Există ceva de neuitat pentru fiecare în aceste parcuri de distracții incluse în topul parcurilor tematice din Europa, ediția 2019. Nu fără motiv au fost votate de public, utilizatorii TripAdvisor, nu-i așa?

Indiferent dacă ești adolescent sau adult, vei aprecia sesiunile pline de adrenalină de pe roller coaster sau caruselele îndrăznețe. Copiii apreciază atracțiile mai blânde, mai colorate: spectacolele și întâlnirile cu personajele din desenele animate sau filmele preferate. Deși unii sunt foarte curajoși și ar ataca și montagne russe pentru avansați, să le spun așa celor mai maturi.  

Care dintre aceste locuri incluse în topul parcurilor tematice din Europa este pe lista ta de vizitat?

– Le Puy du Fou, Les Epesses, Franţa

Este apreciat pentru amploarea și calitatea spectacolelor cu tentă istorică, care se adresează în special vizitatorilor mici. Au loc spectacole atât ziua cât şi noaptea, când sunt puse în scenă scenete cu jocuri de lumini şi umbre, pe muzică şi cu efecte speciale, la care performează numeroase personaje. Nu găseşti aici adrenalina dată de o tură cu montagne russe dar vei fi relaxat și încântat de spectacolele grandioase şi de parcurile imense, cu mii de specii de plante şi animale. Le Puy du Fou este al doilea parc tematic din Franța ca mărime. O vizită aici este ca o călătorie în timp, nu doar pe vremea cavalerilor medievali, a mușchetarilor ci și a vikingilor și a romanilor. Le Puy du Fou din Les Epesses este situat la 81 km sud de Nantes, la 455 km de Paris și 33 km nord de Bordeaux.

– Tivoli Gardens, Copenhaga, Danemarca

Amplasat aproape de centrul capitalei Danemarcei, Tivoli Gardens este unul dintre cele mai vechi parcuri tematice din lume. Se mândreşte cu unul dintre cele mai vechi roller coaster de pe glob, construit din lemn în anul 1914, dar şi cu alte atracții palpitante precum Daemom. The Star Flyer estte cel mai înalt carusel din lume (80 m) iar Odinexpressen atinge 80 km/h.  Tivoli Gardens este potrivit pentru copii, tineri, pentru distracţia împreună cu familia. Spectacole și concerte pe teme diverse completează oferta acestui parc tematic. 

– Europa-Park Rust, Germania

Un punct de referință pentru parcurile tematice din Europa, Europa-Park din Rust oferă senzații tari doritorilor, indiferent de vârsta celor care le caută. Peste 100 de atracții și spectacole fabuloase, 13 tururi roller–coaster și 14 domenii tematice cu teme europene se bat pentru atenția ta aici. Găsești unele dintre cele mai rapide roller-coastere din lume precum Wodan-Timburcoaster (atinge 100 km/h), Swiss Born Run și mega coaster Blue Fire. Silver Star, cel mai înalt montagne russe din Europa, care atinge viteza de 130 de km/oră și-i supune pe îndrăzneți unei forțe de 4G, este una din principalele atracții ale Europa Park care îți dă emoții. Una dintre atracțiile noi la acest capitol din acest an este EurosatCancan. Pofticioșii sunt tentați la Chocoland, unde se pot documenta asupra procesului de fabricație al ciocolate. Pasionații de artă pot merge la spectacole de balet pe gheață sau flamenco.

Europa-Park este situat la 61 de km de Strasbourg (Franţa) și la 95 de km de Basel (Elveţia).

Disneyland Paris, Marne-la-Vallee

Este cel mai celebru și mai vizitat parc de distracții din Europa, un loc potrivit fanilor personajelor din filmele Disney de orice vârstă. Are atracții dedicate și celor mari și celor mici însă Turnul terorii, roller coaster Aerosmith Rock și RC Racer, Crush, show-ul Mickey și magicienii, Castelul Prințeselor sunt în topul preferințelor. 

– Leolandia, Capriate San Gervasio, Lombardia, Italia

Un parc tematic creat special pentru preșcolari și pentru copii în general este Leolandia. Atracția istorică este Italia în miniatură, cu 160 de reproduceri ale celor mai frumoase monumente din țară. La Leolandia sunt 6 zone tematice și peste 40 de atracții pentru toate vârstele. Parcul tematic se află la aprox. 37 km de Milano, de care îl leagă curse exprese cu autobuzul.

