O listă (deschisă) cu acele atracții de care te poți bucura gratis în Barcelona.

Ce putem să facem gratis în Barcelona? Dacă ai ajuns la acest articol, sigur că ți-ai pus această întrebare atunci când ți-ai planificat excursia la Barcelona sau ești deja în cel mai vizitat oraș din Spania.

Barcelona este un oraș minunat, cu multe obiective și activități interesante și captivante de văzut și făcut, unele dintre obiectivele sale de top fiind gratuite. Există numeroase activități pe care le poți “bifa” gratis în Barcelona, așa că le-am grupat pe categorii: în aer liber, expoziții, muzee și festivaluri.

Gratis în Barcelona: activități în aer liber

Barcelona are multe activități gratuite pe care le poți face în aer liber, îmbinând utilul cu plăcutul și vizitând și unele dintre obiectivele sale de top. Poți să te plimbi pe bulevarde celebre precum La Rambla și pe străduțele umbroase din Cartierul Gotic, unde se află Catedrala și Muzeul Picasso. Poți să te bucuri de briză pe malul mării, pe Paseo Maritimo, sau să mergi în parcuri deosebite, răcoroase și umbroase.

Nu mai amintesc de arhitectura care a făcut Barcelona celebră, Sagrada Famili, Casa la Pedrera și Parcul Guell find doar câteva exemple de obiective turistice, adevărate simboluri datorate lui Antoni Gaudi. Vizitarea acestor obiective este contra-cost, dar merită admirate și pe exterior!

Iar vara, mai lungă aici, pe malul Mării Mediterane, plajele sunt de neocolit. Plajele Barcelonei sunt la un pas, doi, distanță de atracțiile clasice urbane, după o primă vizită după aceea probabil că vor mai urma și altele!

Iată ce să nu ocolești în plimbările tale prin Barcelona, ar fi păcat!

Parc de la Ciutadella, districtul Ciutat Vella. Este cel mai întins, frumos și mai verde parc din însorita Barcelona. Parc de la Ciutadella te invită parcă să te relaxezi, să stai la umbră sau, de ce nu, să mergi la un picnic pe iarbă.

De asemenea, aici poți închiria o barcă cu vâsle pe lac și vizita mai multe obiective (contra cost) precum Parlamentul Catalan, Muzeul de Artă Modernă și Grădina Zoologică.

Poți începe să la Arcul de Triumf (monument construit în 1888 cu ocazia Expoziției Universale), continua cu celebrul Castillo de los Tres Dragones-Castelul celor trei dragoni (una dintre clădirile principale dedícate aceleiași expoziții) și Cascada Monumental. Aceasta din urmă a fost construită între 1875 și 1888 pe baza planurilor arhitectului José Fontseré, în timp ce proiectul hidraulic a fost realizat de celebrul Antoni Gaudi.

Admiră spectacolul de lumini, umbre. sunete și muzică de la Fântâna Magică-Font Magica de pe Montjuïc. Cea mai mare fântână ornamentală din Barcelona, construită în 1929 pentru Expoziția Internațională, Fântâna Magică este una dintre cele mai populare atracții din Barcelona. Aici se desfășoară „Piromuzical„, un spectacol impresionant de muzică, apă și lumină, din cadrul festivalului „La Merce”.

Spectacolele de la Fântâna Magică au loc, în perioada 1 aprilie – 31 mai și 1 – 31 octombrie, de joi până sâmbătă, între  orele 21:00 și 22:00. Între 1 iunie și 31 septembrie, spectacolele de la Font Magica de Montjuïc sunt programate de miercuri până duminică, între orele 21:30 și 22:30, iar între 1 noiembrie și 31 martie: de joi până sâmbătă, în intervalul orar 20:00 – 21:00.

Admiră priveliștea de pe Montjuic! Și, dacă tot ai ajuns pe acest deal care are tot orașul la picioare, nu rata impresionanta panoramă a Barcelonei de sus.

Montjuic are o importantă zonă verde, amenajată special pentru Jocurile Olimpice din Barcelona, din 1992. Aici te poți bucura de un picnic, de locuri de joacă pentru copii și, nu în ultimul rând, de vederile de la castel.

Mergi la Castelul Montjuic. Castelul, cu o amplasare de invidiat, poate fi vizitat gratis în fiecare duminică, după ora 15.00 și în prima duminică din lună.

Bucură-te de soare și de briza Mediteranei pe Passeig Maritim. Să mergi pe Passeig Marítim într-o zi însorită este unul dintre cele mai comune și plăcute lucruri de făcut gratis în Barcelona. În cazul în care soarele este prea tare, poți sări întotdeauna în apă. Ești atât de aproape de plajă, ar fi bine să ai prosopul și costumul de baie în bagaje!

Relaxează-te la plajă, dacă ajungi în Barcelona în sezonul cald! Barcelona are aprox. 5 kilometri de plajă cu nisip, dotată cu tot ce-i trebuie pentru a te simți bine și a fi în siguranță. Chiar în centrul orașului, lângă Aquarium și Maremagnum, este  plaja San Sebastian, dar poate că știți deja că Barceloneta este cea mai celebră plajă de aici. Țărmul fostului sat de pescari Barceloneta e umbrit acum de clădiri cu o arhitectură celebră, iar plaja este cea mai apreciată în special de către turiști. Icaria, Bogatell, Mar Bella și Nova Mar Bella sunt alte plaje ale acestui oraș complet numit Barcelona.

