cala Salada, pe care o poți găsi la nici șase km nord de San Antonio. Umbrită de pini, Cala Salada are și nisip și stânci mari și mici. Înconjurată de dealuri înverzitee, mica plajă este favorita locuitorilor și proprietarilor de ambarcațiuni. Apa este curată, mică la mal, e perfectă pentru înot. Dar plaja devine foarte ocupată mai ales în weekend-urile de vară.

Plaja Sa Caleta. Amplasată într-un golf cu stânci roșietice, Sa Caleta este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Are nisip, iar apa mării e foarte curată și puțin adâncă la mal. Este astfel ideală pentru familiile și copiii mai mici, fiind potrivită și dacă vrei să faci snorkel.

În acest golf pitoresc în formă de potcoavă au fost descoperite ruinele primei așezări feniciene din Ibiza, care datează din anul 654 î.Hr. Locul a fost declarat un site de patrimoniu mondial UNESCO în 1999.

Plaja Sa Caleta e pe coasta de sud a Ibiza, aproape de aeroport.

Cala Benirras. Te așteaptă în nordul insulei, în apropiere de localitatea San Miguel. E preferată pentru snorkel și înot. Deși nu are doar nisip fin ci și multe pietre, cu intrarea dificilă în mare, e foarte aglomerată. Mai ales că aici apusurile sunt deosebite și ai parte și de spectacole, mai ales în weekend. În plus, te bucuri de priveliștea deosebit de pitorească a unei stânci interesante, cunoscută sub numele de Cap Bernat (localnicii îi spun și „degetul lui Dumnezeu”).

O alegere bună ar fi să vii aici într-o excursie cu vaporașul.

Plaja Ses Salines-Las Salinas. E amplasată la 10 km de Ibiza town și la 6 km de Playa d’en Bossa. Una dintre cele mai frumoase plaje din Ibiza, Ses Salines este parte a unei rezervații naturale, cu vaste întinderi de sare. O găsești în cel mai sudic punct al insulei. E ca un colț de rai cu apa ca de cristal, cu nisip alb, pietriș, stânci, pini și peisaje surprinzătoare, diferite.

Plaja are o zonă de nudiști și, e de obicei în sezon destul de aglomerată și mereu pusă pe distracție. Pe cei aprox. 1.5 km lungime ai Ses Salines, găsești și restaurante, baruri, buticuri de plajă, supermarket, dușuri, salvamar și o serie de opțiuni sportive.

Cala Vadella este plaja micuței stațiuni Cala Vadella. Este apreciată de familiile cu copii, pentru nisipul său fin și pentru intrarea lină în mare, precum și pentru facilitățile menite să-ți facă ziua petrecută la soare cât mai plăcută.

Plajele din Portinatx, Talamanca, Cala Gracio, Cana Lena, Figueras și Cala Tarida sunt și ele frecventate de familiile cu copii.

Cala Jondal. O plajă din sudul insulei, din apropierea Ibiza town și San Jose. E înconjurată de pini și de stânci și e populară printre proprietarii de ambarcațiuni. Are pietriș la mal, dar după câțiva metri, fundul mării este nisipos, astfel că scăldatul este o bucurie. Sunt multe baruri și restaurante mai scumpe, Cala Jondal e o plajă mai de fițe. Aici se află Blue Marlin Ibiza, unul dintre cele mai renumite cluburi VIP de pe plajă din Ibiza.

Figueretas e plaja suburbiei cu același nume al orașului Ibiza. Are toate facilitățile, plus că o mulțime de excursii cu barca pornesc de aici, inclusiv cele care merg la Formentera. De aici ai priveliști frumoase ale orașului vechi Dalt Vila, iar în sud, aproape, e stațiunea populară Playa d’en Bossa.

Cala Nova. Este în imediata apropiere a stațiunii Es Cana. E micuță, dar dotată cu toate facilitățile. Apa nu e adâncă, nisipul e de un auriu curat. Peisajele sunt sălbatice, foarte frumoase, dar câteodată curenții marini pot fi foarte periculoși.

Ghidul celor mai frumoase plaje din Ibiza continuă cu:

Cala Bassa. Una dintre cele mai frumoase plaje din Ibiza, Cala Bassa e situată pe coasta de vest, la 15 minute de San Antonio. E aglomerată, mai ales că oferă ceva pentru toată lumea și pentru toate vârstele. Plaja Cala Bassa este înconjurată de o zonă împădurită, are ape limpezi, turcoaz și nisip moale, auriu. Este un loc sigur de scăldat pentru copii, iar cei mari au cu ce să-și umple timpul. Mă refer la sporturi nautice 🙂 .

Cala Conta- Platges de Comte. Este amplasată în vestul insulei, în San Antoni.  Plaja de aproape 800 m lungime, are porțiuni stâncoase și cu nisip, ape de turcoaz, cristaline. Plus o priveliște fabuloasă asupra insulelor mici de lângă Ibiza, Apa de mică adâncime este sigură pentru copii, dar în larg există curenți foarte puternici. Cala Conta are unul dintre cele mai frumoase apusuri care pot fi admirate de la baruri, terase și restaurante drăguțe cu vederi panoramice. Sau direct de pe nisip, cum îți place.

