Cauți cele mai ieftine destinații din România în în această toamnă? Iată câteva sugestii dacă mai ai încă zile de concediu disponibile sau pur și simplu îți dorești o evadare de weekend. 

Cei mai mulți dintre noi ne-am epuizat deja bugetul pentru vacanță în această vară, dar acest articol ne va inspira, poate, să călătorim fără a lua în bagaje și grijile financiare aferente. Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat evoluția prețurilor și a căutărilor de cazare în locațiile din România pentru lunile septembrie – noiembrie 2019.

Toamna la munte

Toamna este anotimpul culorilor calde, nu doar al recoltelor, așa că fotografiile sunt mai frumoase și tarifele sunt la un nivel mai mic. Traseele montane sau plimbările pe aleile răcoroase te relaxaează după zilele nesfârșite la birou.

Bușteni, Sovata și Sighișoara sunt localitățile cu cele mai ieftine opțiuni de cazare din România, având valori medii pentru o noapte într-un hotel de 3 stele în timpul lunilor de toamnă de 27€, 29€ respectiv 34€.

Destinații ieftine la Marea Neagră

Chiar dacă apa mării îi mai atrage doar pe cei mai curajoși acum, frumusețea unui răsărit nu poate fi pusă la îndoială și nici plimbările pe mal nu sunt de evitat. Iar lipsa aglomerației face litoralul să pară cu totul diferit…

Printre cele mai ieftine destinații din România în  această toamnă sunt Eforie Nord, Neptun și Constanța. Pentru lunile septembrie – noiembrie, valorile medii ale tarifelor pentru o noapte într-un hotel de 3 stele sunt 30€, 32€, sunt 30€, 32€, respectiv 36€.

City Break în România

Românii au început în ultimii ani să redescopere orașele istorice și obiectivele turistice locale, să interacționeze cu localnicii și să deguste preparatele specifice zonei. Numeroși vizitatori sunt atrași de evenimentele culturale sau sportive și sezonul de toamnă este bogat în astfel de atracții.

Pe lângă orașele amintite mai sus, cele mai mici prețuri medii pentru cazare se regăsesc în Timișoara, Sibiu sau Iași, având valorile pentru o noapte în hoteluri de 3 stele de 37€, 38€, respectiv 39€.

Cele mai căutate destinații de toamnă din România

În continuare orașele mari (Cluj-Napoca și București) sunt în topul căutărilor, cel mai probabil fiind ajutate și de prezența aeroporturilor internaționale. Căutată este și Băile Tușnad, stațiune balneo-climaterică cu tradiție. Aceasta este însă cea mai scumpă locație din România în erioada de toamnă, media unei nopți de cazarea în lunile de toamnă în hoteluri de 3 stele  media fiind de 60€. Clasamentul este completat de Băile Felix, unde media este de 42€ și de Iași.

Nr. crt   Top 10 destinații pentru toamna                     2019 Preț mediu/1 noapte cazare
1. Cluj-Napoca 42 €
2. București 40 €
3. Băile Tușnad 60 €
4. Băile Felix 42 €
5. Iași 39 €
6. Sibiu 38 €
7. Brașov 43 €
8. Mamaia 50 €
9. Băile Olănești 49 €
10. Predeal 40 €
Despre tarife

Prețurile menționate reprezintă valorile medii ale tarifelor pentru o noapte de cazare într-o cameră dublă a unui hotel de 3 stele în perioada 01.09.2019 – 30.11.2019, pentru căutări efectuate între 01.01.2019 – 17.09.2019. Prețurile pot suferi modificări sau pot deveni indisponibile.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat! Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune !

#consilierturism #top2019 #inspiratie #travelblogger #sfaturidecălătorie #românia

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This