În Europa, toate porțile sunt deschise în fața valurilor de vizitatori mari și mici, doar este sezonul de vârf pentru vacanțele la mare și soare, indiferent dacă vorbim de destinații de la Marea Egee, Adriatica, Mediterana, Tireniană sau de la Oceanul Atlantic.

Aşadar, nu lăsa vremea să-ţi strice vacanţa, informează-te unde e vremea bună în iulie!

Destinații din Europa la modă în iulie. Grecia, Spania, Italia, Portugalia, Croația, Turcia, Malta, Franța și Ciprul se întrec în oferte pentru amatorii de soare şi mare, vin din urmă Bulgaria și România. Dar iulie, ca și august de altfel, sunt cele mai aglomerate luni de vacanță și ca urmare şi prețurile sunt mai mari. Plajele zumzăie de lume, restaurantele de la malul mării nu duc lipsă de clienți, cărările de munte sunt și ele animate de temerari, e forfotă şi la obiectivele importante, sunt cozi la intrare. Dacă spre sudul Europei, precum Turcia, Malta, Cipru şi Grecia Continentală soarele poate să devină un pic cam prea insistent şi frige bine, Europa de nord înflorește sub mângâierea astrului zilei. Aceasta este una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Danemarca, Suedia, Islanda, chiar Regatul Unit al Marii Britanii. Şi destinaţii aflate mai către est, precum cele din Cehia de exemplu, se aflî în una dintre cele mai propice perioade pentru o călătorii,

Dacă vrei să treci granițele “bătrânului continent”, ai o lume de opțiuni. Fie că ai ceva special de sărbătorit precum luna de miere sau vrei să cucerești noi destinații, luna iulie nu te va opri din drum.

Iulie pentru aventurieri. Iulie este una dintre cele mai bune perioade pentru a vedea marea migrație de râul Mara, din Tanzania şi Kenya. Călătoria dintre viață și moarte a milioanelor de antilope gnu şi a zebrelor, cea mai mare migrație a animalelor din lume, începe din sudul Serengeti (Tanzania) şi merge după iarba grasă şi proaspătă până în Masai Mara (Kenya). Unul dintre cele mai spectaculoase momente ale acestei călătorii este cel al trecerii râului Mara, plin cu crocodili, din iulie. Şi nici uscatul nu este mai primitor, felinele mari sunt la marele ospăţ anual!

machu picchu

Dacă îţi doreşti un alt gen de adrenalină, atunci poţi să faci drumeţii pe cel mai faimos traseu din America de Sud, Inca Trail, care porneşte de la Chillca pentru a ajunge la Machu Picchu, oraşul pierdut printre nori al incaşilor. Iulie este o lună de vârf de sezon pentru această drumeţie visată de mulţi, căci vremea e caldă și uscată, iar Anzii sunt învăluiţi de vegetație luxuriantă. Cele mai bune luni pentru a vizita Machu Picchu sunt aprilie-octombrie, iulie şi august fiind cele mai aglomerate, aşa că rezervă-ţi excursia în avans!

Destinații exotice în iulie. Sau poate vrei să te relaxezi pe o insulă care și-a făcut un nume greu din terapiile spa@wellness, Bali. Iulie este considerată vârf de sezon în Bali, ploile sunt puține, șanse de ploaie sunt mici, patru zile/lună, soarele strălucește 10 ore pe zi. Temperaturile maxime diurne bat spre 30 °C, cele nocturne coboară la 22°C. Indiferent de ce ai alege în Bali, Ubud, Sani sau Kuta, în iulie vei avea cea mai bună vreme posibilă, apa oceanului are 26-27 °C.   dacă vorbim de un an normal din punct de vedere meteorologic.

fiji island

Fiji are un climat tropical, perfect pentru vacanțe pe plajă și în luna iulie este în cea mai bună perioadă de vizitat. De fapt, cea mai bună perioadă pentru Fiji este între lunile aprilie-începutul lunii decembrie. În iulie, plouă cel mai puţín în Fiji, iar temperaturile şi umezeala nu sunt la cel mai înalt nivel din an.

Vara în Japonia este sezonul festivalurilor, a focurilor de artificii și a distracţiilor de stradă. Şi le găseşti pe toate în Kansai, regiunea din Japonia cu cea mai mare concentraţie de istorie, tradiţie, cultură şi spitualitate. Gion Matsuri, unul dintre cele mai faimoase festivaluri din Japonia, iar pe 17 iulie are loc în iulie în Kyoto, marea paradă, având în centrul carele procesuale. O săptămână mai târziu, în apropiere de Osaka, are loc festivalul Tenjin, Tenjin Matsuri, vestit pentru altarelor portabile, a bărcilor iluminate foc de tabara şi a focurilor de artificii din ultima noapte.

-De evitat în iulie. Pentru că m-au întrebat mai mulți cititori, Maldive nu este tocmai o destinație recomandată pentru luna iulie. Temperaturile sunt un pic mai scăzute, dar tot ating media de 30 ° C ziua, minima nocturnă e de 25 ° C, soarele apare din plin șapte ore/zi. Apa mării are peste 26 ° C dar bate vântul destul de tare și sunt șanse de ploaie în 13 zile ( peste 160 mm de precipitații medie lunară). Mauritius și Goa ( India) nu trec nici ele prin cele mai bune perioade în ceea ce privește vremea, dar vine ea și vremea lor! Asia este sub asaltul ploilor în iulie, nu e cazul să-ţi faci bagajele pentru ea în cea de-a doua lună de vară!

Bine este în iulie în Rio de Janeiro, Brazilia, dar dacă vrei să faci surf pe celebra plajă Copacabana. Nu e frig în Rio de Janeiro în iulie, sunt maxime de 24 °C , minime de 15°C , deşi este iarnă, aşa că bate vântul şi plouă.

La „mâna norocului” sunt destinații din Caraibe precum Cuba și Republica Dominicană aflate oficial în sezonul ploios, deloc aglomerate și tarife mici. De exemplu, în Havana, în iulie se înregistrează temperaturi medii maxime de 32 ° C, noaptea minime de 23 ° C, sunt nouă ore de soare /zi. Marea are 28-29 ° C, dar sunt mari șanse de precipitații în 12 zile, se strâng 150 mm. Datele statistice arată mai bine în ceea ce privește cantitatea de precitații pentru Cayo Coco ( 75 mm lunar, șanse mari de ploaie în 13 zile) dar Varadero primește mai multă apă, 166 mm în medie, în iulie.

-Republica Domnicană este o destinație de vis, dar în iulie atmosfera e hot și umedă la propriu. Sunt dușuri grele dar rapide în 13 zile, norii aduc aproximativ 152 mm precipiații. Mediile maxime de temperatură în Punta Cana sunt de 30 ° C și temperatura minimă în jur de 25 ° C, iar soarele strălucește nouă ore pe zi. Citeşte şi despre perioadele optime pentru vacanţe pentru cele mai importante destinaţii turistice din lume aici.  Ai nevoie de un pic de inspiraţie? Acestea sunt destinaţiile recomandate ale anului 2016.

Sper că ți-a plăcut articolul, că te-a informat, te-a făcut să visezi și te-a motivat pentru următoarea călătorie! Arată că ai citit ceva interesant şi util, dă Like şi Share!

Visează, iubește, călătorește. Drum bun! 

 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This