Vara se apropie și odată cu ea și sezonul vacanțelor, când mulți dintre noi se visează pe o plajă cu nisip alb și fin, scăldat de o mare cu ape cristaline, de culori ireale. Votul utilizatorilor tripadvisor.com a plasat în topul celor mai frumoase plaje din Europa din acest an ( 2016) Playa de Ses Illetes din Formentera, Spania. Cele mai apreciate plaje din Europa sunt…

1, Playa de Ses Illetes din insulița Formentera, arhipelagul Baleare, este apreciată de turiștii amatori de soare și mare în special pentru claritatea Mediteranei și pentru nisipul fin. Formentera, cea mai mică insulă din arhipelagul spaniol Baleare, se află la numai 18 kilometri de Ibiza. Insula Formentera, care l-a încântat pe Jules Verne, nu are încă aeroport, singurul mod de a se ajunge aici fiind cu vaporașul din Ibiza.

*Perioada optimă petru a merge în Forentera este din mai  în septembrie, inclusiv.

2. Elafonissi, din sud-vestul insulei Creta, cea mai mare insulă din Grecia. Aflată la aproximativ 75 de kilometri de orașul Chania, plaja cu nisip alb și irizări de roz datorită milioanelor de cochilii de scoici ce strălucesc în soare este “abonată” la topuri de frumusețe. Apa mării este limpede, turcoaz, calmă, zona fiind catalogată drept un adevărat paradis.

*Cea mai bună perioadă pentru a merge în Creta  este cea cuprinsă între mai  și septembrie, inclusiv.

3.Spiaggia „Dei conigli” din insula italiană Lampedusa, aflată în apropierea Siciliei.”Spiaggia Dei conigli” a fost votată în anul 2013 cea mai frumoasă plajă din lume. Lampedusa este cea mai sudică insulă a Italiei, fiind situată la aprox.18 kilometri de localitatea Agrigento din Sicilia, de unde se poate ajunge cu vaporașul.

Cea mai bună perioadă pentru o baie în apele deosebit de clare ale Mediteranei care scaldă țărmul “Spiaggia Dei conigli” este din mai până în octombrie.

praia de marinha algarve

4.Praia da Marinha, Portugalia. Este emblematică pentru regiunea Algarve, fiind „ascunsă” între stânci, cu grote și nisip fin. Scăldată de apele Atlanticului, Praia da Marinha este amplasată într-un golf cu stânci de calcar portocaliu, are nisip galben și destul de fin. Este destul de aglomerată, în pofida avertismentelor potrivit cărora pot să cadă stânci, există un singur restaurant (în 2015), lipsesc dușurile sau șezlongurile de închiriat. Apele nesperat de calde pentru Oceanul Altantic sunt perfecte pentru snorkelling și bălăceală. Praia da Marinha este situată la aproximativ 8 kilometri est de stațiunea Portimao și la 29 km vest de Albufeira.

*Perioada optimă pentru a merge în regiunea Algarve este din aprilie-mai în septembrie, inclusiv.

el cotillo

5. El Cotillo, La Oliva, insula Fuerteventura, Spania. “Susținută” de stânci, plaja El Cotillo din insula Fuerteventura, arhipelagul Canare, este frecventată de amatorii de sporturi nautice, dar are și o secțiune mai liniștită. Laguna El Cotillo este protejată de o barieră naturală împotriva valurilor oceanului și are astfel ape turcoaz liniștite, fiind ideală pentru înot și snorkeling. A doua insulă ca mărime din arhipelagul Canare, Fuerteventura este situată în Oceanul Atlantic, la 97 km depărtare de coasta africană. Fuerteventura este supranumită și „Insula Caprelor”, deoarece aici trăiesc mai multe capre decât oameni.

*Perioada cu vremea cea mai bună perioadă pentru a merge în Fuerteventura este cea cuprinsă între aprilie-mai și septembrie-octombrie, inclusiv.

