Curios să afli care sunt cele 10 plaje de top din Italia pe care poți să te relaxezi vara aceasta? Acest articol este dedicat celor care caută inspirație pentru vacanțele estivale, clasamentul fiind realizat în acest an, pe baza voturilor utilizatorilor tripadvisor.com.

Italia are atât de multe destinații și obiective turistice deosebite încât e destul de greu să faci un clasament al celor mai bune dintre ele. Unele locuri și obiective vor râmâne în afara topului pentru că pur și simplu sunt… prea multe candidate. Așa că astfel de topuri realizate pe baza voturilor celor care au vizitat aceste destinații nu poate fi decât binevenit. Unele dintre aceste plaje au fost în topul celor mai frumoase plaje din Europa și chiar din lume.

Topul celor mai bune plaje din Italia, tripadvisor.com, ediția 2018

1. „Spiaggia dei conigli” din Lampedusa, cea mai sudică insulă din Italia, se menține pe prima poziție între cele 10 plaje de top din Italia . În ultimii ani, plaja „Spiaggia dei conigli” a fost nelipsită în clasamentele celor mai frumoase plaje din lume și din Europa. Parte a arhipelagului Pelagie, Lampedusa este inclusă în rezervația naturală Area Marina Protetta Isole Pelagie care acoperă suprafața celor trei insule ale arhipelagului (Lampedusa, Linosa, și Lampione) pentru a proteja broaștele țestoase careta-careta.

„Spiaggia dei conigli”– „Plaja Iepurilor” (foto https://visit.lampedusa.today ) este situată la aprox.18 kilometri de localitatea Agrigento din Sicilia, de unde se poate ajunge cu vaporașul.  Cea mai bună perioadă pentru o baie în apa clară a Mediteranei care scaldă țărmul „Spiaggia Dei conigli” începe în luna mai și se termină în octombrie.

 

2. Tropea, Calabria. Somnoros la orele amiezii și pitoresc așa cum sunt majoritatea orășelelor din sudul Italiei, Tropea, este o stațiune estivală tot mai populară. Centrul istoric al Tropea este o atracție în sine, dar orășelul cocoțat pe o creastă muntoasă mai are un as în  mânecă: plaja cu nisip și marea Tireniană cu ape de cristal. Tropea, ca și multe orașe de pe Coasta Amalfi, are o superbă poziționare pe stânci. Sub aceste stânci, veți găsi plaje frumoase, cu nisip, publice și private.

Cea mai bună perioadă pentru a ajunge în Tropea este mai-septembrie, inclusiv.

3. La Pelosa, Stintino, nord-vestul Sardiniei. Stintino este un fost sat de pescari din provincia Sassari, la nici cinci kilometric de aeroportul din Alghero-Fertilia. Iar plajele sale sunt deosebite, motiv pentru care una, La Perosa, a fost inclusă și în top 10 cele mai frumoase plaje din Italia. La Pelosa este de fapt o lagună, cu stânci și nisip fin și alb și vederi pitorești la Mediterana. Are o claritate incredibilă a apei, este bună pentru snorkel și e vegheată de un vechi turn, Torre dela Pelosa. La Perosa este cea mai populară plajă din Sardinia, apa turcoaz este întotdeauna calmă și clară, iar peisajele sunt pitorești.

Această plajă este situată în fața insulei Asinara. Cea mai bună perioadă pentru a merge pe plaja La Pelosa este între mai și septembrie.

4. Cala Goloritze, Baunei, Sardinia. Baunei este un sat stuat între munte și mare din partea central-estică a Sardiniei. Aici, te poți abandona frumuseții sălbatice a provinciei Ogliastra, cu stânci calcaroase care cad în marea de un albastru pur, cu canioane și grote, plaje unice. Este o destinație ideală pentru turiștii activi care vor să facă drumeții sau să facă snorkel și să se bălăcească într-un loc deosesit.

Plaja Cala Goloritzè are pietricele albe, transparente și este situată în unul dintre cele mai frumoase golfuri mici din Mediterana. Este un adevărat simbol al insulei, mai ales după ce a apărut în multe clasamente ale celor mai frumoase plaje din Europa și chiar din lume.

Cea mai bună perioadă pentru a merge la Cala Goloritzè este mai-septembrie.

5. Porto Giunco, Villasimius, regiunea Cagliari, Sardinia. Villasimius este una dintre destinațiile preferate de vacanță din sud-estul insulei Sardinia cu golfulețe și lagune încântătoare, cu stânci de granit, mare de culori intense și foarte limpede și plaje lungi.

