Un weekend reușit la Londra și top 10 atracții de neratat, Iată un articol despre ce merită să vezi și să experimentezi în capitala regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

 Din start îți spun: weekendul tău ar trebui să fie un pic mai lung. Sunt atât de multe de văzut și făcut că trei zile sigur nu-ți ajung două zile. De ce?

Londra este cel de-al doilea cel mai vizitat oraș din lume, după Bangkok, datorită multitudinii de obiective turistice și atracții pentru toți. Londra este și cel mai influent oraș din lume, după New York. Este trendsetter în artă&arhitectură, divertisment, media, finanțe, modă și cercetare. A fost remarcată și ca un model de transparență, potrivit studiului A. T. Kearny’s Annual Global Cities Index dat publicității în iunie 2019.

Ce merită să vizitezi în Londra dacă ești pasionat de…

Ești pasionat de istorie? Ai multe muzee imense cu bogății nemăsurate și cu intrarea liberă. Te atrag arta, arhitectura și designul? Ai de unde alege în Londra. Vrei divertisment și distracție? Nu o să ai timp un weekend, vei fi mereu tentat să revii. Te interesează știința și tehnica? Află ce să vezi șă vezi și ce să nu ratezi în Londra. Un material bine documentat, despre un weekend la Londra și top 10 atracții de neratat.

Top obiective din Londra pentru pasionații de istorie

Ești interesat de istorie? Nu rata:

British Museum, cel mai vechi și mai bogat muzeu de istorie din lume. Are intrarea liberă și peste 70 de milioane de exponate, din antichitate mai ales. Este fascinant!

Muzeul de Istorie Naturală. Istoria omenirii a început acum 2,5 milioane de ani, când a apărut genul Homo în Africa. Dar acest muzeu te poartă mult mai departe în timp, cu 147 milioane de ani în urmă. Aceasta e vârsta celei mai vechi păsări, archeopteryx, a cărei fosilă o poți vedea aici. Vei putea observa și alte specii dispărute, precum cea a păsării Dodo din Mauritius dar și capsule care au ajuns în spațiu.

Muzeul de Istorie Naturală e deschis de luni până sâmbătă de la 10:00 la 17:00. Duminica, de la 14.00 la 17.00. E închis pe 24-26 decembrie.

Muzeul Londrei. Mergi să-l vizitezi dacă vrei să aprofundezi subiectul istoriei orașului și a oamenilor săi, din antichitate și până în prezent. Sunt peste 2.000 de ani de exploatat aici, colecția Muzeului Londrei este foarte elocventă.

Muzeul Londrei, 150 London Wal, este deschis zilnic de la 10 la 19.00 și are intrarea liberă.

Muzeul Imperial de Război. E axat pe istoria ultimilor 100 de ani de conflicte și războaie mari și mici de pe Terra. Poți vedea obiecte pe care nu le vei uita niciodată: avioane doborâte în luptă, expoziții despre Holocaust și despre primul război mondial, diverse instrumente utilizate în lupte și în spatele frontului.

Situat pe Lambeth Road, deschis zilnic între 10.00 și 18.00.  Închis pe 24, 25 și 26 dec. Intrarea e gratuită.

Churchill War Rooms-buncărul lui Churchill. Aici se adunau membrii cabinetului Churchill pe timpul raidurilor aeriene nemțești din cel de-al doilea război mondial. Sunt de vizitat camerele și cabinetele legate de coridoare strâmte și de văzut exponate tare interesante.

Churhill War Rooms e deschis zilnic de la 9.30 la 18.00. Între 1 iulie și 31 august de la 9.30 până la 19.00. E închis pe 24, 25 și 26 dec. Un bilet costă 22 £/adult (persoanele peste 16 ani), 11 £ / copil. Familiile au reduceri.

Muzeul Național Maritim. Dacă vrei să afli cât mai multe despre istoria navigației și isprăvile marinarilor englezi, acest muzeu e de văzut! Plus că e foarte distractiv pentru cei mici. Intrarea e gratuită. Se află în Greenwich, în Parcul Row.

Turnul Londrei și zidul roman. Turnul Londrei este fortăreața de necucerit a Londrei, ridicată pe malul Tamisei. În apropiere, este zidul construit de către romani pentru a înconjura și a proteja orașul Londinium. Găsești mai jos amănunte despre ale.

