A trecut deja mai bine de o lună din 2024. Ai reușit să bifezi vreun punct din lista cu rezoluții făcută la sfârșitul lui decembrie?
Dacă nu ai scris o asemenea listă, niciodată nu e prea târziu. Ca să îți fie mai ușor să o alcătuiești, îți recomand noi 35 de activități care te vor ajuta să te relaxezi și să faci din 2024 un an excelent.
1. Mergi la un restaurant nou
Chiar și oamenii cu cele mai conservatoare firi sunt de acord că, uneori, schimbarea face bine. Încearcă măcar o dată pe lună o experiență culinară diferită în 2024.
2. Pictează
Este o activitate relaxantă și distractivă, foarte accesibilă. Sursele de inspirație sunt nelimitate, indiferent de tematica abordată.
3. Dansează
Dansul este unul dintre cele mai populare hobby-uri. Faci mișcare și socializezi în același timp, dacă ieși în oraș. Dacă dansezi în casă, pur și simplu te simți bine. Dacă mergi la cursuri de dans, e și mai bine!
4. Mergi la o școală de arte
Cursurile de artă reprezintă o activitate excelentă și pentru adulți. Îți pot pune în valoare abilitățile, mai ales dacă aceste cursuri se organizează în grupuri mici.
5. Învață să gătești
Anul acesta, de ce să nu înveți să gătești cu prietenii? Cursuri se organizează peste tot, dar nici măcar nu e nevoie să ieși din casă. E suficient să intri pe internet și găsești zeci de site-uri în care totul este explicat pas cu pas.
6. Fă degustări de vin
Degustările de vinuri sunt distractive și elegante. Ai ocazia să iei contact cu o cultură aparte. Pentru cunoscători, fiecare sorbitură spune o poveste.
7. Implică-te în voluntariat
A participa la proiecte de acest tip poate fi foarte distractiv când o faci cu prietenii și este o modalitate grozavă de a da ceva înapoi comunității din care te-ai ridicat.
8. Scrie într-un blog
Poți să începi un blog și să-ți exprimi gândurile despre orice subiect vrei. Zi de zi, îți va crește inima când vei vedea că ai noi urmăritori.
9. Organizează drumeții
Drumețiile sunt o activitate de grup bună pentru adulții cărora le place să rămână activi cât timp vremea este frumoasă. Îți recomandăm să alegi un traseu ușor, dacă nu ai experiență în domeniu.
10. Joacă jocuri de societate
Nopțile de jocuri de masă sunt activități de grup distractive pentru adulți și tocmai bune pentru studenții care au buget redus.
11. Găzduiește un club de carte
O dată pe săptămână (sau pe lună, în funcție de program), reunește-ți prietenii și discutați despre o anumită carte. Toată lumea ar trebui să vină cu opinii pe care să le împărtășească.
12. Fă karaoke
A face karaoke singur poate fi amuzant, dar provocarea este și mai mare atunci când ai și audiență. Este distractiv și să faci parte din public, atunci când un prieten imită un star la modă.
13. Sări pe trambulină
Parcurile cu trambuline pot părea că sunt numai pentru copii, dar nu e așa. Săritul pe trambulină este la fel de distractiv la orice vârstă, pune sângele în mișcare.
14. Învață să faci fotografii
Să faci fotografii cu smartphone-ul tău și să folosești un filtru pe rețelele sociale este o idee de hobby, dar învățând cum să faci fotografii cu un aparat „adevărat” îți va oferi o altă perspectivă.
15. Cântă la un instrument muzical
Dacă îți permiți, cel mai bine este să lucrezi cu un profesor. El te va ajuta să progresezi mai repede decât ai învăța singur și te va menține motivat să exersezi.
16. Fă Stand-Up Comedy
Dacă te consideri o persoană amuzantă, scrie câteva texte și intră în rolul unui comediant. Dă o reprezentație în fața prietenilor. Când vor râde în hohote, ești pe drumul cel bun.
17. Mergi la concerte
Îți place muzica și urmărești programul concertelor trupelor tale preferate? De ce să nu faci din pasiunea ta pentru muzică un hobby, participând la cât mai multe evenimente?
18. Joacă șah
Îți poate lua mult timp pentru a stăpâni cu adevărat jocul de șah, dar strategiile de bază se învață repede. Este un antrenament extraordinar pentru creier.