Plaja Es Cavallet. O altă plajă drăguță din Ibiza este Es Cavallet, situată în sudul insulei, în apropiere de Playa d’en Bossa și Ibiza. Sălbatica Es Cavallet are dune de nisip fin și o lungime apreciabilă, de peste un kilometru. Este arte a Parcului Natural Ses Salines,  A fost prima plajă de nudiști din Ibiza. Acum e frecventată și de gay.

Plaja Es Codolar. Amplasată în sudul insulei, în apropiere de Playa d’en Bossa și Ibiza town, Es Codolar ( foto ibiza-spotlight.com) are pietricele gri și stânci mari. Accesul în mare e un pic dificil, fiind recomandați saboții de baie. Este un loc mai izolat, apreciat pentru plimbări, cu vedere la Salinas – parte din zona de conservare a vieții sălbatice din Ibiza. Dacă stai în Ibiza Town, această plajă este la numai 15 minute distanță.

Cala San Vicente. E amplasată într-un golfuleț din estul insulei, în apropiere de Portinatx. Cu ape clare și albastre, nisip fin și facilități, Cala San Vicente este tot mai populară la nivel international. Adică e și ea destul de aglomerată.

Plaja Cala d’Hort. Amplasată în apropiere de San José, această mică plajă e vizitată pentru imaginea fantastică a insulei misterioase Es Vedra. Vârful stâncos sl Es Vedra se ridică dramatic și mistic din mare, la numai câteva sute de metri de țărm. Situată la capătul unui drum abrupt, Plaja Cala d’Hort este nisipoasă pe o parte, pietroasă în cealaltă și e flancată de stânci. Apusul aici este must see dacă ai ajuns în Ibiza, e o atracție de top.

-Plaja din Santa Eulalia

Santa Eulalia este o stațiune celebră de pe coasta de est a insulei Ibiza, la 21 km de aeroport. E a treia ca mărime de pe insula, fiind apreciată mai ales de familiile cu copii și de cei care caută o vacanță un pic mai liniștită.

Găsești chiar în centrul Santa Eulalia o plajă lungă cu nisip fin și alb, cu apă curată și puțin adâncă. E potrivită pentru copii, are facilități excelente și pentru sporturi nautice. Se organizează excursii de o zi cu barca la diferite atracții importante.

-Plaja din San Antonio

Stațiunea distracției are ca plajă principală S’Arenal de San Antonio, de aprox, jumătate de kilometru lungime. Are toate facilitățile și posibilitățile pentru a te determina să practici diferite sporturi nautce și extreme. Plus un nisip fin, alb, apa mării e mică la mal, iar aerul vibrează. Asta pentru că și această plajă e animată de muzica de la multele baruri amplasate de-a lungul promenadei.

Plaje în golful San Antonio. Într-o insuliță precum Ibiza nu ești niciodată prea departe de mare. Iar în Golful San Antonio nu ești departe de o plajă. Plaje precum Es Pouet, cu nisip fin și apă puțin adâncă și numeroase baruri și S’estanyol, întinsă la soare pe două golfulețe nisipoase sunt apreciate în zonă. Acestora li se adaugă playa Pinet, și ea cu ape puțin adânci și o gamă mare de sporturi acvatice și Xinxo sau plaja Playa Bella. La capătul vestic este Port des Torrent, și ea cu tote facilitățile și cu o parcare atașată.

Plajele din Ibiza town -Eivissa are trei plaje:

Platja D’en Bossa este cea mai lungă plajă de nisip din insulă, care servește ca graniță între două municipii. Este ușor accesibilă și oferă o mare varietate de servicii, o selecție largă de activități sportive.

Ses Figuerete. Este în centrul orașului și este foarte populară, mai ales că oferă toate tipurile de facilități.

Talamanca. Aceasta este cea mai mare plajă a orașului Ibiza, are 900 m lungime, și ocupă Golful Talamanca, de 900 m lungime. Apa mării este puțin adâncă, nisip e fin, plaja este ferită de vânt.

Despre Portinatx, stațiune din nordul Ibiza și plajele sale 

Această stațiune mai micuță din nordul insulei te așteaptă cu vederi panoramice deosebite, cu țărmuri înalte, stâncoase și trei plaje mici, cu nisip fin, alb și apă de cleștar.

Cel mai mare plajă din Portinatx este S’Arenal Gros iar cea mai mică, așa cum îi spune și numele, e S’Arenal Petit, lângă un promontoriu stâncos. Playa Porto e înconjurată de coline cu pini, într-un mic golf, la capătul drumului principal, în apropiere de far.

Temperatura apei mării 

În mai, apa Mediteranei care spală țărmul Ibizei are 18-20 ºC, în iunie  crește la 21-22 ºC. În iulie, august și septembrie, termometrul urcă la 25-26ºC, iar în octombrie (prima parte) la 23-24 ºC. Fii sigur că îți vei găsi locul pe cel puțin una dintre acele mai frumoase plaje din Ibiza și te vei întoarce cu cele mai frumoase amintiri. 

Un ghid turistic “concentrat” cu informații esențiale despre Ibiza citește aici.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat! Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ? !

#consilierturism #top2019 #inspiratie #travelblogger #spania #ibiza #plaje

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This