Asia domină lista Tripadvisor cu destinațiile la modă, în tendințe, pentru 2024, iar Brașov este singura destinație din Europa care a intrat în top 25 mondial. Dubai a fost numită „Cea mai bună destinație din lume” pentru al treilea an consecutiv.

Cele mai bune destinații Tripadvisor 2024 includ șapte categorii : “Destinații de top”, “Destinații în tendințe”, “Destinații culturale”, “Destinații pentru gurmanzi”, “Destinații pentru iubitorii de natură”.

Cele mai bune dintre cele mai bune destinații oferă inspirație de la comunitatea globală de călători a Tripadvisor care și-au planificat  excursii pentru 2024 .

Destinațiile câștigătoare Tripadvisor sunt determinate prin analiza recenziilor și clasamentelor din ultimele 12 luni. Cu o multitudine de destinații care acoperă 80 de țări, există ceva pentru toate gusturile și preferințele. Premiilor Travellers’ Choice Cele mai bune dintre cele mai bune destinații — însumează în 221 de destinații.

Asia, o destinație la modă și în 2024

Când vine vorba de hotspot-uri de călătorie emergente pentru 2024, Asia ia coroana, asigurând primele cinci locuri din lume pentru Destinații în tendințe ocupând opt locuri din primele 10 destinații. Identificând locurile care au înregistrat cea mai mare creștere a interesului de la an la an, Tokyo, Japonia este destinația de tendință numărul 1 în lume pentru 2024, urmată de Seul, Coreea de Sud și Golful Halong, Vietnam pe locul 3. America Centrală și de Sud, cu Bogota din Columbia pe locul 6 și Alajuela din Costa Rica pe locul 8 sunt singurele alte regiuni din afara Asiei care se află în top 10. 

Destinații populare din lume-Trending destination 2024
Tokyo, Japonia

Tradiția se ciocnește cu cultura pop din Tokyo, unde poți rătăci “cu evlavie” prin temple vechi înainte de a te relaxa la un bar de karaoke. Trezește-te înaintea soarelui pentru a participa la licitația de pește din Piața Toyosu și apoi împrospătează-te cu o plimbare sub cireșii înfloriți de pe malul râului Sumida. Nu rata Grădinile de Est ale Palatului Imperial, Muzeul Edo-Tokyo.

De testat la Tokyo cât “poate suporta burta”: sushi, tăițeii udon și wagashi.

Seul, Coreea de Sud

De la zgârie-nori moderni și lumini de neon la temple budiste, palate și pagode, Seul este un amestec fascinant de vechi și nou. Un important centru de afaceri, cultură și finanțe, Seul găzduiește sediul unora dintre cele mai mari corporații de  pe mapamond. Are unul dintre cele mai bune sisteme de metrou din lume, cel mai simplu mod de a te deplasa în această zonă dens populată. Pentru cea mai bună vedere asupra orașului, mergi la turnul de pe Namsan, unul dintre munții care înconjoară orașul.

Seul este un oraș recomandat de utilizatorii Tripadvisor pentru tururi istorice, parcuri și baruri.

Golful Halong, Vietnam

Golful Halong merită vizitat pentru a vedea de aproape cele aproape 2.000 de insule și insulițe uimitoare de calcar care ies din ocean. Stâncile și peșterile sporesc frumusețea uimitoare a locului inclus în patrimoniul UNESCO încă din 1994.  Închiriază un caiac sau o barcă sau fă un tur pentru a explora acest paradis vietnamez scupltat de mare și vânt. Nu rata Lan Ha Bay de pe cat Bay Island, fortul Cannor fort pentru panorama amplă, Parcul Național Cat Ba pentru flora și fauna sale diverse.

Golful Halong este recomandat pentru tine dacă-ți plac natura și peisajele sălbatice, tururile cu caiacul și Spa.

Insula Palawan, Filipine

Palawan este un colț de rai, cea mai mare din cele 7.000 de insule ale arhipelagului  filipinez. Atrage prin frumusețea plajelor și a peisajelor și prin natură, fiind plină de animale sălbatice exotice, sate de pescari ciudate și situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Salută animalele pe cale de dispariție la Calauit Game Reserve și Wildlife Sanctuary și explorează epavele japoneze de pe insula Coron, unul dintre cele mai bune locuri de scufundări din lume. Un tur cu barca cu ghid al râului subteran Puerto Princesa îți va taia răsuflarea, spun utilizatorii TripAdvisor.

Zona e recomandată mai ales pentru excursii în natură, relaxare în resorturi la plajă și snorkeling.

Sapa, Vietnam

Orașul din provincia Lào Cai din nord-vestul Vietnamului este plin de culoare, fermecător, o oază perfectă în mijlocul unei drumeții montane sau al unui tur în lanurile de orez. Biserica gotică de piatră din centrul orașului, o amintire a influenței misionare franceze a orașului și piața care se însuflețește în zilele de sărbătoare reprezintă atracțiile orașului în sine. Dar Sapa e poziționat superb, dominând o vale adâncă de terase de orez, cultivate și astăzi ca acum câteva secole. Râuri cu apă albă alimentează câmpurile de orez iar munții verzi luxurianți se întind în depărtare cât vezi cu ochii.

Sapa este o destinație de luat în seamă dacă-ți plac drumețiile, alpinismul și arta, cultura și tradițiile locale.

Bogota, Columbia

Vibrantă, pasionată și întinsă pe văi și dealuri, metropola are zece milioane de locuitori. Marea de verde care alcătuiește lanțul muntos Anzi, care se ridică la est, arhitectura diversă, de la cea modernă la cea colonială și muzeele interesante fac din Bogota o destinație în tendințe. Diversitatea culturală a Columbiei se reflectă în zecile de locuri “fierbinți”și aromate pentru mese eclectice și autentice, vinuri fantastice și festivaluri gastronomice. Întreabă localnicii unde le place să mănânce, încearcă empanadas și aji și mergi apoi la o plimbare prin cartierul istoric La Candelaria.

