Am stat de vorbă cu Costi Zărnescu, fondatorul rentakub.com, un concept pe care-l consider foarte promițățor. Rentakub.com este mai mult decât un produs turistic, este un soi de manifest născut pe timp de pandemie, care i-a dat aripi. Un îndemn de a redescoperi România și cărările ei nebătute de turismul de masă, de rezistență împotriva all inclusive și o provocare de a ne întoarce la rădăcini. Pandemia a pus în lumină această invitație de a te caza mai aproape de natură, în case lemn. C\t mai departe de lumea dezlănțuită. Pentru rentakub.com, provocarea nu este aceea de a atrage turiști ci de a le oferi suficiente locuri de cazare. 

-ConsilierTurism.ro:-De unde v-a venit ideea de a lansa rentakub.com ?

Costi Zărnescu, rentakub.com: -A fost cumva firesc, mi-am dat seama că pot face ceva bine și cu succes îmbinând utilul cu plăcutul. Știam să fac case din lemn de la A la Z, am acumulat expertiză franceză în acest sens. În Franța și nu numai, casele din lemn au mare căutare, în primul rând datorită materialelor ecologice și a consumului mult mai redus de energie. Am avut succes cu Ecokit, companie unde am avut la un moment dat 50 de angajați si colaboratori din România, cererea a crescut de la an. Dar eu eram pasionat de turism. Am brevet de ghid de turism și am înființat apoi o agenție de turism online. Drumul de la idee la dorință și apoi la fapte nu a fost lung. aveam deja optimizate procesele de producție ale caselor pe care le ofeream spre vânzare la cheie la Ekokit. Aceasta e compania de la care a pornit de fapt rentakub.com. Am gândit un model de business pe două paliere.

Am căutat întotdeauna să gândesc și să acționez „în afara cutiei”. Am încercat să fructific oportunitățile și să-mi creez unele noi atunci când ele nu existau. Sunt o fire optimistă și reușesc să văd dincolo de aparențe, deschis la nou. Așa se explică faptul că am schimbat mai multe domenii de activitate, revenind la turism, care mi-a intrat la suflet.

-ConsilierTurism.ro:-Vă propun să călătorim puțin înapoi în timp. Ați adus Ecokit în România și ați construit sute de case de lemn în țară. Plus mult mai multe într-o serie de state europene, majoritatea în Franța. Care e povestea dvs. de constructor de case?

Costi Zărnescu: -Sunt profesor de limba franceză și avantajul de a cunoaște la perfecție această limbă mi-a deschis piața forței de muncă din Hexagon. Am avut oportunitatea să lucrez la companii franceze și să mă asociez cu parteneri francezi. Am adus aici, în România, acel know-how francez și am avut succes. Am construit, vândut și livrat la aprox. 700  case în Franța și alte state europene. În România, există în acest moment peste 200 de  case marca Ecokit. De ce nu s-ar transforma ele în unități de cazare? Atunci când un turist vine într-o locație rentakub și trăiește experiențe de neuitat într-o astfel de casă, cresc șansele ca el să revină la noi ca oaspete și, de ce nu, să cumpere o casă Ecokit.

-ConsilierTurism.ro:- Care a fost momentul în care s-a produs acel declic care v-a schimbat opțiunile de întreprinzător?

Costi Zărnescu: -Atunci când mi-am dat seama că, în pofida succesului, am pierdut oportunitatea de a călători. de a mă bucura de locurile atât de frumoase pe care le are țara noastră.

-ConsilierTurism.ro:-Cum au fost primii pași rentakub.com?

Costi Zărnescu: -Provocatori dar m-au dus destul de rapid către succes. Criza COVID-19 a schimbat obiceiurile de consum ale turiștilor, ei orientându-se către locurile mai puțin aglomerate, mai retrase, departe de turismul de masă. Ne-a adus pe toți mai aproape de casă și a pus într-o lumină mult mai aproape de realitate frumusețea României și a oamenilor ei, Cred că e momentul cel mai bun să ne redescoperim pe noi și să ne redescoperim țara. Rentakub.com își propune să ajute la valorificarea acestui potențial turistic al României, de diamant neșlefuit.

