Vă invit la o plimbare prin unele dintre cele mai frumoase și interesante orașe din Belgia. Belgia nu este o țară mare și din acest motiv ai putea avea impresia că nu ai foarte multe de văzut și de făcut aici. Dar Belgia nu este nici pe departe atât de plictisitoare pe cât cred unii, nu se rezumă doar la Bruxelles, la bere, ciocolată, cartofi prăjiți și gaufre.

E adevărat, peisajele din Belgia pot fi monotone, chiar anoste, repetitive, doar așa sunt câmpiile și podișurile! Dar țara aceasta are multe surprize plăcute pentru cei care au curiozitatea să le descopere. Pe scurt, Belgia are destule orașe și orășele deosebite, unice, vechi, pitorești. După ce au făcut istorie, aceste burguri sunt mai atrăgătoare, mai pline de viață și de atracții ca oricând.

Sunt pitorești, se numără printre cele mai frumoase orașe din Europa și e păcat să nu le vizitezi! În plus, se află foarte aproape de Bruxelles sau de alte orașe mari din Europa, fiind ușor accesibile cu trenul sau cu mașina.

Iată cele mai frumoase orașe ale Belgiei care își păstrează arhitectura veche, medievală. Iar stilul lor unic este dublat de atracții turistice deosebite.

-Dinant. Acest oraş aflat la 100 km sud-est de Bruxelles, pe malul râului Meuse, este celebru pentru fortăreaţă sa medievală cu turnuri şi ziduri solide de apărare. O destinaţie turistică importantă a regiunii Valonia, Dinant este asociat cu Adolphe Sax, inventatorul saxofonului, născut aici în anul 1814. În Dinant au loc multe evenimente muzicale, orașul fiind ales și de cei romantici pentru atmosfera sa medievală deosebită.

Ce să nu ratezi în Dinant. Cetatea construită în secolul al XII–lea pentru a controla valea râului Meuse este principala atracție turistică a Dinant. Este amplasată pe un vârf stâncos, de unde se poate admira întreg oraşul şi o bună parte din valea Meuse. Poți urca pe meterezele cetății pe cele 420 trepte sau poți opta pentru un funicular. Sus, te aşteaptă privelişti pitorești precum şi un Muzeu al Războiului. În timpul primului război mondial, în jurul fortăreței au avut loc lupte importante, unul dintre răniți fiind Charles de Gaulle, locotenent la acea vreme.

Un alt reper al Dinant, impresionant cu a sa arhitectură gotică, este catedrala Notre-Dame. A fost ridicată pe ruinele unei biserici construite la începutul secolului al XII-lea. Parcul de aventură Dinant este un unul din obiectivele turistice care nu trebuie ratate ca și Stânca Bayard.

-În apropiere de Dinant se află Grotte La Merveilleuse, un loc care merită văzut ca de altfel şi Abația Notre-Dame de Leffe cunoscută datorită berii nefiltrate, Leffe. Abația Notre-Dame de Leffe a supraviețuit unor dezastre de-a lungul anilor, fiind reconstruită în secolele XVII și XVIII, și jefuită de revoluționarii francezi în 1794.

-Namur. Pe drumul dintre Dinant și Bruxelles se află Namur (în flamandă Namen), un important oraș universitar. Situat la confluența dintre Sambre și Meuse, Namur a fost un mare nod rutier și maritim. Poziția strategică i-a conferit Namur importanță militară încă de pe vremea romanilor, dar aceasta i-a adus, în timp, multe asedii și distrugeri. În prezent, din cauza acestor lupte, Namur are o amalgam interesant de stiluri arhitecturale, din diferite perioade de timp, care îi conferă un farmec unic.

Ce să vizitezi în Namur. Orășelul cu străduțe pietruite și case tradiționale din cărămidă roșie este considerat unul dintre cele mai cosmopolite din Belgia. Citadela din Naumur, locul unde calci pur și simplu pe urmele istoriei de peste 6.000 de ani a urbei, nu ar trebui ratată. Muzeul de artă veche Trésor d’Hugo d’Oignies, Eglise Saint-Loup, Catedrala Aubain, Rue de Fe, Piața Armelor și Turnul St. James sunt câteva din atracțiile turistice de neratat în Namur.

-Mons. Cunoscut sub numele de Bergen în flamandă, liniștitul Mons s-a dezvoltat pe o fășie de pământ între râurile Haine și Trouille. Mons nu este chiar atât de vechi ca Namur, vecinul său aflat la 72 km est. Situat la aproximativ 70 km de Bruxelles, Mons e atestat din secolul al III-lea, când aici exista un castru roman. O mănăstire închinată Sf. Waltrude a fost fondată în secolul VII-lea, pentru ca, un pic mai târziu, să devină o așezare cu turnuri și metereze. Mons a fost bine fortificat în secolele XIV-XVI, dar a suferit considerabil în timpul războaielor din secolele XVI- XVIII și și-a pierdut influența locală. Astăzi, Mons este un oraș universitar, fostă Capitală Europeană a Culturii în 2015 și asta spune destul  de multe.

Ce să nu ocolești în Mons. Van Gogh a fost aici ceva timp înainte de a merge în Provence, iar casa în care a locuit poate fi vizitată. Mons are, de asemenea, unele atracții unice, precum Piața Sfatului, Turnul Primăriei, Catedrala Sainte-Waudru, Muzeul Războiului. Cimitirul militar St. Symphorien, unde sunt ingropati soldați britanici și germani uciși în bătălia de la Mons este situat la 2 km de Mons, iar Château de Beloeil și Parcul Beloeil se află la nici 30 de kilometri. Burgul găzduiește festivități cu tradiție precum „Lumeçon” și „Le Car d’Or”.