Pierde-te pe La Rambla. Bulevardul Las Ramblas de Barcelona este renumit pentru că e animat de nu doar de turiști ci și de o mulțime de artiști. Ca și în alte locuri aglomerate din Barcelona, fii vigilent cu lucrurile personale, acestea se pot muta rapid în alte buzunare decât cel al vostru!

Vizitează cea mai mare piață alimentară din Europa, La Boqueria. Amplasată in zona La Rambla, piața La Boqueria este ca un uriaș platou de mâncăruri mediteraneene și spaniole, fructe, legume. Este un spectacol în sine- și e gratis- să te plimbi printre tarabele doldora cu tot felul de ispite gastronomice, dar puțini rezistă tentației de a gusta ceva!

-“Gustă” aromele preferate de localnici! Mercat de Santa Caterina, din cartierul El Born, este un loc numai bun de testat preferințele locale.

Vizitează „Catedrala Sfintei Cruci și Santa Eulalia”, Catedral de Barcelona, unul cel mai reprezentativ simbol gotic a Barcelonei. Poți vizita Catedrala gotică Barcelona gratuit în anumite momente. Vrei să știi când?Află aici.

Santa Maria del Mar este o biserică impunătoare în cartierul Ribera din Barcelona, Spania, construită între 1329 și 1383. Acesta este un exemplu remarcabil de gotic catalan, cu o puritate și unitate de stil, neobișnuit în clădirile medievale mari.

Expoziții și festivaluri gratuite în Barcelona

Expozițiile din orașul Barcelona nu sunt un lux. Iar Palau de la Virreina pe La Rambla este un exemplu. Palatul Virreina este o clădire barocă și rococo, situată pe Ramblas, în apropierea pieței La Boqueria. Interiorul său găzduiește numeroase expoziții gratuite interesante precum de fotografie artistică, artă modernă, instalații video, etc.

La Merce este cel mai mare festival anual din Barcelona, organizat în a doua jumătate a lui septembrie. Supranumit “Festivalul festivalurilor”, La Merce va avea loc, în 2018, începând de vineri, 21 septembrie, și până luni, 24 septembrie. În aceste zile de festival sunt organizate în multe piețe și bulevarde din Barcelona spectacole stradale de muzică, dans, teatru, lumini, proiecții pe clădiri și proiecții de artificii.

Festivalul „Festes de Gràcia” are loc în vechiul cartier Gràcia (odinioară un sătuc separat de Barcelona). Cu ocazia festivalului, fiecare străduță din Gràcia este bogat și multicolor decorată. Vecinii de pe stradă aleg o temă și se ocupă apoi de decorare. Urmează o adevărată competiție între diferitele străzi, care de care mai împodobite!

În timpul „Festes de Gràcia” sunt o sumedenie de concerte și activități gratuite, la care poți să iei parte, pierzându-te în mulțime. „Festes de Gràcia” se organizează întotdeauna între 15 și 21 august în fiecare an. Prima zi a festivalului, pe 15 august, este zi de sărbătoare publică în Spania ( și în multe alte state europene).

Muzee gratuite în Barcelona

Unele dintre muzeele importante ale orașului sunt libere în anumite zile ale fiecărei luni.

Muzeul Maritim Barcelona (acces Portal de la Pau) este dedicat construcțiilor navale vechi, realizate între sec. XIII și al XVIII-lea, care au trecut oceanele în căutarea bogățiilor Noii Lumi. Duminica de la ora 15.00, accesul în Muzeul Maritim al Barcelonei este gratuit.

Muzeul Picasso gratis. Cu sisuranță, știai că Picasso s-a născut în Malaga, dar cel mai faimos muzeu Picasso se află în Barcelona. La urma urmei, aici a trăit și creat marele pictor o mare parte din viață.

Poți vizita gratuit Muzeul Picasso joia după-amiaza de la 18.00 la 21.30. În prima duminică a fiecărei luni, intrarea la Muzeul Picasso e liberă de la 9 am la 7 pm. Este recomandat să-ți rezervi bilete în avans (bilete disponibile cu 4 zile înainte de ziua gratuită) aici.

Mai mult ca sigur că va fi coadă, așa că este recomandat să ajungi mai devreme. Oricum, e bine de știut că numărul de bilete acordate for free este limitat.

„Muzeul Național de Artă Contemporană” din Barcelona expune o bogată colecție de picturi și alte opera de artă. Muzeul are intrare gratuită în prima duminică a lunii și sâmbăta, începând cu ora 15.00.

Noaptea Muzeelor în Barcelona – “La nit dels Museus” este un eveniment care are loc de obicei în luna mai.

-Porțile primăriei Barcelonei sunt deschise publicului, gratis, în fiecare duminică de la 10:00 la 13:30.  Primăria are sediu în centrul orașului Barcelona, în Plaza Sant Jaume.

Dacă știți și alte locuri sau activități gratuite în Barcelona, nu ezitați să ne lăsați un comentariu. În acest fel îl putem încorpora în articol, pentru a-l împărtăși și altora. Îți mulțumim!

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Acordă-ne Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #triptips #top2018 #travelblogger #travel #ispiratie #barcelona #spania

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This