Peisaje “ca pictate”, țărmuri dantelate și ape cristaline turcoaz, iată ce au în comun premiantele din Top 25 cele mai frumoase plaje realizat de TripAdvisor pentru 2023.

Ce-i drept, unele plaje sunt mai degrabă potrivite pentru aventuri și mai puțin pentru lenevit la soare între două băi în mare. Fii sigur că punctează la alte capitole, spectaculozitatea și unicitatea destinației fiind primele dintre ele. Unele plaje din Top 25 cele mai frumoase plaje din lume sunt atât de greu de atins că trebuie să te gândești de două ori înainte de a lua decizia de a le vizita, la mii de kilometri. În schimb, unele sunt aproape de România.

Iată TOP 25 cele mai frumoase plaje din lume, ediția 2023

Baya de Sancho, Fernando de Naronha, Brazilia (1)

Compus din 21 de insulițe, arhipelagul Fernando de Noronha (numit după navigatorul portughez care l-a descoperit) este un colțișor de paradis…pe pământ. Are ingredientele esențiale pentru a fi din ce în ce mai dorit: e izolat în Oceanul Atlantic, undeva la aprox. 321 km în largul țărmului Braziliei. Este o destinație exotică uimitoare cu peisaje excepționale, iar flora și fauna sunt încă (aproape) intacte. Arhipelagul a fost declarat sit al Patrimoniului Mondial Natural al UNESCO. Pentru ca insulele să-și păstreze în continuare natura nealterată, numărul de vizitatori este limitat. Se plătește o taxă de conservare a mediului pentru a avea acces pe insulă. Odată ajuns, te poți lasă fermecat de apa de smarald, nisipul alb, vegetația bogată și de apariția delfinilor și a testoaselor.

Eagle Beach, Aruba (2)

Tot țărmul insuliței Aruba nu are nici 32 de km lungime, iar Eagle Beach se poate mândri cu cei 3,2 km de nisip atât de fin că descrierea “ca o pudră” este perfectă. Eagle Beach te ademenește și cu marea turcoaz și cerul mai mereu de un albastru pur. Din decorul idilic nu lipsesc palmierii artistic plasați. De ceva ani. Eagle Beach e nelipsită din topurile internaționale cele mai frumoase plaje din lume. Este apreciată atât de amatorii de relaxare în destinații exotice, de pasionații de fotografie ci și de practicanții de sporturi nautice, oferind condiții perfecte pentru înot și  scufundări.

Cable Beach, Broome, vestul Australiei (3)

Cea mai faimoasă plajă din Australia de Vest se remarcă prin apele turcoaz, nisipul alb impecabil și apusurile memorabile care îmbracă Oceanul Indian în culori vibrante.

Ca un sanctuar de nisip alb ca zahărul, Cable Beach se află la 10 minute de mers cu mașina sau cu autobuzul de orașul Broome. Zborul Perth-Broome durează două ore și jumătate.

Plaja lungă de 22 Km amintește de cablul telegrafic care a conectat nord-vestul Australiei cu restul lumii în 1889. Poți practica o gamă largă de sporturi nautice, te poți plimba pe dunele Parcului Minyirr. Una dintre cele mai apreciate experiențe este să iei parte la o caravană, în spatele unei cămile, pe malul oceanului, la apus.

Plaja Reynisfjara, Islanda (4)

Plaja aceasta “artică” de pe coasta de sud a Islandei, lângă orașul Vik iese în evidență prin bazaltul colonar, nisipul vulcanic și ghețari. Peșterile, coloanele de bazalt, stâncile care ies din valuri, nisipul negru și, cu puțin noroc, aurora boreală au atârnat greu în decizia de a vota plaja Reynisfjara pe primul loc în cele mai votate plaje din Europa.

Aceasta nu este singura plajă din clasamentele mondiale periculoase pentru vizitatori. Autoritățile islandeze au stabilit limite pentru accesul vizitatorilor, detalii aici

Grace Bay, Providenciales, arhipelagul Turks & Caicos (5)

Amplasată în N-E insulei Providenciales, Grace Bay face parte din Parcul Național Princess Alexandra și este o altă câștigătoare „perenă a Traveller Choice”. Păstrează în mânecă cărțile câștigătoare: apa mării “de cristal”și foarte calmă, nisipul ca o pudră albă lungimea considerabilă, de aproape cinci km. Reciful aflat la 1,6 kilometri distanță protejează Golful Grace de furia Atlanticului și face această destinație din Marea Caraibilor perfectă pentru snorkel și toate sporturile acvatice.

Praia da Falésia, Algarve, Portugalia (6)

O altă plajă unde forța naturii impresionează este Praia da Falesia, o prezență obișnuită a topurilor de frumusețe în materie de plaje. Praia da Falésia, cu peste șase kilometri lungime, se întinde de la Vilamoura până la Olhos de Água (lângă Albufeira), Algarve. Nisipul este moale, oceanul limpede și cu o apă foarte răcoritoare chiar și în toiul verii. Impresionează prin stâncile roșii și portocalii, cu pinii din vârf și contrastul cu albastrul cerului și al apei Atlanticului.

