Despre ce poți vizita gratis la Londra; muzee, locuri și experiențe de neratat. Ce obiective turistice de top se pot vizita gratis la Londra? De ce anume mă pot bucura fără să cheltuiesc un penny în pus? Sigur ți-ai pus aceste întrebări dacă citești acest articol. Știi deja că Londra nu are reputația unei destinații ieftine.
Dar Londra e accesibilă și e de văzut o dată în viață. Nu fără motive, Londra este cel mai vizitat oraș din Europa. Este capitala unui (fost) mare imperiu și dă tonul în multe domenii importante. Pe bună dreptate Londra e mereu în fruntea topurilor celor mai apreciate destinații din lume!
Dar există un preț și acesta e plătit și de turiști. Londra este mai scumpă în principal din cauza transportului (până la destinație și în interiorul orașului) și al cazării. Vestea bună e că Londra are multe obiective, unele de neratat, pe care le poți vizita fără a cheltui un șiling. Pe lista obiectivelor care pot fi vizitate gratis în Londra sunt tot felul de muzee și galerii de artă celebre în lume, parcuri regale, piețe monumentale. Locuri iconice și ceremonii vechi, unice, atracții gratuite în Londra.
Cum timpul este cea mai prețioasă resursă, iată o selecție a obiectivelor și experiențelor de care poți să le bucuri gratis la Londra. Vei putea explora Londra și te vei bucura și de ce are mai bun fără a-ți goli cardul.
Sunt aprox. o sută, ai citit bine!, 100 de muzee și galerii de artă mari și mici, cu diferite tematici, care își deschid porțile în mod gratuit în Londra. Și acesta nu se întâmplă o dată pe lună, cum e cazul muzeelor din alte capitale europene ci așa sunt de obicei, cu intrarea liberă.
Vestea și mai bună e că unele dintre muzee sunt printre cele mai bune din lume. Hai la drum!
British Museum
Dacă ești pasionat de istorie și artă, acest muzeu te va încânta. Dacă nu ești un mare fan, probabil că vei deveni mult mai interesat de mumii, papirusuri și scrieri vechi. De artefacte hinduse, egiptene, persane, grecești, romane, etc. autentice. De tor felul de exponate adunate sistematic de peste tot din lume. Sub un acoperiș cu o arhitectură aparte, sunt aprox. opt milioane de exponate, care mai de care mai interesante.
Statuia lui Ramses II, Piatra de la Roseta, basoreliefuri din Partenon, comori neprețuite și scrieri vechi îți vor acapara atenția. British Museum este primul muzeu din lume deschis publicului și unul dintre cele mai bogate muzee de istorie veche de pe mapamond. Și e cel mai bun. Vei avea nevoie de câteva ore pentru a-l vizita.
Adresa British Museum: Great Russell Street. Cele mai apropiate stații de metrou sunt Tottenham Court Road și Holborn. E deschis zilnic, cu excepția sărbătorilor legale, între orele 10 .00 și 17.30, vinerea până la 20.30.
-Piața Trafalgar
Piața aceasta celebră e mereu un furnicar plin cu tot felul de statui simbolice, cu povești adevărate de amintit. Vei vedea Coloana lui Nelson, cu cei patru lei de bronz de la bază, te vei relaxa lângă Fântâna lui Neptun…Te vei pierde în mulțime și vei vedea, probabil, o monstră a democrației britanice. Aici e unul dintre punctele fierbinți de demonstrații din capitala Regatului Unit. În Piața Trafalgar se sărbătoresc Ziua Victoriei (8 mai), aici are loc un târg de Crăciun special și se petrece revelionul,
Piața Trafalgar a fost denumită după capul Trafalgar (Spania), unde, pe 21 mai 1805, amiralul Nelson a câștigat bătălia împotriva flotelor spaniole și franceze.
După ce te-ai „pierdut” în mulțimea pestriță, întoarce-ți fața spre nord și vei vedea Galeria Națională. Nu o ocoli!