6.Playa de Bolona, Andaluzia, Spania. Situată în sudul Spaniei, la aproximativ 97 km de Cadiz și la 23 km de Tarifa, această plajă de pe malul Atlanticului are o lungime de aproape patru kilometri și o lățime de aproximativ 300 de metri. Ruinele orașului roman Baelo Claudia, considerate a fi cele mai complete ale unui oraș roman descoperite în Spania sunt situate în apropierea plajei, ceea ce o face foarte apreciată de turiști. Kitesurfingul este un sport foarte popular printre cei care aleg Playa de Bolona.

*Cele mai bune condiții meteo pentru a merge în Andaluzia le oferă lunile aprilie -octombrie.

cofete

6. Playa de Cofete, peninsula Jandia, insula Fuerteventura, Spania. Plaja Cofete are o lungime de aproximativ 12 km, este mărginită de munți, are nisip galben sau maro închis. Playa de Cofete este cea mai cunoscută plajă “virgină” din Insulele Canare, și ca urmare se ajunge destul de greu, ori cu mașina cu tracțiune 4X4 ori pe jos, printr-o drumeție de opt kilometri printr-un peisaj destul de arid, specific insulei. Scăldatul este destul de periculos din cauza curenților, dar o zi pe această plajă de top este considerată o experiență de neratat în Fuerteventura.

*Perioada optimă pentru a merge în insula Fuerteventura este din mai-iunie în septembrie, inclusiv.

zante

7. Limnionas, Zakynthos, Grecia. E o “plajă” stâncoasă dintr-un golf situat în vestul insulei, cu apă curată, transparentă, cu o culoare turcoaz. Plaja Limnionas nu are nisip, fiind montată o platformă pe care poți să stai. Ai nevoie de o mașină pentru a ajunge aici, dar merită, mai ales dacă ești amator de snorkeling și scufundări.

*Perioada optimă petru a merge în Zakynthos este din mai-iunie în septembrie, inclusiv.

8. Plaja Iztuzu– “Plaja Țestoaselor“, lângă Daylan, provincial Mugla, Turcia. Amplasată la aproximativ 13 kilometri de Daylan, plaja Iztuzu este o barieră naturală între Delta Daylan și Marea Mediterană. Are statut de arie protejată pentru că aici vin să depună ouăle țestoasele caretta-caretta. Plaja Iztuzu, lungă de 4,5 kilometri, cu nisip galben, este străjuită de dealuri împădurite cu pini. Plaja Iztuzu este o atracție turistică pe care nu ar trebuie să ratezi dacă ai ajuns în Marmaris și chiar în Bodrum ( aflat la aproximativ 90 km).

*Perioada optimă petru a merge în Daylan este din mai pănă în octombrie.

9.Big Tree Bay, Protaras, Cipru. Plaja de jumătate de kilometru lungime cu nisip galben este situată într-un golfuleț celebru, fiind apreciată pentru apele sale curate și pentru micuța insuliță din apropiere unde poți să ajungi înot. Fig Tree Bay –Plaja “Smochinului”este o destinație populară pentru familii și pentru amatorii de sporturi nautice.

*Cea mai bună perioadă de a merge în Protaras este cea cuprinsă din mai în octombrie.

cala

10. Cala Comte-Platges de Comte, Ibiza, Spania. Situată în vestul insulei Ibiza, Cala Comte se bucură și ea de ape precum cristalul. Are trei golfulețe, unul fiind potrivit familiilor cu copiii, în timp ce cel de la capătul opus, separat de stânci, este adjudecat de nudiști. În sezonul de vârf, plaja Cala Comte este foarte populară, fiind foarte apreciată și pentru apusurile sale romantice.

*Perioada cea mai bună pentru a ajunge în Ibiza: mai-octombrie.

Sper că ți-a plăcut acest material sau că ți-a fost de folos. Dacă da, dă-le de știre și prietenilor, dă Share și Like! Te aștept să ne fii alături pe Facebook !

Visează, iubește,călătorește! Drum bun!

 

 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This