Despre piețele de Crăciun de neratat în Viena. În fiecare sfârșit de an, Viena mai adaugă o tentație la multele sale atracții de neratat: târgurile de Crăciun. În capitala Austriei se organizează peste zece piețe de Crăciun, mari și mici, fiecare cu farmecul său, multe dintre ele fiind situate în apropierea unor obiective turistice celebre. Așa că nu le ocoli, intră mai repede în spiritul sărbătorilor și bucură-te de atmosfera veselă și optimistă, alături de vienezi și turiști din toate colțurile pământului.

Iată cele mai frumoase piețe de Crăciun din Viena, pe care să nu le ratezi dacă ajungi în oraș de la mijlocul lui noiembrie până de Crăciun.

Vienna Christmas Market din Rathausplatz

Cea mai faimoasă și cea mai mare piață de Crăciun din Viena are și cele mai multe atracții. Cele aproximativ 100 de căsuțe cu produse tradiționale, începând de la cârnați și punch la decorațiuni și jucării din lemn sunt vegheate de clădirea primăriei și de un brad imens. La Vienna Christmas Market din Rathausplatz există și un patinoar destul de mare pentru copii și adulți, iar copiii vor adora caruselul și trenulețul, de jucării nu mai vorbesc. Viena este un oraș prietenos și cu familiile cu copii, cei mici au multe atracții dedicate lor.

Perioada: 17 noiembrie – 26 decembrie 2017.

Locație: Rathauspark în fața Primăriei Vienei.

Program: deschis de duminică până joi, între orele 10.00 și 21.30; Vinerea și sâmbăta: 10.00 – 22.00; 24 decembrie: 10:00 – 19:00.

Satul de Crăciun de la Palatul Belvedere

Palatul Belvedere este un obiectiv turistic de top al Vienei și satul de Crăciun organizat aici îl face și mai atractiv. Chiar dacă nu e “umbrit” de un brad de Crăciun clasic, ci de unul format din săniuțe de lemn, fațada barocă Palatului Belvedere conferă satului de Crăciun de aici o atmosferă maiestuoasă. Și aici, poți îndulci și mai mult atmosfera cu un ceai, vin fiert sau punch și, dacă îți place cana, o poți lua acasă, ca amintire.

Perioada: 24 noiembrie – 26 decembrie 2017.

Locație: Prinz Eugen Strasse 27.

Program: deschis de luni până vineri între orele 11.00 și 21.00; Sâmbăta și duminica între orele 10.00 și 21.00; 24 decembrie: 11.00 – 15.00; 25 și 26 decembrie între orele 11.00 și 19.00.

Piața de Crăciun Weihnachtsmarkt Am Hof

Micuța piață de Crăciun Weihnachtsmarkt Am Hof este deosebit de pitorească, în acest acest decor baroc. Piața Am Hof e situată foarte aproape de arterele pietonale pline de magazine de lux din zona străzilor Kohlmarkt și Graben și este mărginită de hoteluri cu staif și o biserică cu istorie. Aici sunt câteva zeci de tarabe cu produse tradiționale și o atmosferă mai intimă, mai puțin comercială. Pentru cei care vor să cumpere cadouri sau suveniruri, e bine să știe că predomină produsele artizanale.

Perioada: 17 noiembrie – 23 decembrie 2017

Program: deschis de luni până joi, între orele 11.00 și 21.00; De vineri până duminică de la 10.00 la 21.00.

Piața de Crăciun din Karlsplatz

Târgul de Crăciun din piața Karlsplatz din Viena este diferită pentru că poartă amprenta produselor alimentare bio și a activităților ecologice. Începând cu acest an, toate ingredientele din produsele alimentare și băuturile oferite sunt ecologice, fiind supuse unor teste regulate și controale stricte pe durata pieței. Târgul de lăngă impresionanta biserică Karlskirche nu e doar un eveniment bio ci și eco, iar produsele precum sticla suflată, lumânările, pielea sau lemnul urmează această regulă. Copii au și ei rezervate atracții în ton cu tema acestui târg mai nonconformist.

Perioada: 17 noiembrie – 23 decembrie 2017.

Program: deschis zilnic, între orele 12.00 și 20.00

Locație: Karlsplatz, 1010 Viena.

Piața de Crăciun din Stephansplatz

Dacă ajungi în centrul istoric al Vienei, și nu ai cum să nu ajungi pentru că aici se află cel mai iubit loc din Viena, Stephansdom. Aproximativ 40 de tarabe stau aliniate cuminți la poalele Catedralei Sf. Ștefan și te ademenesc cu produse de înaltă calitate made în Austria. Atmosferă festivă și gălăgioasă e trezită, din când în când la realitate de sunetul grav al clopotului catedralei Stephansdom și de nechezatul căluților care își așteaptă cuminți pasagerii mai romantici care vor să se plimbe cu trăsura.

Perioada: 11 noiembrie – 26 decembrie 2017.

Program: deschis zilnic, între orele 11.00-21.00. Pe 24 decembrie, 11.00-16.00. pe 25 și 26 decembrie de 11:00 la 19:00.

Locație: Stephansplatz, Viena.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră de iarnă, vino alături de noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem ? !

#consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #vinsarbatorile #austria #viena

Visează, iubește, călătorește! Drum bun!

Viena de sărbători. Galerie foto.


error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This