Despre cele mai frumoase piețe de Crăciun din România și programele lor din 2017 . Din ce în ce mai multe orașe din România organizează târguri de Crăciun, aducând mai devreme magia sărbătorilor și îmbrăcând în lumină și veselie orașele. Așa că nu mai este nevoie să călătorești peste hotare pentru a te lăsa îmbiat de tot felul de arome de vin fiert, turtă dulce, castane sau alune coapte sau de plăcinte și de a te bucura de atmosfera molipsitoare a celei mai vesele sărbători din an.
-Piața de Crăciun din Sibiu. Primul Târg de Crăciun organizat în România a fost cel din Sibiu și, acum la ediția cu numărul XI, deja a devenit un brand. Și în 2017, Târgul de Crăciun din Sibiu și-a deschis primul porțile, pe 17 noiembrie, și îi va bucura pe vizitatorii mari și mici până pe 3 ianuarie 2018. La cea de-a XI-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu participă peste 90 de expozanți din țară și străinătate, cel mai mare număr de până acum. Copii au rezervat un număr mare de tentații mai mult sau mai puțin dulci la tarabe, dar sigur nu vor rezista unor atracții de sezon. Vorbim de Atelierul lui Moș Crăciun, Parcul lui Moș Crăciun sau Trenulețul care îi va plimba prin centrul medieval al Sibiului, stația fiind în Piața Mare. Târgul de Crăciun din Sibiu este deschis zilnic, între orele 10:00-22:00 și în această perioadă sunt programate tot felul de concerte și evenimente.
-Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. O atmosferă de sărbătoare a pus stăpânire pe Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde, până pe 30 decembrie 2017, se organizează Târgul de Crăciun ( foto: familiondecraciun.ro ). Deviza din acest an a Târgului din Cluj-Napoca este “Familion de surprize”. Pentru echipa de organizare, Crăciunul este mai mult decât „sărbătoarea familiei”, este a “familionului” adică a familiei mari, reunite: bunici, unchi, mătuși, nepoți, etc. În Transilvania, „familionul” este o formulă des întâlnită, care înseamnă o familie mare, lărgită, în sânul căreia sunt primiți și cei apropiați casei, cei „de-ai casei”. În Căsuța lui Moș Crăciun din Cluj-Napoca, cei mici sunt așteptați la atelierele organizate special pentru ei și la musicalul „Frozen”. Asta în timp ce părinții sunt ispitiți cu tot felul de bucate care de care mai îmbietoare. Patinoarul este organizat în acest an în jurul statuii lui Matei Corvin, iar căsuțele cu bunătățuri sunt vopsite în alb. Până pe 31 decembrie, cât Târgul de Cărciun din Cluj-Napoca va fi deschis, Piața Unirii va fi animată de concerte și evenimente pentru toate vârstele și preferințele …“familionului”.
-Piața de Crăciun din Craiova. Târgul de Crăciun din Craiova s-a deschis pe 25 noiembrie 2017 într-o nouă locație, în Piața „Mihai Viteazul“. Craiovenii și turiștii sunt așteptați nu doar cu tarabele pline cu tot felul de bunătăți sau idei de cadouri ci și cu un patinoar și cu Orășelul Copiilor- pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu”. Concertele și spectacolele din Piața „Mihai Viteazul“ vor avea loc între orele 18.00 — 20.00, ultimul dintre ele fiind programat pe 21 decembrie 2017. Piața de Crăciun din Craiova se va desfășura între 25 noiembrie 2017 și 7 ianuarie 2018.
-Târgul de Crăciun din Oradea. Se organizează în acest an în perioada 30 noiembrie-31 decembrie în Piața Unirii și promite să aducă magia sărbătorilor de iarnă într-un peisaj de poveste. O roată gigantică îi va ridica pe vizitatori deasupra Oradei, pentru a vedea cel mai bine proiecțiile de pe clădiri, iar jos, un patinoar te așteaptă să “zbori” pe gheață. Concertele unor artiști consacrați îi vor readuce în apropierea bradului uriaș pe vizitatori, iar vechi tradiții românești de Crăciun vor prinde viață în Cetatea Medievală Oradea. Căsuțele sunt pline cu bucatele bunicii iar meșteșuguri vechi, din moși-strămoși, prind viață.