– Eftelling, Kaatsheuvel, Olanda

Cel mai apreciat parc tematic olandez este situat la 110 km sud de Amsterdam și la 140 km nord–est de Bruxelles. Este deschis tot timpul anului și toate atracțiile sunt incluse în prețul biletului de intrare. Dedicat familiilor, Eftelling are spectacole impresionante care dau viață unor legende vechi precum cea a cavalerului Raveleijn și a dragonului și unele show-uri acvatice nocturne. Nelipsitele roller-coaster care îți pun corpul sub presiunea accelerației gravitaționale sunt foarte apreciate de cei trecuți de copilărie sau de o anumită înălțime.

Topul parcurilor tematice din Europa, ediția 2019 continuă cu;

– Walt Disney Studios Park, Marne-la-Vallee

Este cel de-al doilea parc tematic al Disney de la Marne-la-Vallee și e conceput pentru fanii personajelor din filmele Disney, indiferent de vârstă. Alcătuit din patru zone, Walt Disney Studios Park este plin de roller coaster și atracții inspirate din lumea cinematografiei. Cel mai rapid roller coaster, The Rock ’n’ Roller Coaster, atinge 97 km/h. Armaghedon este potrivit pentru adulți și copii mai mari. Toon Studio este un omagiu adus cinematografiei, iar Toy Story Playland este distractiv pentru copii mai mici. Extrem de popular e Crush’s Coaster ( roller-coaster bazat pe căutările lui Nemo). La Casa de producție au loc spectacole, iar CinéMagique este un tribut adus celor peste 100 de ani de cinematografie. Studio Tram Tour realizează un tur al studiourilor, iar Twilight Zone sfidează gravitația și îi duce pe cei dornici de adrenalină sus, la înălțimea celor 13 etaje, pentru a cădea apoi ca o “picătură” către pământ.

– Paultons Park, Romsey, Regatul Unit al Marii Britanii

Reședința oficială a Peppa Pig World, Paultons este un parc tematic dedicat familiilor situat în Parcul Național New Forest din Hampshire. Are peste 70 de instalații și atracții, inclusiv pentru copii de vârste mici. Peppa Pig World are „rezervate” 9 călătorii și atracții, inclusiv Peppa’s Big Balloon Ride, Dinosaur Adventure, o zonă de joc pentru cei mici în interior. Este amplasat la 135 km de Londra. 

– Asterix Parc, Plailly, 35 km nord de Paris

Parcul tematic dedicat copiilor este bazat pe personajul de benzi desenate animate Asterix Galul, care explorează istoria franceză cu umor. Sunt multe atracții pentru copii mai mici, dar și pentru adolescenți și părinți. Doritorii de ceva mai multă adrenalină au de testat roller coaster Goudurix sau OzIris, un provocator roller coaster inversat. Sunt 40 de atracții în total la Asterix Park plus o mulțime de spectacole: de teatru, magie și reprezentații ale delfinilor și orcilor. Nu fără motiv e vizitat de peste 2 milioane de persoane, anual.

– Milky Way Adventure

Parcul de distracții situat la doar 10 minute de orașul Bideford nu este la prima apariție în topul celor mai apreciate parcuri tematice din Europa. Cei peste 100.000 de metri pătrați de distracții în interior și de activități de activități în aer liber ai Milky Way Adventure sunt dedicați distracției în familie. Aici nu există extra-uri costuri ascunse deoarece toate plimbările, spectacolele și zonele de joacă sunt incluse în taxa de intrare. Noutatea pentru anul 2019 este Ziggy’s Blast Quest – o experiență interactivă care te îndeamnă să salvezi Pământul prin pilotarea de Cyber Scutere.

Roller coasterului „Cosmic Typhoon” i se adaugă multe atracții outdoor și spectacole live. Sunt multe activități menite a trage publicul pe timpul sezonului rece și ploios.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat pentru distracție! Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune !

#consilierturism #top2019 #inspiratie #travelblogger #sfaturidecălătorie

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This