19. Scrie scrisori
Scrisorile clasice, scrise de mână, au mai mult farmec în era digitală. Poți scrie apropiaților, sau unor străini care ar putea aprecia acest lucru, cum ar fi persoanele care trăiesc într-un azil de bătrâni.
20. Practică yoga
Yoga este un hobby relaxant, meditativ și ușor, care îți va permite să-ți calmezi mintea și corpul în același timp. Ai nevoie doar de un covoraș de yoga și de tutoriale de pe net pentru a începe.
21. Mergi în cât mai multe vacanțe
Nu rata ocazia de a schimba peisajul, chiar și pentru câteva zile. Este foarte important pentru psihic. Plimbă-te în străinătate, dar nu uita nici de locurile frumoase din țară.
22. Rămâi în formă
Sănătatea merge mână în mână cu sportul, așa că pune exercițiile fizice în fruntea listei cu priorități. Nu are importanță că mergi la sala de fitness sau că le faci acasă.
23. Du-te la pescuit
Dacă preferi hobby-urile liniștite, pregătește-ți bagajele pentru partide de pescuit din care se nasc povești … și filme de excepție, dacă ne gândim la „Operațiunea monstru”.
24. Vizitează lumea virtual
Plimbă-te prin toată lumea cu ajutorul internetului. Accesează camerele web live și vezi dacă plouă la New York, sau dacă e briză puternică pe plajele din Aruba.
25. Distrează-te cu jocuri video
În orice casino online România găsești sute de jocuri video care te ajută să te distrezi și să intri în diverse scenarii. De exemplu, pentru câteva minute, poți fi un explorator care se aventurează în piramidele Egiptene.
26. Ieși la alergat
Alergatul este poate cel mai accesibil sport, pentru că nu îți trebuie decât o pereche de adidași. Fie iarnă, fie vară, câteva ture de parc te încarcă cu energie.
27. Joacă paintball
Ce-i drept, costă ceva, dar este distractiv și mai mult de atât. Atunci când joci în echipă, înțelegi cu adevărat ce înseamnă planificarea și colaborarea.
28. Ocupă-te de grădină
Grădinăritul te ajută să te bucuri de natură și să ai un proiect care crește sub ochii tăi, de la o zi la alta, până îi culegi roadele.
29. Fă origami
Origami este arta japoneză de a folosi o singură coală de hârtie, fără foarfecă sau lipici, pentru a realiza o creație, cum ar fi un dragon, o flore sau un elefant.
30. Colecționează
Nu e niciodată prea târziu să devii colecționar. Poți aduna orice are valoare sentimentală pentru tine, de la nasturi, până la carduri cu fotbaliști sau șepci cu emblemele echipelor din NBA.
31. Învață o limbă străină
Atunci când înveți limba unui popor, îi înțelegi mai bine cultura și felul de a fi. Dacă îți place să călătorești, este util să știi cât mai multe limbi străine.
32. Vezi un serial de la cap la coadă
Alege un serial nou sau unul mai vechi, pe care îl știi mai demult, și uite-te la el de la primul până la ultimul episod, într-un maraton de weekend sau de vacanță.
33. Specializează-te în astrologie
Astrologia este studiul influenței pe care obiectele cosmice îndepărtate, de obicei stelele și planetele, o au asupra vieții umane. Nu e rău să poți „citi” în stele.
34. Scrie o carte
Pare a fi o provocare foarte îndrăzneață, dar nu îți cere nimeni să dai naștere unul best seller din prima. Nu știi niciodată ce scriitor există în tine, pe care îl poți trezi la viață punând pe hârtie lucruri pe care ți le imaginezi.
35. Meditează
Meditația te ajută să te relaxezi și să duci spre perfecțiune comuniunea dintre corp și minte. Alege un loc liniștit și concentrează-te pe respirație. Viața ți se poate schimba în bine.
Îți doresc ca dorința de a ajunge în acele locuri de vis să se îndeplinească repede. Vino cu noi pe Facebook și Instagram, dă-ne Like și Share, dacă ți-a plăcut ce facem, din pasiune!
Visează, Iubește, Călătorește!
#consilierturism #românia #travelblogger #romania #recomandări