O selecție a Topului obiectivelor din Brașov și împrejurimi.

În Brașov și împrejurimi există unele din cele mai frumoase obiective turistice din România și chiar din Europa. Unele sunt celebre peste hotare și sunt incluse în topurile internaționale, altele fac parte din patrimoniul UNESCO, altele sunt pline de energie și mister și spun istorii vechi.

Iată Topul obiectivelor din Brașov și împrejurimi

Ar fi păcat să nu vizitezi aceste obiective, unii fac mii de kilometri special pentru a se bucura de ele! Iată cele mai frumoase și interesante obiective turistice din județul Brașov.

Topul obiectivelor turistice din Brașov și împrejurimi începe cu orașul Brașov, un burg care își păstrează aspectul medieval, cel puțin în centrul său istoric.

Sub Vârful Tâmpa, casele în culori pastelate se îngrămădesc unele în altele de parcă vor să îmbrățișeze străduțele alambicate, pietruite. Brașov este desprins ca din poveși, casele sale par de turtă dulce, e frumos în orice anotimp. Dar capătă un romantism aparte mai ales iarna, când ninge abundent. Biserici și clădiri cu importanță istorică îți atrag atenția cu arhitectura lor, indiferent dacă găzduiesc muzee, galerii de artă sau doar restaurante, bănci sau magazine.

Brașov este un oraș de-a dreptul fermecător, în care ți-ai dori să te stabilești pe care îl poți cuceri la pas, nu ai nevoie decât de o pereche de încălțări bune!

Greu mai găsești o atmosferă atât de plăcută, la poalele munților, cu parcuri și alei umbrite, cu dealuri pe care să urci într-o adevărată “aventură” urbană. Poți să te plimbi pe vechile ziduri de apărare, să treci pe sub porțile de intrare în oraș sau să-i “cucerești“ bastioanele așezate strategic.

Poți să ai orașul la picioare de sus, de pe Vârful Tâmpa, unde ajungi cu telecabina sau pe jos, sau de pe dealul Cetățuia. Apoi, poți să te relaxezi la Aqua park sau poți să-ți testezi îndemânarea și energia la un parc de aventură. Alegerea îți aparține!

Brașov are mereu ceva nou să-ți arate și să te încânte, te vei convinge de aceasta!

Poiana Brasov

-Poiana Brașov. Este cea mai cosmopolită stațiune de schi din România care se poate mândri și cu cele mai lungi pârtii din țară. Este apreciată și în acest colț din Europa. Vara, Poiana Brașov te ademenește cu al său climat mai răcoros și cu posibilitatea de a face drumeții montane, cu terenurile de sport și cu centrele Spa.

Cetatea Râșnov. Mândra cetate situată în localitatea Râșnov, la nici 19 km de Brașov, te urmărește de departe, de pe dealul pe care e strategic poziționată. Un adevărat bastion de apărare construit de comunitatea locală, de țărani, cetatea Râșnov e atestată documentar din anul 1335, deși sunt dovezi de locuire de pe vremea dacilor. Amplasarea sa i-a permis să controleze drumul de acces către Transilvania și să reziste în timp, iar în prezent a devenit un obiectiv turistic de neocolit.

Cetatea Râșnov este din ce în ce mai vizitată așa că noi atracții turistice au sporit atractivitatea zonei. Parcul cu dinozauri Dino  Parc și Peștera Valea Cetății, descoperită în 1949 și intrată în circuitul turistic acum 15 ani, sunt alte două atracții din Râșnov și împrejurimi.

-Castelul Bran este atât de celebru încât faima sa a ajuns peste Oceane, unde nu mai are nevoie de prezentare. Este situat la aproximativ 11 km de Râșnov și 28 km de Brașov și bine ar fi să-l vizitați în timpul săptămânii și un ajutorul unui ghid.

-Dacă îți dorești liniște și mult aer curat, atunci mergi în satul Peștera. Este parte a celebrei comune Moeciu, în Rezervația Piatra Craiului și e umbrit de Masivul Piatra Craiului și de Bucegi. Peisajele sunt deosebite, satul este foarte pitoresc ai multe drumeții de făcut și opțiuni de cazare pentru toate bugetele.

Cetatea Făgăraș. Una dintre cele mai impresionante și frumoase cetăți medievale din România, Cetatea Făgăraș a fost remarcată și ea de marile publicații internaționale de turism. Este bine întreținută, are o istorie lungă și interesantă, merită vizitată!

-Un loc plin de energie și mister este Templul Ursitelor de la Șinca Veche. Ascunsă într-o pădure deasă, peștera săpată în munte unde odată s-au rugat călugării cărora nu le păsa de clima aspră, atrage din ce în ce mai mulți vizitatori. Atmosfera locului este plină de energie, iar povestea sa se contopește cu istoria locului. De câțiva ani, aici s-a ridicat un așezământ monahal de maici. Șinca Veche este situată la aproximativ 25 km de Făgăraș, prin DN1/E68, drumul eeste pitoresc, merită vizitat și pentru peisaje!

-Viscri este unul dintre cele mai celebre (și frumoase) sate din România, care își datorează ieșirea din anonimat prințului Charles al Marii Britanii. Este un loc parcă uitat de lume, cu drumuri prăfuite vara și desfundate când plouă, cu case vechi, săsești, care și-au găsit a doua tinerețe. Biserica fortificată este principala atracție a satului Viscri, inclus în patrimoniul mondial al UNESCO. Sunt câteva pensiuni aici unde te poți caza, dar e bine să te interesezi din timp. Este amplasat la 78 km de Brașov.

Cetatea Prejmer este construită la nici 15 kilometri de Brașov, în satul Prejmer, fiind una dintre cele mai vechi și mai puternice fortificaţii feudale din Ţara Bârsei. Acest obiectiv turistic demn de vizitat, care cuprinde Biserica Evanghelică şi Cetatea Ţărănească, a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1999, dar istoria sa este veche de peste jumătate de mileniu. Cetatea Prejmer arată ca din filme cu porțile sale grele, cu guri de tragere și instrumente de tortură, este un loc autentic, deosebit.

Cetatea Rupea a renăscut din propria cenușă și acum nu doar că ne păzește drumul dintre Brașov și Sighișoara dar ne atrage și privirile cu silueta sa misterioasă.

Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus. Locul acesta este special prin amplasarea sa, la poalele munților Făgăraș și prin istoria sa, după ce a renăscut din cenușă și praf. O oază de liniște și pace de care poți să te bucuri în aerul tare de munte.

Lista atracțiilor din Brașov și împrejuri mieste deschisă, pentru că, așa cum spuneam, mereu ai ceva de făcut și văzut aici.

http:// Booking.com

Sper că ți-a plăcut și acest articol sau că te-a inspirat să visezi ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem ? !
Visează, iubește, călătorește! Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This