Durbuy este un alt orășel frumușel la care ajungi în aproximativ două ore cu trenul din Bruxelles (aflat la 120 km sud-vest de capitală). Este un loc fotogenic, cu alei pavate, cu case vechi cu fațate din piatră gri sau cărămizie, cu bârne de lemn, care găzduiesc hoteluri și restaurante încărcate de flori, vara.

O destinație pentru comozi. Durbuy este genul de destinație menită a-i bucura pe cei mai comozi vizitatori. Aici poți să te plimbi agale pe jos pe alei sau cu trenulețul, care te duce la punctele cu panoramă, să gusți din berea locală sau din gemul,produs la o făbricuță care poate fi vizitată gratis.

-Anvers. Un oraș bogat și la propriu și la figurat, Anvers te impresionează încă de la primul pas, dacă ajungi aici cu trenul, gara sa fiind pur și simplu monumentală.

Ce să nu ratezi în Anvers. Oraș elegant și cu importanță istorică, Anvers are câteva nestemate în mânecă, și aici nu vorbesc de comerțul cu diamante unde joacă un rol important la nivel mondail. Anvers are un centru istoric impresionant, Catedrala Notre Dame e cea mai mai mare din statele Benelux și găzduiește opere monumentale și este cel mai distractiv oraș din Belgia, că dar este și cel mai mare port al țării. Detali aici.

-Mechelen. Orășelul situat la nici 21 km sud de Anvers este plin de viață, deși nu este atât de aglomerat pe cât s-ar aștepta unii. Tururile la berării și excursiile cu barca râu sunt doar unele dintre atracțiile acestui burg din Flandra. (Sursa foto /toerisme.mechelen.be)

De neratat în Mechelen. Catedrala St. Romboutskathedraal, unde se află opere ale lui Van Dyck și fortul Breendonk, construit în primul război mondial și devenit, în al doilea război, comandament al naziștilor, sunt două dintre obiectivele din Mechelen. Urcușul în turnul catedralei ( patrimoniul UNESCO), deși poate fi obositor, este recomandat celor cu condiție fizică, doritori să-și subjuge orașul de la înălțime. O croazieră pe Dyle, o vizită la Muzeul Jucăriilor sau la Beguinage ( site UNESCO) sunt must see în Mechelen (Malines în franceză).

-Leuven. Orașul aflat la 20 km de Bruxelles (și la 20 minute de mers cu trenul) este sediul celei mai vechi universități din Belgia, fondată în anul 1425 de ducele de Brabant. O mulțime de baruri și cafenele accesibile, atmosfera tinerească și veselă specifice centrelor universitare și o serie de clădiri medievale notabile sunt atracțiile principale ale Leuven.

Ce merită să vizitezi în Leuven. Lăsați mașinile și închiriați o bicicletă sau pregătiți-vă pentru plimbări lungi pe jos în Leuven! Splendida clădire a Stadhuis ( Primăria) și impunătoarea Catedrală St-Pieterskerk, care găzduiește trei picturi flamande timpurii minunate, Piața Oude Markt, una dintre cele mai arătoase din regiune sunt câteva dintre obiectivele din Leuven pe lângă care să nu treci nepăsător. Apoi mai este și muzeul Vanderkelen ( de artă) și Muzeul de Zoologie. Fosta confrerie romano-catolică, Groot Begijnhof, inclus în patrimoniul UNESCO e plin de alei romantice și case din piatră, fiind unul dintre cele mai încântătoare locuri din Leuven.

La nici 5 km de Leuve se află Abbey Park (Abdij t ‘Park), fondat în 1129 ca o comunitate monastică. Aici, puteți explora palatul fostei stareții, biblioteca și casele pline de farmec cu amestecul lor de stiluri gotic și renascentist.

-Bruges ( Brugge). Le dau dreptate celor care spun că este cel mai frumos oraș din Belgia, pentru că are o arhitectură deosebită, o atmosferă deopotrivă romantică, misterioasă, medievală. Plus că are și câteva canale, îndeajuns ca să fie comparat cu Veneția, fiind supranumit „Veneția Nordului” (deși mai sunt și altele).

http:// Booking.com

De neocolit în Bruges. Bruges are de fapt două mari atracții: piața mare, unde sunt câteva din obiectivele principale și canalele navigabile. Pe acestea din urmă merită să te plimbi măcar pentru a schimba perspectiva asupra orașului,, Esențialul despre atracțiile turistice din Bruges aici.

-Ghent. Acest oraș mi s-a părut cel mai autentic dintre toate, o combinație între Brugges ( datorită canalelor navigabile) și Anvers ( prin arhitectură și bogăția culturală). Ghent nu este deloc pretențios și nici aglomerat, dar aceasta nu înseamnă că nu are cu ce să te încânte, te atrage cu arhitectura sa flamandă, cu străzile și cartiere vechi, castele și biserici celebre. Merită să vizitezi Ghent, află de ce!

-Bruxelles. Este totuși capitala și acest statut obligă. Este unul dintre cele mai frumoase și interesante orașe ale Europei, ai ce să vezi și ce să experimentezi aici și să fii mulțumit, indiferent dacă ești amator de artă, istorie, arhitectură sau un simplu gurmand. Impresii, fotografii și despre ce anume să nu ratezi în Bruxelles găsești aici,

Sper că ți-a plăcut articolul și că te-a inspirat! Intră în povestea noastră, hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem cu pasiune ? !

#consilierturism #sfaturidecalatorie #top2019 #inspiratie #travelblogger #belgia

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This