Uitati de Hawaii, Maldive sau Seychelles unde putini au sansa de a ajunge, mai ales ca cea mai apreciata plaja de pe glob este intr-o insula italiana. Nisipul alb si fin, apele foarte clare si curate, vegetatia luxurianta sunt „ingredientele” acestor  locuri de vis care si-au facut loc definitiv in sufletul milioanelor de utilizatori ai TripAdvisor.com care le-au votat pe primele locuri in topul celor mai bune plaje din 2013.

1. Plaja Iepurilor- La Spiaggia Dei conigli, este situata pe insula Lampedusa, la aprox.18 kilometri de localitatea Agrigento din Sicilia, de unde se poate ajunge cu vaporasul. Apele de o claritate si o culoare deosebita, demne de Caraibe, plus nisipul fin si (relativa) izolare au propulsat aceasta insula pe locul I in clasamentul pe 2013 la nivel mondial, plaja care a tot fost inclusa in diferite topuri in ultimii ani. Chiar daca se numeste „Plaja Iepurilor”, este putin prrobabil ca-i veti intalni pe urechiati, insa poate aveti norocul sa dati „nas in nas” cu vestitele „careta-careta” (testoase uriase) care-si depun aici ouale ( inca).


2. Grace Beach, insula Providenciales, arhipelagul Turks &Caicos, Caraibe. Aceasta plaja, lunga de aproximativ 18 de kilometri, este un paradis pentru cei cu dare de mana care iubesc marea, sporturile nautice si soarele. Culoarea apei si cea a nisipului „fin ca zaharul” iti „taie” pur si simplu respiratia. Insula, „abonata” in diferite topuri de turism, are propriul aeroport, desi acum cativa zeci de ani era nelocuita.


3. Whitehaven, Whitsunday, Australia. Nisipul de un alb pur si contrastul deosebit cu albastrul de cristal al marii a propulsat aceasta plaja situata pe o insula nelocuita  pe podiumul clasamentului pe 2013.  Cei care au ajuns pe insula nelocuita Whitsunday, coasta de est a Australiei, au descris plaja Whitehaven drept „o bucatica de rai” ( alb), plaja de 8 kilometri lungime avand probabil cel mai alb nisip din lume.


4. Baya do Sancho din arhipelagul Fernando de Noronha ( la aproximativ 354 de kilometri de tarmul Braziliei) este un alt loc apreciat pentru frumusetea sa, apele clare, curate , de o culoare ireala gasindu-si loc pentru totdeauna in inimile vizitatorilor. Plaja de Noronha este parte a arhipelagului de 21 insule si insulite din Oceanul Atlantic, Fernando de Noronha (inscris in patrimoniul UNESCO), vestite printre iubitorii de scuba diving.


5. Plaja Flamenco, Culebra, Puerto Rico. Este o plaja tipica la Caraibe si mai mult decat atat: este destul de greu accesibila, inca destul de salbatica, linistita-fiind situata intr-un golf inconjurat de verdeata.  Plaja este lunga, in apa dosebit de clara inoti cu pestii, iar daca ai noroc poti vedea si delfini…Nimeni nu spune nimic de rechini…


6. Plaja Catedralelor-Plaja Aquas Santa, din apropierea localitatii spaniole Rubadeo, provincia Galicia, pe malul Atlanticului, este apreciata pentru rocile sapate de mare in forme maiestuoase si ciudate.


7. Praia de Lopes Mendes, din Ilha Grande, Brazilia. Este una dintre cele mai frumoase plaje de pe tot tarmul  Braziliei, cei aproximativ 3 kilometri de nisip alb si foarte fin, cu apa transparenta in mii de tonalitati care impresioneaza turistii.
Zona este ideala pentru surfing, fiind de altfel celebra printre iubitorii acestui sport.

8. Horseshoe Bay Beach, Southampton, Bermuda este un loc special, cu nisip roz, cu un tarm in forma de potcoava de unde i se trage numele. Apele de turcoaz ale Atlanticului si nisipul roz de la coralul macinat de mare au atras atentia diferitelor publicatii care au inclus plaja Horseshoe Bay pe primele pozitii in topuri ale celor mai bune plaje din lume.

9. Eagle Beach ( Plaja vulturului) din sud-vestul insulei Aruba se prezinta privirii cu aceleasi imagini de vis de la Marea Caraibilor: nisip alb si fin, ape turcoaz in care inoti alaturi de pestisori, apusuri fabuloase. Eagle Beach este preferata de cuplurile care aleg sa se casatorasca pe plaja, de iubitorii sporturilor pe apa, de cei de fotografie, etc.


10.  Rhossili Bay, Rhossili, Swansea, Wales. Tarmul dramatic scupltat de Ocean in tarmul stancos atrage deja sute de mii de turisti in aceasta zona buna mai degraba pentru a admira zarile si cerul decat pentru a face baie. Aceasta plaja de aproximativ 5 kilometri de nisip alb, situata pe Peninsula Gower, este deja o destinatie de top in Anglia.

Sper că ți-a plăcut materialul, că te-a informat și te-a motivat pentru următoarea călătorie! Vino cu noi pe Facebook! Împărtăşeşte-l cu prietenii, dă Like şi Share!

Visează, iubește, călătorește. Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This