Atunci când călătoresc în strănătate, românii îşi folosesc tot mai des cardurile pentru plăţile directe la comercianţi, dar preferă cumpărăturile de valoare mică. Astfel, peste jumătate dintre tranzacţiile la POS din străinătate sunt mai mici de 20 de euro, arată datele Visa Europe privind plăţile cu cardul în afara ţării din perioada iunie-august 2015.

În perioada amintită, posesorii de carduri Visa emise în România au cheltuit aproximativ 48 euro în medie per tranzacţie la comercianţii din străinătate, dar peste o treime dintre plăţi au valoarea mai mică de 10 euro.

Per total, românii au efectuat în vara acestui an cu aproape 30% mai multe plăţi cu cardul la POS în străinătate, iar valoarea totală a acestor tranzacţii s-a majorat cu aproape 20%.

Topul ţărilor unde se fac cele mai multe plăţi cu cardurile

Cea mai aglomerată perioadă din acest sezon estival în ceea ce priveşte numărul de plăţi făcute de români cu cardurile Visa la POS-urile din străinătate a fost ultima săptămână din august, vârful de tranzacţii procesate fiind înregistrat sâmbătă, pe 29 august.

Românii au realizat în vara anului 2015 cele mai multe plăţi cu cardul în destinații din Franţa, Italia, Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Germania, Spania, Austria, Suedia şi Belgia.

În toate aceste ţări, plăţile cu carduri Visa emise în România au înregistrat creşteri anuale de două cifre, dar Germania iese în evidenţă printr-un avans semnificativ al tranzacţiilor, de 45% comparativ cu vara anului trecut.

Unde plătesc turiștii români cu cardul

Obiceiuri… de plată. Aproximativ 30% dintre tranzacţiile românilor cu cardurile Visa în străinătate au fost efectuate la POS-urile furnizorilor de produse şi servicii aferente călătoriilor petru plata cazării, închirierea de maşini, transportul feroviar şi aerian sau pentru carburanţi

A doua mare categorie de comercianţi din străinătate unde s-a plătit cel mai des cu cardurile Visa emise în România, respectiv 22% din total tranzacţii, a fost reprezentată de POS-urile supermarketurilor şi a magazinelor alimentare.

19% din total tranzacţii cu cardul la POS-urile din străinătate au fost la restaurante şi la furnizorii de servicii de divertisment precum parcurile de distracţie, obiective turistice, muzee, teatre sau activităţi sportive.

Sper că v-a plăcut acest material sau măcar v-a fost de folos! 
Visează, iubește, călătorește!  Drum Bun!

 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This