-Galeria Națională
Galeria Națională este unul dintre multele muzee londoneze cu intrare gratuită. Dar acesta e must see, e de top 10 atracții în Londra. E imensă, are patru secțiuni și peste 2.400 de tablouri realizate începând din perioada renașterii și până la impresionism. Vei putea admira opere semnate de Raphael, Michelangelo, Boticelli, Rembrandt, Monet, etc.
Galeria Națională este deschisă zilnic între orele 10:00 și 18:00 (21:00 vinerea). Este închisă pe 1 ianuarie și 24-26 decembrie. Cea mai apropiată stație de metrou e Charing Cross (linia de nord).
-Muzeul de Istorie Naturală
Vezi aici o gamă foarte largă de exponate din diferite epoci istorice, aduse de pe pământ, de sub pământ și din spațiu. Poți admira multe schelete de dinozauri, calmari giganți și metoriți. Multe din exponate au fost colectate chiar de naturalistul C. Darwin. Sunt și lucruri mai înfricoșătoare, precum simulatorul de cutremure sau Casa târâtoarelor. Muzeul de Istorie Naturală este interactiv, întreaga familie să va bucura să descopere ceva interesant și nou.
Muzeul de Istorie Naturală e deschis de luni până sâmbătă de la 10:00 la 17:00. Duminica, de la 14.00 la 17.00. E închis pe 24-26 decembrie. Stații de metrou: South Kensington (liniile Circle, District și Picadilly).
-Tate Britain și Tate Modern
Alte două obiective turistice importante care se pot vizita gratis la Londra, de neratat, sunt galeriile de artă Tate. Tate Britain este axat pe arta britanică realizaată din anul 1500 până în prezent. Tate Modern prezintă arta contemporană internațională, și te delectează cu opere semnate, printre mulți alții, de Picasso, Rothko, Dali și Matisse.
Tate Modern e găzduit într-o fostă centrală electrică din Southwark, din apropierea London Bridge. Este deschis de duminică până joi între orele 10:00 și 18:00. Vineri și sâmbătă, ușile Tate Modern sunt deschise între orele 10:00 și 22:00.
Cea mai apropiată stație de metrou de Tate Modern e Southwark.
Amplasat pe strada Millbank, City of Westminster, Tate Britain este deschis zilnic între orele 10:00 și 18:00. Cea mai apropiată stație de metrou: Pimlico (linia Victoria).
– Muzeul Victoria și Albert-V&A Museum
Muzeul V & A reunește cea mai mare colecție de artă decorativă și design din lume. Poți admira și te poți inspira, de ce nu, din sculpturi, picturi, bijuterii, îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier, mașini. Creativitatea fără limite e la putere aici! Este cel mai mare muzeu din lume de acest gen.
Muzeul Victoria & Albert este deschis în fiecare zi între orele 10:00 și 17:45. Vinerea, porțile sale sunt deschise în intervalul orar 10:00-22:00. E închis între 24 și 26 decembrie. Stații de metrou: South Kensington (linii Circle, District și Picadilly).
-Muzeul de Știință din Londra
Este unul dintre cele mai mari, mai bogate și mai vizitate muzee din Europa. E dedicat științei și tehnicii, iar colecțiile pe care le poți vedea aici sunt impresionante. Așa că, dacă ești pasionat de tot felul de mașinării, astronomie, medicină și de invenții, ar fi păcat să nu-l vizitezi. Muzeul e dispus pe șapte etaje, două dintre ele fiind rezervate medicinei.
Printre cele peste 300.000 de exponate, ai șansa să vezi capsula de comandă a Apollo 10 ( foto sus), care a survolat orbita lunii în 1969. Poți face și o călărie virtuală într-un simulator și afla multe despre ADN-ul uman.
E deschis zilnic între orele 10.00-18.00. iar în vacanțele elevilor între 10.00 și 18.30.
