Top 10 cele mai frumoase plaje din Grecia, ediția 2018, consolidează poziția în clasament a unor insule foarte cunoscute, dar sunt și noutăți surprinzătoare în preferințele turiștilor membri ai tripadvisor.com.

Grecia este sinonimă cu istoria și tradițiile dar atrage zeci de milioane de turiști în fiecare vară în special datorită plajelor sale scăldate de diferite mări. De unele ați auzit probabil deja, altele sunt nou-venite în clasamentul celor mai frumoase plaje din Grecia. Oricum, pentru orice plajă dintr-o țară insulară, e mare lucru să fii în top 10 !

Cele mai frumoase, mai apreciate, 10 plaje din Grecia sunt:

1. Elafonissi, Creta. În ultimii ani, Elafonissi a fost prima, sau pe primele poziții, în topurile celor mai frumoase plaje din Grecia, din Europa și din lume. Laguna Elafonissi este situată în partea de sud-vest a prefecturii Chania, Creta, la aproximativ 70 km de orașul Chania. Ajungi aici trecând prin sătuce izolate, pe un drum de coastă, strâmt și cu serpentine, dar merită efortul! Aici te așteaptă mici insulițe de nisip alb-rozaliu, culoare împrumutată de la cochiliile scoicilor, apele clare în nuanțe turcoaz ale mării, cu adâncimi mai mici, pentru o bălăceală obișnuită sau mai adânci, pentru snorkel. Pe mal, pinii și cedrii întregesc peisajul demn de Caraibe cu care te impresionează Elafonissi.

2. Balos, o altă plajă celebră din Creta, este și ea de neratat-“must see” odată ce ai ajuns în cea mai mare insulă a Greciei. Unul dintre cele mai mari orașe din peninsulă, Chania este principalul reper al plajei, de care o despart aproximativ 20 de km, cei mai mulți pe un drum strâmt și aglomerat.  Din localitatea Kissamos pornesc ambarcațiunile către Balos și Gramvousa- “Insula Piratilor”. Balos a devenit celebră datorită apelor sale turcoaz și albastre, calme și calde, nisipul alb sau rozaliu și fin, dar și datorită peisajului deosebit, din care nu lipsesc stâncile. Ambele plaje sunt aglomerate în sezonul estival, e recomandat să ajungi dimineața aici!

3. Simos, Elafonisos. Parte din arhipelagul Pelopolez, insulița Elafonisos, unde trăiesc doar câteva sute de rezidenți, devine mult mai animată în lunile de vară, când vin turiști din toată lumea pentru a se bronza și relaxa pe plaje precum Sarakiniko, Fragos (Simos) și Panagias Nissia. Elafonisos este cea mai mare insulă locuită în arhipelagul Peloponez și singura care are o municipalitate separată.

Plaja Simos, iinclusă în top 10 cele mai apreciate plaje din Grecia, este potrivită pentru famili, datorită adâncimii reduse a apei mării. Simos, de fapt și ea parte a unei lagune, are nisip “de aur” și e scăldată de ape de cristal turcoaz. Elafonisos se află la aprox. 4 km de Neapoli Voion (sau Neapolis Voion), din regiunea Laconia, sudul Greciei. Insula este localizată la 335 km sud-est de Atena și la 115 km sud de Sparta.

4. Kleftiko, Milos, Arhipelagul Ciclade. Kleftiko uimește cu peisajele sale mai sălbatice din care apar stânci albe uriașe care ies din apa o claritate incredibilă a Mării Egee, și un țărm dantelat, cu multe peșteri. Kleftiko fost denumită după pirații Kleftes, care au folosit zona ca să-și pună comorile la adăpost. În insula Milos a fost descoperită vestita statuetă a lui Venus (din Milo), care atrage în prezent toate privirile amatorilor de artă care vizitează Muzeul Luvru din Paris. Se organizează zilnic excursii către Kleftiko cu ambarcațiuni care pleacă din portul Adamas.

Dar Milos, mai nou intrată în circuitul turistic comparativ cu alte insule din Grecia, mai are o plajă de top 10 :). 