Porto Giunco este o fâșie subțire de nisip fin și o mare de un albastru care se amestecă cu cerul. Are intrare lină în mare, pinii o umbresc și o înmiresmează. Porto Giunco este accesibilă persoanelor cu dizabilități, dispune de parcare amplă, închirieri de echipamente, baruri și restaurante. Este o destinație pentru surferi și amatorii de scufundări și snorkelling. În apropiere, există Stagno di Notteri, un loc pe care flamingo roz l-au ales ca habitat.

Porto Giunco este una dintre numeroasele atracții naturale din zona protejată marină din Capo Carbonara care merită vizitată în perioada mai-septembrie.

6. Baia del Silenzio, Sestri Levante, regiunea Liguria. Acest orășel pitoresc din apropiere de Genvoa (la aprox. 36 de km) este o destinație populară pentru italieni. Faima sa internațională a fost umbrită de cea a mult mai celebrelor destinații vecine Cinque Terre (30 Km) și Portofino (la aprox. 34 km). Sestri Levante, aflat la jumătatea distanței dintre Genova și La Spezia, are două golfuri: Baia delle Favole (”Golful Poveștilor”) și Baia del Silenzio (”Golful Tăcerii”). Sestri Levante este situate de fapt pe o peninsulă, cu Baia del Silenzio (cunoscută și sub numele de „Portobello„) pe de o parte și Baia delle Favole pe de altă parte. “Baia delle Favole” a fost numită în onoarea scriitorului danez Hans Christian Andersen, care a locuit în Sestri Levante, pentru scurt timp, în 1833.

Perioada optimă pentru a ajunge la Baia del Silenzio este din mai până în septembrie.

7. Cala Mariolu, Baunei, estul Sardiniei Apa turcoaz a Mării Tireniene, Munții Supramonte, plaja cu nuanțe rozalii și peștii curioși care te întâmpină de cum intri în apă te fac să te simți special la Cala Mariolu.

Cala Mariolu este una dintre cele mai frumoase plaje de pe care coasta de est a Sardiniei, situată chiar la nord de Cala Goloritze. Are pietricele mici rotunde calcaroase și este foarte potrivită pentru snorkel. Ajungi la Cala Mariolu (foto sardinanbeaches.com) pe jos de la Piredda, după o drumeție de patru ore sau cu vaporașul.

8. Cala Rossa, Favignana arhipelagul Egadi, lângă Sicilia. Favignana (în siciliană Faugnana) este cea mai mare insulă a arhipelagului Egadi, lăngă Sicilia. Este situată la aprox. 7 km de coasta de vest a Siciliei, între Trapani și Marsala. Favignana este o destinație de vacanță populară în lunile de vară, în mare parte datorită apelor cristaline, azurii, ale golfurilor sale calme.

Cala Rossa nu are nisip ci doar pietre și stânci. Dar plaja și drumul către ea, nuanțele de albastru și turcoaz și atmosfera calmă de ansamblu sunt pur și simplu uimitoare.

Cea mai bună perioadă pentru a merge la Cala Rosa este mai-octombrie.

9. Maria Pia-Spiaggia di Maria Pia, Sassari, Sardinia. Plaja Marina Pia Se află la câțiva kilometri nord-vest de centrul orașului Alghero, în vestul Sardiniei. Plaja de top 10 are 1.200 m lungime, este ușor accesibilă chiar și celor cu dizabilități și oferă nu dar priveliști excelente asupra micuței așezări din Fertilia, golfului Alghero și insuliței Isola della Maddalenetta ci și multe facilități.

Din peisajul plajei Maria Pia nu lipsesc dunele de nisip și o pădure de pini, este destul de sălbatică. Apa mării este clară, nisipul este curat și alb, fără prea multe pietre. Maria Pia este un loc minunat pentru plimbări sau jogging de-a lungul țărmului, fiind  potrivită și pentru familiile cu copii.

10. Marina Piccola, Capri. Este o plajă foarte mică amplasă într-un golfuleț cu pietriș cu vedere la Faraglioni, simbolul insulei Capri. Sunt multe șezlonguri la Marina Piccola, amplasate pe construcții pe structură metalică, restaurante și cafenele scumpe. Plaja Marina Piccola nu are nisip ci pietriș și e destul de aglomerată și scumpă, dar e un reper de neocolit al Capri, mai ales că aici sunt puține plaje!

Cea mai bună perioadă pentru a merge la Marina Picola este mai-octombrie.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook !și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#travel #travelblogger #consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #top2018 #holiday #inspiratie #ialia

Visează, iubește, călătoreșteDrum bun!

 

 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This