-ConsilierTurism.ro:-Unde sunteți acum pe acel drum către succes?

-Costi Zărnescu: -La început, acolo unde eram cu Ecokit acum 10 ani.

-ConsilierTurism.ro:-Probabil că pandemia a adus în lumină oferta rentakub și românii au optat pentru cazarea în case din inima naturii, departe de cărările bătătorite.

Costi Zărnescu: – Criza este o oportunitate să ne redescoperim, să încercăm lucruri noi și inedite. Să ieșim din tiparele turismului de masă și să ne uităm cu drag către ceea ce înseamnă acasă.

-ConsilierTurism.ro:-Care este următorul pas al călătoriei rentakub.com ?

Costi Zărnescu: -Modelul de business al platformei rentakub.com este bivalent, ne adresăm atât turiștilor interesați să închirieze case de vacanță cât și celor care au sau vor să dețină o casa de vacanță pe care să o închirieze turiștilor. Ne dorim să atragem cât mai mulți parteneri în rețeaua rentakub.com, pentru a crește numărul de destinații unde să trimitem turiștii. Cererea din partea turiștilor este foarte mare, practic ar trebui să avem o capacitate de cazare de trei ori mai mare pentru a-i putea caza pe toți în acest moment.

-ConsilierTurism.ro:-Cum funcționează parteneriatul?

Costi Zărnescu: -Un proprietar al unui teren dintr-o zonă turistică a țării achiziționează o casă de vacanță Kub de la Ecokit, firma producătoare din grupul nostru de firme.

Dacă dorește să închirieze Kubul prin rețeaua rentakub.com, va primi un discount substanțial la achiziție. În acelasi timp, va semna un contract și cu rentakub, va ceda comision la fiecare client trimis. Rețeaua noastră este deschisă și proprietarilor de case de vacanță deja existente care doresc să-și mărească numărul de rezervări și pe care îi invităm să adere la platforma rentakub.com. Acestea vor fi “Case de vacanță partenere”, spre deosebire de prima categorie unde avem “Case de vacanță Kub”. Această a doua subcategorie a fost introdusă odată cu lansarea, în octombrie 2020, a versiunii 2.0 a platformei rentakub.com.

-ConsilierTurism.ro:-Câți parteneri are rentakub.com  în prezent?

Costi Zărnescu: -În acest moment, avem nouă parteneri afișați pe site, dar Ecokit are în construcție kuburi pentru alți câțiva parteneri. De asemenea, sunt precontracte semnate pentru încă aprox. 10 parteneri proprietari de kuburi. Avem și case de vacanță în curs de înscriere. Lucrurile avansează încet .. dar sigur.

-ConsilierTurism.ro:-Ce vă propuneți pentru următorul an?

Costi Zărnescu: -Să avem o rețea de minimum 30 de kuburi și de 50 de case de vacanță partenere.

-ConsilierTurism.ro:-Cât anume ați investit în această afacere?

-Costi Zărnescu: -Am investit peste  300.000 de euro până acum dacă luăm în considerare și satul de vacanță La Kuburi

-ConsilierTurism.ro:-Unde vedeți rentakub.com peste 10 ani?

Costi Zărnescu: -O rețea care să acopere toate zonele turistice ale României. Cred că țara noastră are ce oferi vizitatorilor în orice colț al său, de la nord la sud și de la est la vest.

ConsilierTurism.ro:-Cât e pasiune și cât muncă în rentakub.com?

Costi Zărnescu: -100 % pasiune si 100% muncă. Pasiunea fără munca ..Se spune că dacă faci ceva cu pasiune, atunci nu muncești niciodată din greu.

-ConsilierTurism.ro:-Doriți să le transmiteți ceva anume cititorilor consilierturism.ro ?

Costi Zărnescu: -Le adresez multe gânduri bune …la Kub !

Mulțumesc!

Sper că te-a inspirat interviul cu Costi Zărnescu, fondatorul rentakub.com. Seria articolelor și interviurilor cu oameni din turism care au ceva interesant de spus și pot schimba ceva în bine cu experiența și pasiunea lor va continua. 

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!
#consilierturism #rentakub #ekokit #redescoperimromânia #românia #antreprenor #travelblogger #romania

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This