5. Sarakiniko, Milos. Milos este cea mai sudică insulă din arhipelagul Ciclade și s-a menținut oarecum în afara circuitului turistic „de masă”, până de curând. Pe lângă teatre vechi, peisaje mai mult sau mai puțin sălbatice și sate tradiționale, una dintre atracțiile de necontestat ale insulei Milos o constituie plajele. Sarakiniko se află în nordul insulei Milos, fiind denumită după pirații sarazini care s-au ascuns odată aici. La Sarakiniko îți iau ochii rocile albe luminoase, apa mării ca de cristal și contrastul dintre ele. Acestea și peșterile misterioase în care te poți scufunda au făcut din Sarakiniko una dintre cele mai populare puncte de atracție turistica ale insulei Milos.

6. Porto Limnionas, Zakynthos. Această plajă a depășit în preferințele turiștilor mult mai celebra Navagio, fiind până de curând unul dintre secretele cele mai ascunse ale insulei Zakynthos. În ultimii ani, Porto Limnionas e tot mai prezentă în diferite clasamente “de frumusețe”, deși este destul de greu accesibilă, pe drumuri strâmte și sinuoase de munte. Așezată într-un mic fiord cu ape adânci și curate, plaja Porto Limnionas, scăldată de apele Mării Ionice, este destul de atipică pentru că nu are nisip. Nu există deocamdată multe facilități turistice, dar chiar și așa, cei care au vizitat-o se declară încântați de frumusețea Porto Limnionas, mai ales înotătorii și amatorii de snorkel și scuba diving. Este situată în vestul insulei.

7. Milos Beach din Lefkada și-a făcut și ea loc în topul celor mai frumoase plaje din Grecia și probabil că în anii viitori îi vor mai urma și altele din această insulă. Ajungi la Milos din Agios Nikitas luând-o pe o cărare de munte sau barca, se fac în sezon curse regulate, tot din satul amintit. Milos este o plajă cu nisip destul de măricică, iar apele clare și curate ale Mării Ionice au culori deosebite. Este un loc liniștit și spectaculos.

8. Kalamaki Beach, Zakynthos. Plaja Kalamaki este unul din locurile în care simbolurile vii ale insulei Zakynthos, țestoasele caretta-caretta, vin să-și depună ouăle, fiind arie protejată, unde accesul e permis, dar respectând unele reguli. Plaja Kalamaki este localizata la aproximativ 6 km sud de capitala insulei, orașul Zakynthos, fiind practic o prelungire a plajei Laganas. Kalamaki Beach are nisip fin și intrare lină în apă, motiv pentru care este preferata familiilor cu copii dar și a celor romantici, apusurile de aici fiind deosebite.

9. Anthony Quinn, Rhodos. Această micuță plajă amplasată la 3,5 km sud de Faliraki, cea mai animată stațiune din Rodos, a devenit celebră după ce aici s-au filmat scene din producția “Tunurile din Navarone”, avându-l ca protagonist pe celebrul actor Anthony Quinn. Plaja, care purta până în anul 1961 un alt nume, este destul de micuță, e o combinație de nisip și stânci, ape cristaline, umbrite de pini.

10. Manganari, insula Ios, Ciclade. Manganari este una dintre cele mai pitorești plaje de pe insulița Ios. Situată la 23 km sud de Chora, cea mai mare localitate de pe insula Ios, Manganari ( foto maganarimoments.com) i-a fermecat pe turiști cu nisipul său auriu și apele cristaline ale Mării Egee. Golful mai retras în care se află plaja Manganari este protejat de vânturile puternice și oferă astfel condiții bune pentru înot și snorkel. Întâmplător sau nu 🙂 , scene din faimosul film „Le Grand Bleu” cu Luc Beson și Jean Reno au fost filmate în Manganari și asta a scos locul din anonimat.

Sper că ți-a plăcut și acest articol  și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#travel #travelblogger #consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #top2018 #grecia #rodos #creta #lefkada #milos # crete #ios #rhodos #summer #sun

Visează, iubește, călătoreșteDrum bun!

 

 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This