Adresa: Exhibition Road, South Kensington. cea mai aproiată stație de metgrou e Picadilly.
Selecția atracțiilor gratuite la Londra continuă cu:
– Ceremonia de schimbare a gărzii de la Palatul Buckingham
Printre atracțiile și obiectivele turistice de care te poți bucura gratis în Londra ceremonia de schimbare a gărzii-Guard Mounting-de la Palatul Buckingham este foarte gustată de public. Gărzile sunt îmbrăcate în tunici roșii tradiționale și căciuli caraghioase din blană de urs. Își fac simțită prezența în sezonul estival, la ora 11.00 în fața Palatului Buckingham.
Nu au loc ceremonii în zilele când în centrul orașului se desfășoară evenimentele importante Verifică programul de ceremonii de pe site-ul Web al diviziei înainte de a merge în vizită.
Londra are multe activități pe care le poți face gratis în aer liber, îmbinând utilul cu plăcutul și vizitând și unele dintre obiectivele sale de top. Poți să te plimbi pe bulevarde celebre precum The Mall și pe străduțele elegante din Soho. Să te bucuri de natură și arhitectură pe ambele maluri ale Tamisei sau să mergi în parcuri deosebite.
-Parcurile regale, eleganța grădinilor englezești
Parcurile regale sunt concentrate în Westminster City, fiind destul de aproape unele de altele. Chiar Palatul Buckingham se află între două parcuri regale, James Park și Hyde Park.
–St. James Park. În St James Park poți admira pelicani, rațe sălbatice și veverițe. Parcul e foarte verde, destul de liniștit și are multe ronduri de flori amenajate…englezește. Aleile sale șerpuiesc pe malul lacului St. James, pe care plutesc, imperturbabile, tot felul de zburătoare. La ora 14,30 ,pelicanii rezidenți în St. James Park servesc masa, mă rog sunt serviți. Le-ai putea ține companie, dacă ești curios.
–Hyde Park. În Hyde Park te poți plimba cu barca sau sta pe iarbă. Poți închiria un șezlong la umbră sau la soare, te poți plimba cu barca pe lacul Serpentine. Sau cu bicicleta, pe traseele marcate. Dacă ajungi duminică dimineața în Hyde Park, treci pe la Colțul vorbitorilor. Aici, fiecare poate spune celorlalți despre ce-l doare.
În Hyde Park nu rata nici Fântâna memorială dedicată Prințesei Diana.
– Grădinile Kensington sunt foarte pitorești și se mândresc nu doar cu flori ci și cu statuia lui Peter Pan. Cei mici se pot bucura de copilărie, jucându-se la Diana Memorial Playground.
Toate parcurile regale-Royal Parks din Londra, sunt deschise în fiecare zi, între orele 05:00 și 20:00.
Stații de metrou din jurul parcurilor: Lancaster Gate (Linia Centrală), Arcul de Marble (Linia Centrală), Hyde Park Corner (linia Piccadilly) și Knightsbridge (linia Piccadilly).
– Linia Meridianului zero din Greenwich
Acest loc simbolic este lângă Observatorul Regal din Greenwich. Pentru a vizita Observatorul Regal din Greenwich trebuie să plătești o taxă, Totuși, dacă ieși din Greenwich Park din Poarta Park Row și faci dreapta la Park Vista, poți imortaliza și celebrul meridian!
Cea mai apropiată stație de metrou este North Greenwich (linia jubiliară). O altă variantă de a ajunge în acest cartier al Londrei este într-o croazieră pe Tamisa.
– Royal Museum Greenwich
Marea Britanie a dominat, timp de secole, mările și oceanele lumii. Vasele sale au ajuns în toate colțurile oceanelor și mărilor și uriașa flotă a fost motorul principal al extinderii Imperiului Britanic. Istoria marinei britanice, cea a piraților, a cuceririlor și a descoperirilor noilor teritorii este amintită la Muzeul Marinei Regale. Acesta cuprinde National Maritime Museum si Old Royal Naval College.