Top atracții Londra pentru pasionații de artă și arhitectură

Galeriile Tate Modern și Tate Britain, ambele cu intrare liberă. Ți se vor lipi de suflet și te vor inspira, poate, să fii mai creativ. Primul e concentrat pe arta modernă internațională. Tate Modern e axat pe arta britanică (Millbank). Se află la o distanță considerabilă una de alta.

Amplasat pe strada Millbank, City of Westminster, Tate Britain este deschis zilnic între 10:00 și 18:00. Cea mai apropiată stație de metrou: Pimlico. Tate Modern e în apropierea London Bridge, este deschis de duminică până joi între10:00 și 18:00. Vineri și sâmbătă, ușile Tate Modern sunt deschise între orele 10:00 și 22:00.

Galeria Națională este și ea must-see pentru amatorii de artă. Vor vedea aici opere de artă pornind din perioada renascentistă din toată Europa. Este un muzeu imens în Piața Trafalgar.

Galeria Națională este deschisă zilnic între orele 10:00 și 18:00 (21:00 vinerea). Este închisă pe 1 ianuarie și 24-26 decembrie.

Muzeul Victoria & Albert (V&A Museum) celebrează arta și designul cu artefacte unice din întreaga lume, vechi de peste 3.000 de ani. O colecție surprinzătoare cu monstre de creativitate în domenii unde nu te-ai aștepta. Nu doar în clasicele picturi și sculpturi, ci și în metalurgie, mobilă si textile.

Galeria de artă Barbican. Parte din Centrul de arte și conferințe Barbican, galeria își modifică expozițiile de artă plastică și design. Barbican Centre, Silk Street, London, deschis de luni până sâmbătă, de la 9.00-23.00, duminică de la 11:00 – 21:00.

Galeria Națională de Portrete. A fost înființată în 1856 pentru a găzdui portretele celor mai importanți și mai renumiți oameni din istorie, în special britanici. Sunt peste 250.000 de picturi, statui, caricaturi și portrete ale regilor, reginelor, prim-miniștrilor, starurilor pop. Tot felul de personalități și personaje, inclusiv cele controversate, chiar și criminali,

Știi că ai ajuns celebru atunci când portretul tău e expus în Galeria Națională. Îl găsești la St Martin’s Place, lângă Trafalgar Square. E deschisă zilnic de la 10.00 la 18.00 și vinerea până la 21.00.

Atracții londoneze pentru cei interesați de știință

Muzeul de Științe. Interactiv și provocator, Muzeul de Științe este un loc minunat pentru a vedea, atinge și experimenta multe fațete ale științei. De la călătoriile în spațiu până la IMAX (contra cost), există ceva interesant pentru întreaga familie.

Intrarea e liberă, e deschis de luni până duminică, de la 10.00 la 18.00.

Muzeul Anesteziei. Nu e tocmai ceva ușor de vizitat, trebuie să fii pasionat de medicină pentru asta. Muzeul Anesteziei este un muzeu medical cu o colecție de peste 2.000 de obiecte. Colecțiile datează din 1774 până în prezent și oferă o perspectivă mai detaliată asupra evoluției anesteziei ameliorarea durerii.

Are intrare liberă, e deschis zilnic între 10.00 și 16.00.

Topul atracții emblematice de neratat în Londra

Indiferent de ce anume te pasionează, acestea sunt obiectivele și experiențele pe care nu ar trebui să le ratezi în acest weekend reușit la Londra. Ordinea este aleatoare, totuși. 

1.Turnul Londrei

E de fapt o fortăreață amplasată pe malul Nordic al Tamisei, pe locul unde a fost înființat orașul, City of London. Este cel mai british obiectiv, istoria sa a început pe vremea lui William Cuceritorul. A fost extins în secolul al XIII-lea. Construit în jurul Turnului Alb, o fortăreață cu ziduri înalte de cinci metri, Turnul Londrei are o istorie destul de sumbră. A avut tot felul de roluri mai mult sau mai puțin plăcute: de apărare, reședință regală, monetărie, închisoare, loc pentru schingiuiri, omoruri și execuții.

