Despre cele mai frumoase piețe de Crăciun din România în 2018 și o întrebare: care e cea mai fotogenică? Am adus, la un click distanță, cele mai interesante piețe de Crăciun din România în 2018. Dacă vă face una în mod deosebit cu ochiul, mai aveți timp să dați o fugă să vă bucurați de atmosfera veselă de Sărbători până după Crăciun.
Am avut plăcerea să vizitez câteva dintre aceste piețe de Crăciun și m-am gândit că v-aș face o bucurie să le vedeți și voi.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Este cel mai vechi din România și a ajuns la ediția cu numărul 10 în 2018. Este organizat în Piața Mare și e deschis în perioada 16.11.2018 – 03.01.2019, zilnic, între orele 10:00-22:00.

În afară de atmosfera plină de energie și veselie din Piața Mare, principalul punct de atracție a Pieței de Crăciun din Sibiu este patinoarul pentru cei mai activi, indiferent de vârstă, iar pentru cei mici caruselul multicolor. Pofticioșii probabil că nu vor rezista tarabelor cu bunătăți mai mult sau mai puțin tradiționale, iar amatorii de cumpărături vor avea de ales între produse din piele, textile, sticlărie și decorațiuni.

Nu rata nici Podul Minciunilor, îmbrăcat într-o manie strălucitoare!

Piața de Crăciun din Brașov

Frumosul oraș de la poalele Tâmpei devine și mai pitoresc la începutul lui decembrie, când toate străduțele pietonale din centrul istoric se întâlnesc sub bradul din Piața Sfatului.

Bradul umbrește atât clădirea Muzeului de istorie cât și tarabele, circa 30 la număr, doldora cu tot felul de tentații. O scenă imensă a fost amplasată lângă Biserica Neagră, aici fiind programate tot felul de concerte.


Piața de Crăciun din Brașov e deschisă în perioada 1 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019 în Piața Sfatului.

Unele din străduțele alambicate și strâmte din jurul Pieței Sfatului au fost și ele decorate, atmosfera din Brașov e una de sărbătoare nedisimulată!

Piața de Crăciun din București

Are tot ce-i trebuie pentru a-ți încălzi sufletul: atmosferă, energie și o suprafață mare, e interesantă și pentru cei mari și cei mici. Se poate mândri cu un patinoar imens, cu intrare gratuită, și cu o scenă pe măsura vecinei sale, Palatul Parlamentului, cea de-a doua construcție civilă din lume ca dimensiune. Sunt aprox. 100 de tarabe doldora de tot felul de produse hand made, decorațiuni din sticlă, lemn, ceramică și porțelan.

Nu am văzut chinezării la tarabe, iar oferta pentru pofticioși este mai mult decât generoasă. Deși grătarele fac legea olfactivă, sunt și preparate reci, chiar și înghețată, și multe bucate tradiționale gen afumături. multe dulciuri și plăcinte.

Cei mici au rezervat la Târgul de Crăciun din București întâlniri cu elfii și cu Moșul la Căsuța lui Moș Crăciun. Sunt concerte în weekend și în zilele de 14, 15, 16 decembrie, apoi în fiecare zi în perioada 20-26 decembrie inclusiv. Târgul de Crăciun din București e deschis zilnic între 10.00 și 22.00, până pe 26 decembrie 2018.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Este primul din România nominalizat la titlul de cea mai bună piață de Crăciun din Europa, top inițiat de Europeanbestdestination.com. Sper că l-ai votat și tu, a intrat în top 10!

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca ( (fofo https://www.facebook.com/TarguldeCraciunClujNapoca) este deschis până pe 30 decembrie, are o mulțime de concerte și ateliere creative pentru copii. Aceștia din urmă sunt așteptați la întâlnirea cu Moșu și la un patinoar unde își găsesc locul și cei trecuți de vârsta inocenței.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #top2018 #inspiratie #romania #romania100 #brasov #sibiu #bucuresti

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!  

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This