-Târgul de Crăciun din Piața Neamț se va organiza în acest an în perioada 4 decembrie 2016 și 5 ianuarie 2017, la Curtea Domnească. “Inima” veche a orașului Piatra-Neamț va fi transformată într-un spațiu magic și plin de energie tinerească. O serie de concerte ale unor artiști cunoscuți, evenimente culturale și atelierele de creație dedicate celor mici vor completa atmosfera festivă de sub Turnul lui Ștefan. Pe 23 decembrie, Moșul va colinda orașul, antrenând trecătorii și amintind de tradițiile zonei. Moșul va oferi daruri copiilor mai cuminți din oraș și, pentru a-și trage sufletul, către seară, va poposi pe scena Târgului de Crăciun de la Curtea Domnească.
-Bucharest Christmas Market este organizat și în acest an în Piața Constituției din București, la “umbra” uneia dintre cele mai mari construcții civile din lume, Palatul Parlamentului.
Bucharest Christmas Market 2017 s-a inaugurat pe 1 decembrie și va avea porțile deschise pentru toți până pe 27 decembrie. Pe lângă căsuțele pline cu de toate pentru cei mai pofticioși, printre atracții se numără și un patinoar și un carusel pentru cei mai mici vizitatori. Și în acest an, Moșul și elfii săi îi așteaptă pe copii cuminți în Căsuța lui Moș Crăciun (în perioada 16 – 24 decembrie 2017, între orele 11:00 – 13:00 / 17:00 – 22:00) și nu lipsesc nici spiridușii (1 – 24 decembrie 2017, 11:00 – 13:00 / 17:00 – 22:00).
În acest an sunt programate în special spectacole cu muzică tradițională, de datini și obiceiuri. Dar nu lipsesc nici trupele și interpreții consacrați sau la modă în acest moment, în ultimii ani sau… în ultimele decenii. Pe 25 decembrie va avea loc un concert extraordinar de Crăciun (cântă Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Andra, Loredana, Nico, Vlad Miriţă, Cornel Ilie, Mihai Georgescu, acompaniaţi de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Band-ul Andrei Tudor şi Grupul vocal „Acapella”) iar pe 26 și 27 decembrie vor urca pe scenă decembrie alți artiști îndrăgiți precum Smiley și Loredana.
–O nouă ediţie a Târgului de Crăciun din Timișoara a început pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, cu focuri de artificii și concerte. În Piața Victoriei (sursa foto timisoarachristmasmarket.ro) sunt amplasate căsuțele comercianților, iar în Piața Libertății, atelierele cu produse de artizanat și produse handmade și …o pădure de brazi. În cadrul atelierelor vor avea loc activități precum desen pe ceramică, globuri de sticlă pictate manual și personalizate, realizare de obiecte de ceramică glazurată şi de decorațiuni pentru brad, pictură pe lemn. Cei pofticioși sau aflați în căutarea de cadouri vor putea să găsească ceea ce-și doresc de la cele 100 de căsuțe cu de toate. Vizitatorii vor avea de ales între o zonă gastronomică variată, cu produse cu specific românesc și un târg de meşteşuguri tradiţionale. Special pentru cei mai mici, vor lipsi nici în acest an caruselul și Atelierul lui Moș Crăciun. Sunt programate concerte în aproape fiecare zi, până pe 22 decembrie 2017. Târgul de Crăciun din Timișoara va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 23.00 și își va închide porțile pe 8 ianuarie 2018.
Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră de iarnă, vino alături de noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem !
#consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #vinsarbatorile #iubimromania #travelblogger
Visează, iubește, călătorește! Drum bun!