Radhanagar, insula Havelock, Insulele Andaman și Nicobar, India (7)

Ascunsă undeva în vestul insulei Havelock, plaja Radhanagar (cunoscută și ca Plaja nr 7) este o întindere incredibilă de nisip, flancată de apa turcoaz a Mării Andaman și de o pădure luxuriantă.  Radhanagar chiar arată ca o carte poștală, un loc potrivit pentru luna de miere. O atracție a plajei Radhanagar este Neil’s Cove, o lagună curată, plină cu pești exotici, un loc deosebit de imortalizat în fotografii, mai ales la apus. Pe plaja Radhanagar nu este permisă niciuna dintre activitățile acvatice, care se desfășoară în apropiere, pe plaja Elephant. Poți înota pe această plaja Radhanagar doar până la apus. Această plajă de top din Insulele Andaman și Nicobar, India, este certificată Blue Flag.

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, lângă Sicilia (8)

Între Malta și Tunisia, Lampedusa este cea mai mare dintre Insulele Pelagie. Cea mai sudică insulă a Italiei este, din punct de vedere geografic, parte a continentului african și nu are izvoare de apă dulce. Vara, aeroportul Lampedusa este deservit de companii aeriene low-cost cu zboruri directe din mai multe orașe italiene precum Roma, Veneția, Verona, Genova și Bergamo. Cel mai scurt  zbor este de la Aeroportul Palermo. Există și o linie de feribot din Sicilia. Deși nu e cel mai ușor loc de ajuns, Lampedusa a ieșit din anonimat datorită plajelor sale cu nisip alb și fin, apele cristaline, turcoaz, excelente pentru scufundări. La plajă se poate ajunge cu autobuzul de la aeroport în mai puțin de jumătate de oră sau cu taxiul. Trebuie să viii pregătit cu provizii pentru ziua,  nu există multe opțiuni de masă și apă.

Varadero, Cuba (9)

Plaja asta cu rezonanță veche printre pasionații de călătorii e un vechi reper vizual pentru orice amator de mare și de soare de mulți ani. Varadero este una dintre cele mai spectaculoase plaje din lume, fără îndoială. Aici sunt aprox. 21 km de nisip alb-gălbui fin, apa Mării Caraibilor are o claritate deosebită și se schimbă în diferite nuanțe de albastru și turcoaz. Cea mai mare plajă din Caraibi, Varadero are nu doar nisip fin, ape în culori care nu au nevoie de prelucrare în Photoshop ci și o abundență de activități sportive și recreative. Există peste 30 de locuri consacrate pentru scuba diving și snorkel, dar și numeroase baruri, cluburi și discoteci pe plajă și în apropierea ei. Apele, de obicei calme, cu intrare lină în mare, sunt foarte bune pentru înot.

Situată pe Peninsula Hicacos, Varadero este plaja celei mai mari stațiuni din zona Caraibelor.

Ka’anapali Beach, Maui, Hawaii, SUA (10)

Această întindere uimitoare de nisip fin are ape cristaline perfecte pentru snorkeling și surfing, pe fundalul munților luxurianți. Locul unde a luat naștere turismul pe insula Maui, plaja aceasta nu mai are nevoie de prezentare pentru publicul nord-american, fiind de altfel vizitată de peste trei milioane de turiști anual. Lungă de aprox 1,5 km, plaja Ka’anapali se întinde de la Black Rock până la Canoe Beach, fiind flancată de hoteluri, magazine și restaurante de lux.

Clasamentul celor mai fruoase plaje din lume continuă cu

 1. Siesta Beach, Siesta Kay, Florida
 2. Driftwood Beach, insula Jekyll , USA
 3. Manly Beach, Sydney, Australia
 4. Seven Mile Beach, Grand Cayman
 5. La Concha Beach, San Sebastian, Spania
 6. Kelingking Beach, Nusa Penida, Bali
 7. Playa de Muro, Mallorca, Spania
 8. Playa Manuel Antonio, Costa Rica
 9. Ipanema Beach, Rio de Janeiro, Brazilia
 10. Nungwi Beach, Tanzania
 11. Falassarna Beach, Chania, Creta, Grecia
 12. Nissi Beach, Ayia Napa, Cipru
 13. Playa Norte, Isla Mujeres, Mexic
 14. Magens Bay, St. Thomas,
 15. Laguna Balos, Kissamos, insula Creta, Grecia

Sper ca visul tău de a ajunge în acele locuri de vis să se îndeplinească repede. Vino cu noi pe Facebook și Instagram, dă Like și Share, dacă ți-a plăcut! 

Visează, Iubește, Călătorește! 

Arată-ne că apreciezi ceea ce facem din pasiune.

#consilierturism #viseazaiubestecalatoreste #recomandări #travelblogger #consilierturism.ro

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This