Bogota de de vizitat dacă ești un aventurier căruia îi plac drumețiile, tururile istorice, gastronomia diversă și barurile.

Pattaya, Thailanda

O vizită la Pattaya este o modalitate minunată de a explora plajele de-a lungul Golfului Thailandei, unde se află vestita stațiune, la aprox. 150 km de Bangkok. Viața de noapte vibrantă din Pattaya este bine cunoscută, dar autoritățile locale au îmbunătățit, în ultimii ani, calitatea plajelor și au reinventat stațiunea ca o destinație mai prietenoasă cu familiile. Plaja Jomtien, relaxată și potrivită și pentru familii, este un loc pentru sporturi nautice și masaje pe malul mării. Uriașul Buddha din Wat Khao Phra Bat veghează asupra orașului, iar Sanctuarul Adevărului din lemn Wang Boran aduce un omagiu artei și arhitecturii budiste și hinduse. Noaptea, sute de baruri și cluburi de striptease atrag adulții.

Mergi în Pattaya dacă-ți place distracția, plaja, resorturile și…tururile culturale, sumarizează Tripadvisor.

Alajuela, Costa Rica

Situat la 20 km nord-vest de capitala San Jose, în frumoasa Central Valley, Alajuela e cunoscută și sub numele de Villahermosa și La Lajuela. Orașul are un loc important în istoria Costa Rica, deoarece a fost un susținător activ al luptei de independență față de Spania. Alajuela ilustrează stilul de viață “pura vida” într-un mod care se simte efectiv, nu e doar un slogan. Îl simți peste tot, de la piețe până la munți, concluzionează TripAdvisor. Treci doar la Piața Centrală pentru a discuta cu localnicii și veți avea un gust al culturii (plus niște casado autentic), fă o incursiune în istoria Costa Rica la Muzeul Cultural Istoric Juan Santamaría. Dar adevărata atracție este natura. Dealurile  ondulate, fermele de cafea, plimbările “prin nori” pentru a ajunge la craterul Vulcanului Poás, Grădinile Cascadei La Paz recomadă acest loc ca unul de basm tropical. 

Cu fluturi care dansează în aer și cu grădini cu colibri, Alajuela e recomandată pentru natură, tururi, baruri și mâncare locală.

Phnom Penh, Cambodgia

Dacă ai un buget redus, vei aprecia camerele de hotel la prețuri (încă) rezonabile din capitala Phnom Penh. Situată la confluența râurilor Basăk (Bassac), Sab și Mekong, în partea central-sudică a țării, Phnom Penh a fost construit în jurul Palatului Regal și al celebrei Pagode Preah Morakot, cunoscută pentru podeaua cu gresie argintie și statuia de aur a lui Buddha.

Explorează templele, palatele și urmele istoriei tulburi a orașului. Chiar în afara orașului, Câmpurile Uciderii (Choeung Ek) sunt o amintire a trecutului tragic al Cambodgiei -un contrast sumbru cu orașul în plină expansiune de astăzi.

Phnom Penh e recunoscut printre cei care iubesc istoria și cultura, dar și relaxarea și distracția.

Kuala Lumpur, Malaezia

Centrul cultural al Malaeziei, Kuala Lumpur este dominat vizual de emblematicele Turnuri Gemene Petronas, care, cele 88 de etaje, sunt cele mai înalte clădiri gemene din lume. Pe de altă parte, Sri Mahamariamman este cel mai vechi templu hindus din Malaezia, fațada sa fiind un totem colorat al iconografiei. Cumpărăturile de la Piața Centrală, vizita la Kubit Tabor și la Parcul de păsări precum și masa în piața food streed Jalan Alor sunt de neratat în Kuala Lumpur.

Vizitează Kuala Lumpur dacă îți plac tururile culturale, să faci fotografii reușite, inclusiv panoramice și să cutreieri prin baruri.

Brașov, pe locul 21 în topul destinațiilor la modă în 2024

 

Lista cu destinațiile la modă în acest an continuă în ordine cu Insulele Jeju (Coreea de Sud), Viti Levu (Fiji), Chennai (Madras), Puebla (Mexic), Bandung ( Indonezia), Panama City (Panama), Huaraz (Peru), Nairobi (Kenya), La Paz ( Bolivia) și Port Ghalib ( Egipt).

Pe locul 21 topul destinațiilor la modă în 2024 regăsim Brașovul. Iată ce spun utilizatorii TripAdvisor. Brașov este un amestec armonios de farmec tradițional și viața modernă. Mergi cu un autobuz cu etaj în jurul orașului, apoi coboară pe Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa. Fă o excursie de o zi pentru a vedea biserica fortificată din Prejmer, sanctuarul urșilor bruni Libearty și Castelul Bran, cunoscut și sub numele de “Castelul lui Dracula”. Manta (Ecuador), Casablanca ( Maroc), Santiago ( Chile) și Taipei (Taiwan) îi urmează Brașovului în acest clasament care se închide pe poziția 25 fără a mai include niciun alt oraș din Europa.

 

Îți doresc ca dorința de a ajunge în acele locuri de vis să se îndeplinească repede. Vino cu noi pe Facebook și Instagram, dă-ne Like și Share, dacă ți-a plăcut ce facem, din pasiune! 

Visează, Iubește, Călătorește! 

#consilierturism #românia #travelblogger #romania #recomandări

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This