O selecție a celor mai frumoase și incitante carnavaluri și festivaluri din luna februarie din Europa și din lume. Ultima lună a iernii pare că ține morțiș să ne scoată din amorțeală și să ne dea motive să visăm, iubim, călătorim. Și chiar am putea ateriza nu doar într-o atmosferă veselă și efervescentă ci și într-un alt anotimp, mai luminos și mai prietenos. Avem un motiv serios să ne facem bagajele: acela de a participa la unele dintre cele mai celebre carnavaluri de pe glob. Unele au loc la celălalt capăt al lumii, altele sunt la 2-3 ore de zbor. Lista tentațiilor este destul de consistentă, avem de unde alege!

Cele mai mari carnavaluri din Europa, în februarie

Carnavalul din Veneția. Orașul acesta unic devine și mai incitant, mai plin de viață, de culori și mai plin de secrete cu ocazia celui mai celebru carnaval al Europei. Se înțelege, “epicentrul” distracției are loc tot în spectaculoasa Piață San Marco. Nici străduțele alăturate nu se lasă mai prejos, iar personajele costumate din cap până în picioare le fac și mai misterioase. Există câteva baluri mascate în Veneția, totul e să-ți iei o mască și să intri în atmosferă! E unică și de neuitat!

În acest an, Carnavalul de la Veneția are loc în perioada 16 februarie-5 martie.

Festivalul de jazz, ediția de iarnă, Copenhaga, Danemarca. Sunt două săptămâni de muzică bună, în perioada 16 februarie-2 martie. Este, practic, „sosia” hibernală a festivalului de jazz care are loc vara, cel mai mare eveniment de gen din Europa de Nord.

Carnavalul din Nisa, Coasta de Azur, Franța. Un eveniment exuberant, într-un oraș obișnuit cu defilările, sau mă rog, cu plimbările zilnice pe vestitul bulevard Promenade des Anglais. Acest festival înseamnă parade, care alegorice,  spectacole și chiar și bătălii. Prima Paradă a Florilor a Carnavalului de la Nisa, ediția 2019, are loc pe 16 februarie și se va termina cu o „bătălie a florilor”. Sunt programate șase astfel de Parade ale Florilor, la fiecare dintre ele urmând ca modelele să arunce în public cu peste 100.000 de flori. Însă se poate participa doar cu bilet de intrare, La Palatul Masena sunt șase “Parade ale luminilor”, dar intrarea e tot cu bilet.

Carnavalul din Nisa începe pe 16 februarie și se termină pe 2 martie.

Sărbătoarea lămâilor din Menton. Dacă tot ai ajuns pe Coasta de Azur, nu rata nici acest festival deloc acru sau siropos. Pitorescul orășel situat aproape de granița cu Italia, la nici 30 km de Nisa, găzduiește o Sărbătoare a lămâilor. Structuri imense alese în fiecare an pe o anumită temă sunt practic îmbrăcate în lămâi și sunt expuse pe străzi. Pe perioada Sărbătorii lămâilor au loc expoziții, parade și petreceri nocturne. Defilări ale statuilor din lămâi sunt programate în principal în grădina Biovès, de la Cazinou spre mare.

Sărbătoarea lămâilor din Menton este programată în perioada 16 februarie-3 martie 2019.

Anul Nou chinezesc, sărbătorit pe 5 februarie în China Town și Trafalgar Square, Londra. Acest party din capitala regatului Unit este considerată cea mai mare petrecere de Anul Nou din afara Asiei. Nu lipsesc costumele tradiționale, spectacolele, bucatele, răvașele, procesiunile și focurile de artificii, se înțelege!

Festivalul din Koln. Este o ripostă locală la Mardi Gras, din Rio de Janeiro. Este una dintre cele mai mari petreceri stradale din lume, eveniment care marchează începutul postului Paștelui. Festivitățile, „Zilele nebunești”, diferite personaje legendare, carnavalul și mai ales parada uriașă Rosenmontagszug, la care participă peste un milion de oameni, sunt reperele acestui Festival.

Festivalul din Koln are loc în perioada 28 februarie-6 martie 2019.

Carnavalul din Düsseldorf, Germania. Este o altă ocazie de a petrece pierdut într-o mulțime uriașă de oameni. Urmează cumva modelul de succes al Festivalului din Koln, așa că nu-i lipsește “Parada trandafirilor”.

Düsseldorf Karneval are loc în acest an între 11 și 13 februarie.

Carnavalul din Cadiz, Spania. Orașul-port Cadiz devine o scenă colorată special pentru acest carnival, unul dintre cele mai mari din Spania. Spectacole stradale, dansuri și cântece, diverse evenimente gastronomice, parade, scenete umoristice, petreceri în aer liber, expoziții și focuri de artificii fac sarea și piperul acestu festival.