Nu rata în Turnul Londrei

Această vizită îți va lua minim trei ore și nu va trebui să ocolească Turnul Alb, construit la comanda lui Wiliam Cuceritorul și Turnul Verde –locul de execuție. Aici și-au găsit sfârșitul, printre alții, soțiile lui Henric al VIII-lea. Îți va atrage atenția și Poarta Trădătorilor, prin care intrau în Turnul Londrei cei învinuiți, fără a ști dacă mai ies în viață. Și niște corbi uriași care se plimbă „împăunați”.

Se spune că atunci când aceștia vor părăsi Turnul Londrei, acesta se va prăbuși. Greu de crezut, au șase îngrijitori la dispoziție! Nu rata nici expoziția cu Bijuteriile Coroanei și alte însemne regale, din Turnul Alb

Este deschis marți-sâmbătă de la 09: 00 la 17: 30 și duminică-luni: 10: 00-17: 30. Un bilet cumpărat online pentru un adult costă 24.70£ iar pentru un copil (până în 15 ani )11.70 £.

Turnul Londrei, este un sit UNESCO, alături de Palatul Westminster (incluzând Palatul Parlamentului, Big Ben și Biserica St. Margaret), Grădinile Regale Kew și Ansamblul de la Greenwich.

2. Tower Bridge

Este podul pitoresc de lângă Turnul Londrei, un alt simbol al urbei. Se poate vizita, poți urca în Tower Bridge sau îl poți admira de pe uscat. Construit în perioada 1886-1894, Tower Bridge are o istorie interesantă și cel mai bun mod de a o afla este să vizitezi Expoziția dedicată. Podul Turnului are o lungime de 224 metri și este mobil. Se ridică la ore fixe pentru a face loc navelor mai înalte să-și continue drumul pe Tamisa. E deschis zilnic, între orele 09:30 – 17:00 (ultima admitere). Tower Bridge este închis între 24 și 26 decembrie. Un bilet pentru un adult costă 9,8 £, iar pentru copii 4.20 £, dacă nu rezervi online, unde e mai ieftin.

3. British Museum

Rar ai ocazia să vezi pe viu atât de multe exponate de care ai citit sau ai auzit prin cărți, reviste și documentare. Piatra Rosetta, Fresca Elgin, comoara de la Midenhall, multe mumii ( inclusiv de pisici), statui sumeriene, egiptene (precum cea uriașă a lui Ramses al II-lea), basoreliefuri asiriene și multe altele. Magnific!

Situat pe Great Russell Street, British Museum e deschis zilnic, cu excepția sărbătorilor legale, între orele 10 .00 și 17.30, vinerea până la 20.30.

4. London Eye

Este cea mai înaltă roată de observație din lume și un obiectiv foarte important al Londrei. Deși a fost concepută ca o structură temporară, care să fie demontată și instalată în alt loc, London Eye continuă să schimbe orizontul Londrei. De sus, de la cei 135 metri înălțime, poți observa, în cele 30 de minute cât durează o cursă, multe din obiectivele importante ale Londrei, aflate la picioare. Dacă ai noroc de vreme bună, poți vedea până la 40 km depărtare. London Eye este cel mai vizitat obiectiv plătit și este mereu aglomerat. Se stă la coadă la bilete, la controlul de securitate. Există posibilitatea să-ți cumperi bilet on-line (27 £ /adult), standard sau fast track ( cu acces mai rapid, 37 £ /adult).

5. Piața Westminster.

Aici se află Palatul Parlamentului, Abația Westminster, biserica Sf Mary și Big Ben. Toate sunt pe malul nordic al Tamisei, un unghi foarte bun pentru a face fotografii este de pe malul opus și/sau de pe Podul Westminster.

Palatul Parlamentului este găzduit de Palatul Westminster și a fost ridicat pe locul unui palat regal constuit în secolul XI și extins 200 de ani mai târziu. În 1834, un incediu a distrus mare parte din ansamblul inițial al Palatului, acesta fiind reconstruit în stil neogotic. Incendiu a acolit sala istorică Westminster, Turnul bijuteriilor, mănăstirile și cripta din Capela Sf. Ștefan.

Există trei turnuri: Central Tower, Victoria Tower si celebrul Elizabeth Tower (96 de metri înâltime), unde se află clopotul Big Ben.

Se poate face un tur al Palatului Westminster sâmbăta și în timpul deschiderii de vara. Poți avea șansa să asiști la ședințele camerei Lorzilor și ale Camerei Comunelor doar dacă ele sunt convocate atunci.