Sunt deschise zilnic, între orele 10.00 și 17.00.
-Portobello Road Market, Londra
Piața Portobello Road este cea mai mare piață de antichități din lume, unde te așteaptă o lume pe cât de pestriță pe atât de interesantă. Antichități și vechituri, fructe și legume, produse alimentare, buticuri, restaurante și cafenele te ademenesc în Portobello Road Market.
Amplasată în Nothing Hill, Piața Portobello este deschisă de luni până sâmbătă. între orele 8:00 și 18:30.
– Covent Garden
Covent Garden (cea mai apropiată stație de metrou Covent Garden pe linia Picadilly) și Camden Lock Market (Camden Town pe linia de nord) nu ar trebui nici ele ratate. Mai ales dacă ai dorința de a te pierde prin mulțime!
-Fă o baie de mulțime la Picadilly Circus
Un loc special este și Picadilly Circus, vestita piață din City of Westminster care unește străzile de shopping cu cele de artă. Celebră pentru uriașele panouri publicitare, Picadilly Circus e unul dintre cele mai aglomerate spații publice din Londra.
De aici aimulte opțiuni: mergi la shopping, la teatru, la muzee, în parcuri? Alegerea îți aparține, dar nu uita să te bucuri de clipele petrecute la Londra. Chiar e un oraș special!
-Turnul Londrei
Este un monument emblematic, o fortăreață amplasată chiar pe locul unde romanii s-au instalat acum peste 1.800 de ani. Intrarea este contra-cost, dar autoritățile din Londra au avut grijă ca și cei care nu au un buget prea consistent sau nu au timp la dispoziție să viziteze acest obiectiv încărcat de istorie și de legende. Trebuie doar să-l înconjori și vei afla foarte multe despre istoria Turnului Londrei. Data viitoare va trebui să-i treci porțile!
-Tower Brigde
E în apropiere de Turnul Londrei, e pitoresc cu arhitectura sa unică. Îl poți privi cum se ridică pentru a face loc navelor de mare tonaj, are orele lui fixe. O face fără efort, cu eleganță, în uralele mulțimii. În apropiere este Turnul Londrei, Inima veche a Londrei. Aici e cartierul City of London, locul de unde a pornit istoria urbei.
-Abbey Road
Pentru cei nostalgici, fani ei celebrei trupe Beathles, acest loc nu este necunoscut. Poți să-ți faci un selfie când treci pe una dintre cele mai cunoscute treceri de pietoni din lume, Abbey Road. Au făcut-o celebră cei patru membri ai Beatles, imortalizați pentru coperta albumului care portă numele străzii.
–Big Ben, Palatul Westminster și London Eye. E vorba despre panorama acestora, pentru că Big Ben nu poate fi vizitat oricum de către non-rezidenții în UK, Palatul Westiminser și London Eye sunt cu bilet. Dar imaginile lor, în special la apusul unei zile senine, de pe Westminster Bridge și de pe Soutwark sunt iconice.
-Festivaluri și carnavaluri celebre în Londra
-Anul Nou chinezesc. E cea mai mare sărbătoare de acest gen din afara Asiei (are loc în ianuarie sau februarie). Stăzile din Chinatown, Trafalgar Square și West End sunt locurile unde au loc celebrările.
-Carnavalul de la Notting Hill. Are loc în fiecare an în ultimul weekend al lui august pe străzile din jurul Notting Hill. Acestea sunt inundate de culori, costume,muzică și arome din Caraibe. E o sărbătoare la care participă un million de persoane pentru a sărbători cultura și tradițiile din Caraibe în vestul Londrei.
Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat! Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ? !
#consilierturism #londra #top2019 #inspiratie #travelblogger #visitlondon
Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!
Confirmări/Notificări