Se remarcă Gran Cabalgata (Marea Paradă), care are loc în prima duminică a carnavalului și Cabalgata del Humor (Parada Comediei), în ultima săptămână a carnavalului.

Carnavalul din Cadiz te încântă între 28 februarie și 10 martie.

La Cadelaria, Madrid, Spania. Un festival gastronomic de amploare. Festivalul dedicat profesioniștilor și gurmanzilor are loc între 23 ianuarie și 10 februarie 2019 și se desfășoară în peste 450 de locații.

Carnavalul Santa Cruz de Tenerife, TenerifeEste unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume, al doilea după cel din Rio de Janeiro, Brazilia. Sărbătoarea începe, oficial, cu alegerea Reginei Carnavalului, după care urmează un adevărat maraton de parade colorate, concursuri, expoziții, muzică, voie bună și flori. Pregătirile pentru carnaval încep cu câteva luni înainte, când grupurile de participanți își crează costumele unice. Sunt mai multe carnavaluri în Canare, în Gran Canaria ( 15 februarie și 10 martie 2019) și în Tenerife în această perioadă, dar cel din capitala Santa Cruz este cel mai mare.

Carnavalul Santa Cruz de Tenerife, Spania,se desfășoară între  24 februarie și 10 martie 2019. 

Sărbători și festivaluri exotice în februarie

Colțuri îndepărtate ale lumii ne ademenesc cu diferite sărbători, unele de amploare și de-a dreptul exotice. 

Anul Nou Chinezesc, 5 februarie 2019. În China și alte țări din Asia, Anul Nou Chinezesc 2019 cade marți, 5 februarie 2019, când începe un an al Porcului. Sărbătoarea publică din China este în perioada 4-10 februarie 2019, perioade când zeci de milioane de oameni umplu aeroporturile și autostrăzile. Celor care se întorc acasă pentru a sărbători în familie, considerată sacră, li se adaugă tot mai mulți turiști veniți să se bucure de exotismul acestei sărbători.

Cea mai importantă zi din an e sărbătorită cu procesiuni cu dragoni și lei, cu impresionante focuri de artificii, costumații simbolice, flori și lampioane de culoare roșie. Așa că dacă te afli în Taiwan, Singapore, Thailanda, Indonezia, Filipine, Malaezia sau Macal, nu rata spectacolul străzii!

Nu ajungi în aceste locuri? Poți descoperi tradițiile chinezești de Anul Nou și în New York, Sydney sau Londra, acolo unde trăiesc mari comunități de chinezi.

Festivalul Lampioanelor, 19 februarie 2019. Milioane de lampioane, decorate cu urări și rugăciuni, se înalță în văzduh și se duc cu ele dorințele pentru un An Nou mai bun ale celor care le-au aprins. Astfel de festivaluri pline de lumină au loc peste tot în China, Thailanda (Chiang Mai, Sukhothai și Bangkok).

Poți lansa un felinar către cer ca și cum te-ai debarasa de ghinion și de greșeli. Dacă lampionul dispare în întuneric înainte ca lumina să se stingă, va fi un an bun. Dacă nu, mai bine nu!

Festivalul Zăpezii de la Sapporo, Sapporo Yuki Matsuri, Japonia. Festivalul devenit celebru datorită lucrărilor impresionante iluminate artistic se desfășoară în fiecare săptămână în fiecare februarie, în capitala Hokkaido, Sapporo. Este unul dintre cele mai populare evenimente de iarnă din Japonia, organizat pentru prima dată în 1950, când elevii de liceu au construit câteva statui de zăpadă. Festivalul zăpezii se desfășoară în trei locații, respectiv în parcul Odori (unde sunt expuse faimoasele sculpturi de zăpadă, unele cu o înălțime de peste 15 m), în cartierul Susukino (cu peste 100 de lucrări) și la Tsu Dome, un parc de distracții cu tobogane de zăpadă.

Festivalul Zăpezii de la Sapporo are loc între 4 și 11 februarie 2019.

Carnavalul de la Oruro, Bolivia. Cel mai mare eveniment anual din Bolivia te va ameți cu mixul de tradiții religioase spaniole și indigene, evidențiat prin parade și spectacole. Zeci de grupuri cu mii de dansatori, muzicieni și artiști defilează în ritmul nebunesc al unor dansuri ciudate precum Diablada, Morenada, Caporales, Suri Sicuris. Și acest festival zgomotos și colorat este parte a patrimoniului mondial UNESCO din 2001. De reținut că ultimele patru zile sunt cele mai importante. Carnavalul se încheie cu o procesiune masivă, de peste 15 ore, la care participă mii de dansatori și muzicieni. 

Carnavalul de la Oruro se desfășoară în perioada 23 februarie și 4 martie 2019

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat Intră în povestea noastră, hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ? !

#consilierturism #sfaturidecalatorie #top2019 #inspiratie #travelblogger 

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This