Iată o selecție a unor destinații de lux din Europa pe care trebuie să le vizitezi cât mai curând. mai ales că nu sunt chiar inaccesibile. 
Europa nu duce lipsă de destinații exclusiviste în care să-ți petreci vacanța, ai de unde să alegi. Înconjurată de ape sărate, oceane și mări, lacuri care îți taie respirația și o mulțime de clădiri bogate în istorie, Europa este paradisul celor care își doresc o vacanță reușită.
Cel mai greu e momentul în care trebuie să te decizi asupra locului pe care să-l vizitezi. La o primă vedere, toate destinațiile sunt uimitoare. Dar dacă îți dorești o vacanță deosebită anul acesta, ceva ce nu vei uita prea curând, citește rândurile următoare pentru inspirație.

Bruxelles, Belgia

Belgia este o destinație potrivită și pentru persoanele care își doresc lux, rafinament dar și confort în același timp.
Odată ce ți-ai ales o cazare pe măsură, poate chiar în cosmopolita Grand Place, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci odată ce ajungi în Bruxelles este să te plimbi prin centru. În mod evident, centul istoric se vede mai frumos dintr-un tuktuk. Din acest mijloc de transport mai nou intrat în peisajul orașului vei avea ocazia să admiri Grand Palace, Mont des Arts, Palatul Justiției sau Palatul Regal.
Galeries Royales Saint Hubert, amplasate chiar în centrul Bruxelles, te așteaptă cu cea mai încântătoare arhitectură și cu buticuri în care să faci cumpărături. Desigur, nu vei putea să ocolești magazinele în care poți achiziționa rafinata ciocolată belgiană. Leonidas, Godiva sau Marcolini fac întrecere nu dar la vitrine ci mai ales la gust. Iar ciocolata belgiană are puțini rivali!
Seara se poate încheia într-un cadru special, la restaurantul La Quincaillerie, loc în care vei savura cea mai fină șampanie acompaniată de scoici sau alte fructe de mare. La desert, Eclair macaroon, căpșuni proaspete Wépion, tort diplomat cu fistic și coulis de pepene verde sunt adevărate “cireșe de pe tort”!

Capri, Italia

Italia e cunoscută pentru experiența culinară rafinată, pentru capitală influența sa asupra modei și pentru faptul că este o țară care a scris istoria. Turiștii care ajung în Peninsulă pot avea parte de „la dolce vita” în momentele în care explorează această țară extraordinar de frumoasă.

Experiența culinară delicioasă nu doar că va ridica nivelul întregii aventuri dar te va ajuta și să descoperi gusturi noi și îți va aduce la viață simțurile. Tururile private din Roma sunt o adevărată încântare. Practic, mergi pe urmele celor care obișnuiau să stăpânească nu doar această țară splendidă ci și un imperiu uriaș. Poți afla despre lucruri inedite precum pasiunea împăraților romani pentru sporturile minții, poți face un tur al faimosului Colosseum, poți vizita Dorul Roman, admira Columna lui Traian și poți face cât de multe poze vrei în fața Fontana di Trevi. Poți face cumpărături cu ștaif de la marile casele de modă care-și au reprezențele pe Via del Corso, Via Condotti sau Via Cola di Rienzo pentru creațiile renumiților designeri italieni de articole vetimentare, încălțăminte și piele. Capri este cea mai dorită și mai cosmopolită insulă a Italiei, un mic rai plin de flori care iese din Marea Tireniană. Trebuie să ajungi măcar o dată în viață!

Malta 

O altă destinație care ridică ștacheta în ceea ce privește destinațiile de lux din zona Mării Mediterane este Malta. Arhipelagul situat la aproximativ 90 de kilometri de Sicilia era un loc cât se poate de obișnuit până nu de mult. Dacă ți-e dor de atmosfera liniștită, încă poți avea parte de ea în micile sate locuite mai ales de persoane de vârsta a doua din insulițele Gozo și Comino.
Porțiunea de coastă care duce către Valletta reprezintă exact opusul celor descrise mai sus. Stilul de viață al oamenilor de aici include restaurante de lux, hoteluri elegante și clădiri înalte.
Dacă vrei să experimentezi o sesiune de shopping, în Sliema găsești câteva magazine și chiar un mall. Fie că alegi un hotel de 5* din St Julians sau unul din Mellieħa sau chiar din capital Valetta, vei fi înc\ntat de eleganța resortului, poziționare și calitatea serviciilor.
La finalul unei zile pline, nimic nu este mai plăcut decât să faci câteva poze când soarele apune și să savurezi băutura ta preferată, în bătaia vântului. Prinde ora de aur, în Malta este o lumină cu adevărat specială la apus!

Valea Loarei, Franța

Valea Loarei, un loc care face parte din patrimoniul UNESCO, este o adevărată încântare pentru cei pasionați de frumos și istorie.
Cele peste 3.000 de castele din zonă te poartă într-o incursiune prin timp. Având în vedere vechimea lor, s-ar putea ca unele dintre acestea să fie în renovare, motiv pentru care e indicat să te documentezi înainte de a pleca la drum.


Chambord ( foto sus) și Chenonceau sunt cele mai cunoscute castele de pe Valea Loirei. Îți dau impresia că ai pășit în istorie înainte să le treci pragul. Camerele care păstrează mobilierul și decorațiunile originale care au încântat fețele regale și nobilii te vor impresiona. Nici grădinile exterioare nu trebuie trecute cu vederea.
Abia acum urmează partea cea mai interesantă. Pentru o experiență unică, poți alege să stai o noapte la un castel construit începând secolul al XV-lea, clădiri care au fost transformate în hoteluri. Indiferent dacă alegi Château de Brissac, Hotel-Château de Verrières & Spa, Château des Arpentis, Château de Rochecotte, Domaine de Saint-Loup sau Chateau De Piedouault vei avea experiențe de neuitat. Poate că ai ceva de sărbătorit, poate vrei să te simți, ca o noapte, precum un rege, ai de unde alege.
Bineînțeles, poți face un popas și pe la crame să deguști vinurile de acolo, Vouvray, Sancerre sau Chinon sunt câteva dintre ele. Desigur, un astfel de decor de poveste merge cu un pahar de șampanie, alegerea e a ta!

Lista continuă cu Santorini, Ssardinia și Mykonos 

Europa are un buchet mare de destinații de lux pe care le poți vizita în acest an și nu numai. Printre acestea se numără și Costa de Azur din Franța, zona Alpilor din Elveția, Sardinia (Porto Cervo-foto sus)  din Italia, San Sebastian din Spania și nu în ultimul rând, insulele grecești Santorini și Mykonos.

și Monaco și Coasta de Azur

Și nu uita de Monaco, casa familiei regale a micului dar strălucitorului principat de pe malul Mediteranei. Aici, totul e atât de concentrat, e la superlativ.. Deși primele care te uimesc sunt amplasarea și arhitectura, pe măsură ce aprofundezi Monaco îți dai seama ce bijuterie e. Mică, dar scumpă, esențele prețioase sunt în sticluțe mici. Nici cu Coasta de Azur nu te dezamăgește nicicum, așadar nici la capitolul lux nu stă deloc rău. 

Sper că visul tău de a ajunge în destinațiile preferate va deveni realitate cât mai curând. Hai alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!
Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This