Westminster Abbey se înalță pe latura sudică a Palatului Parlamentului. Această fostă mănăstire benedictină a fost și este locul preferat al ceremoniilor regale. Aici a fost încoronat, în 1066, William Cuceritorul. În 1953, aici a avut loc ceremonia de încoronare a Reginei Elisabeta I, care a mers la altar cu Prințul Philip al Greciei, în 1947. Multe nunți regale au avut loc aici, ultima fiind cea a prințului William cu Kate Middleton, în 2011.

E deschisă vizitatorilor de luni până sâmbătă, dar uneori sunt servicii sau evenimente speciale. Un bilet pentru un adult achiziționat on-line costă 21 £.

În piață se mai pot admira și statuia lui W Churchill, celebrul premier, și cea a lui O. Cromwell, cel care a condus prima și ultima republică britanică. Biserica Sf. Margaret e un vechi reper al acestei piețe.

6. O plimbare prin parcurile regale

Sunt opt la număr, cele mai apropiate de Palatul Buckingham fiind St. James, Green Park și Hyde Park.

7. O croazieră pe Tamisa

 Sunt tot felul de opțiuni, unele chiar extreme, cu șalupe de mare viteză. Poate că ar fi mai folositor să mergeți până la Greenwich într-o croazieră și să vă întoarceți la stația din apropierea Podului Wwestminster,

La Greenwich se află Meridianul Zero și Muzeul Marinei Regale. Iar imaginea Londrei de pe Tamisa este greu de uitat, mai ales dacă e acompaniată de explicațiile ghidului de pe vas.

8. Palatul Buckingham

Este masiv și impresionant oricum, dar merită să mergi la ora la care se schimbă gărzile regale. Ceremonia începe de regulă la ora 11.00 și e apreciată de public pentru pentru costumele roșii și căciulile enorme din blană de urs ale ofițerilor și atitudinea imperturbabilă.

Palatul Buckingham. Reședința Monarhului din anul 1837, Palatul, de 108 metri lungime și 24 de metri înălțime, are 775 de camere, din care 52 sunt pentru familia regală și pentru invitații săi, 188 sunt ale personalului și alte 78 încăperi sunt băi. O parte a palatului poate fi vizitată atunci când regina este în vacanța de vară.

9. O plimbare pe jos, malurile Tamisei

În zona dintre Tower Bridge și Westminster Bridge mai ales. Vei admira arhitectura contrastantă, excepțională, a orașului și te vei opri pe podurile Londrei. Sunt 39 de poduri, unele foarte interesante, cu o istorie și o arhitectură unice. Se disting Tower Bridge, din apropierea Turnului Londrei, London Bridge, Southwark Bridge și Millenium.

London Bridge a fost construit pe locul unde, în anul 55, romanii au ridicat un pod din piatră, înlocuind pontonul militar.

Millenium Bridge a fost deschis publicului în anul 2.000 și leagă Catedrala Sf Paul de pe malul de nord al Tamisei, unde se află Tate Modern și Shakespeare’s Globe ( teatru asociat cu marele scriitor).  

Southwark Bridge leagă City of London cu Southwark și este cel mai apropiat pod de Shakespeare’s Globe și Teatrul Național. Ambele nu sunt de ocolit dacă vă place literatura și dramaturgia!

Podul Westminster. Este cel mai vechi pod rutier din centrul Londrei și a fost proiectat de același arhitect care a conceput Palatul Westminster, Charles Barry. Pentru imagini deosebite cu London Eye, Big Ben și Palatul Westminster, treceți peste Westminster Bridge.

10. Catedrala Sf Paul

 Ridicată pe locul unei vechi biserici închinate Sfântului Paul, Catedrala Sf. Paul a fost finalizată în anul 1708. Este prima catedrală protestantă din Anglia. Cel mai mare clopot mobil din Europa, numit Marele Paul, bate în fiecare zi la ora 13.00. Domul, fațada impozantă, cele două turnuri ale sale, mozaicurile și altarul sunt impresionante. La fel și un concert de orgă, se organizează des aici. 

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat! Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune !

http:// Booking.com

#consilierturism #londra #top2019 #inspiratie #travelblogger #visitlondon

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This