Grecia vrea deschiderea sezonului în mai 2021. Ce condiții impune turiștilor Grecia în acest an? Grecia aspiră să deschidă porțile turismului pe 14 mai 2021, a declarat Harry Theoharis, ministrul elen al turismului. Sunt posibile în trei variante de a proba că nu ești infectat, respectiv că ești vaccinaț sau au anticorpi sau au un test negativ COVID-19. 

„Actualizăm protocoalele de sănătate de anul trecut pentru a ține cont de experiența acumulată din anul precedent. Având în vedere aceste protocoale, aspirăm să deschidem până pe 14 mai ”, a spus Theoharis, potrivit gtp.gr.

Theoharis a mai declarat, la deschiderea Târgului Internațional de Turism de la Berlin, eveniment virtual, că guvernul de la Atena își propune să ridice treptat restricțiile impuse pe fondul pandemiei COVID-19 până pe 14 mai, ținând cont de evoluția pandemiei din țară.

Condițiile de intrare în Grecia, din 14 mai

Potrivit ministrului, Grecia este gata să întâmpine vizitatorii cu un protocol complet pentru vara lui 2021.

„Turiștii vor fi bineveniți dacă sunt vaccinați înainte de călătorie sau au anticorpi sau testează negativ”, a spus Theoharis. Acest “sau“ este dătător de speranță pentru cei care vor să ajungă în Grecia în acest an și care se regăsesc în una dintre situațiile posibile: au fost infectați cu COVID-19 și au anticorpi, au un certificat că au fost vaccinați sau și-au făcut un test negative PCR cu făcut cu 72 de ore înainte.

Teste aleatorii la graniță

Ce condiții impune turiștilor Grecia? turiștilor români Toți turiștii care vor să intre în Grecia vor fi supuși unor teste aleatorii, similare cu cele de anul trecut, pe baza programului EVA al țării, programul de testare și testare al Greciei creat pentru a verifica riscul Covid-19 de a intra turiști prin toate punctele de intrare ale țării.

„O diferență importantă, bineînțeles, este că anul acesta putem folosi testele rapide”, a adăugat oficialul grec, explicând că, dacă un călător e testat pozitiv, izolarea va avea loc imediat.

Mai mult, ministrul a spus că toate cheltuielile de sănătate, inclusiv spitalizarea, legate de Covid-19 vor fi asigurate de statul grec fără costuri pentru turiști, la fel ca în 2020. Acesta a menționat că toate regulile valabile pentru greci vor fi valabile și pentru turiști străini.

„Nu va exista nicio diferențiere, nici o scutire”, a spus Theoharis, adăugând că – de exemplu – purtarea măștii în locurile publice se aplică tuturor cetățenilor și oaspeților.

Prioritate la vaccinare pentru angajații din turism

Grecia își va consolida, de asemenea, structurile sistemului de sănătate în toate destinațiile pentru a asigura o îngrijire adecvată atât pentru cetățeni, cât și pentru oaspeți. Mai mult, guvernul va acorda prioritate vaccinării persoanelor care lucrează în industria turismului, precum și a populației generale, de îndată ce cei mai vulnerabili vor fi inoculați anti-COVID-19. „Între timp, solicităm testarea frecventă a angajaților pentru a asigura atât siguranță, cât și liniște sufletească”, a spus ministrul.

Noul slogan turistic al Greciei

În timpul conferinței on-line de presă, ministrul a profitat de ocazie și a dezvăluit noul slogan de promovare a turismului grec pe piețele din străinătate: „Tot ce vrei este Grecia”.”Da, anul acesta și pentru totdeauna, tot ce îți dorești este Grecia – să mai zâmbești încă o dată … În speranța că îți vei recupera viața, tot ce vrei este Grecia”, a spus ministrul.

Așadar, oficial, Grecia este „mai mult decât optimistă” pentru sezonul estival 2021 și gata să „împărtășească experiența eliberării” de amintirile neplăcute ale pandemiei cu oaspeții săi. „La avantajele incomparabile ale Greciei ca destinație turistică se poate adăuga acum și angajamentul său de a oferi și de a garanta sănătatea și siguranța fiecărui turist”, a spus reprezentantul executivului de la Atena.

Harry Theoharis e așteptat la București, săptămâna viitoare, când se va întâlni cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Cursele charter, din România către insulele grecești, din iunie

Pentru sezonul 2021 sunt programate zboruri charter spre Chania/Creta, Heraklion/Creta, Zakynthos, Rodos, Santorini, Mykonos, din București, Cluj-Napoca sau Iași începând cu luna iunie. Pachetele de vacanță pentru Grecia sunt încă în perioada de Early Booking, cu reduceri între 20 și 27%. În acest moment, gradul de ocupare al zborurilor charter este de 35%. Pentru segmentul de transport individual, Paralela 45 estimează o creștere cu 25% față de anul trecut, când prin intermediul său au fost în jur de 7.000 de persoane.

“Grecia raportează anual 1,4 milioane de turiști români. După o scădere cauzată de pandemie, anul trecut, se așteaptă ca 2021 să fie un an cu rezultate peste așteptări, la care să contribuie și transparența pe care autoritățile de la Atena o au pentru accesul turiștilor străini în țara lor.”, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45. Aproximativ 20 de mii de turiști ai Paralela 45 au mers, în 2019, în vacanță în Grecia, cu zboruri charter și cu transport individual. Anul trecut, agenția a fost aleasă de 14 mii de turiști români în Grecia.

Pașaport verde digital 

Oficialii europeni au anunțaț că, până la vară, se va institui la nivelul UE un „pașaport verde digital” care le va permite celor care și-au făcut unul dintre vaccinurile anti-COVID-19 aprobate să sau au un test negativ sau au demonstrează că au trecut prin boală să poată circula liber ]n statele membre. Propunerea Comisiei Europene pentru a institui „paşaportul verde digital” va fi transmisă Parlamentului European pe 17 martie şi va fi supusă apoi aprobării liderilor europeni la reuniunea din 25-26 martie 2021

Sperăm că te-a informat cât mai bine articolul „Grecia vrea deschiderea sezonului în mai 2021. Ce condiții le impune turiștilor” , Vino alături de noi pe Instagram și pe Facebook, ne bucură că suntem apreciați pentru pasiunea cu care scriem. 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This