Descoperă programul și atracțiile celor mai mari și frumoase târguri de Crăciun din România. De ce merită să vizitezi măcar unul dintre ele? Intri ceva mai repede în spiritul sărbătorilor, te bucuri mai mult timp de atmosfera festivă și poți găsi cadouri unice! Plus că profiți de această perioadă în care poți să te copilărești un pic fără să-ți pese de vârstă, pierzându-te în mulțimea veselă care vrea același lucru. Să se bucure de clipă, să-și umple sufletul de speranță și să ofere bucurie celor dragi!

Iată târgurile de Crăciun din România pe care merită să le vizitezi (și) în acest an.
Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu se poate lăuda că are cea mai îndelungată tradiție de la noi. Prima ediție a fost organizată în 2007, atunci când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană.

Burgul de la poalele masivului Făgăraș devine și mai atrăgător sub mantia luminoasă a ghirlandelor și în vibrația atmosferei vesele „păstorite” de brad. În căsuțele doldora, vei găsi tentații gastronomice dar și inspirație pentru cadouri și suveniruri. Ce-mi place cel mai mult aici este că marea majoritate a produselor expuse, inclusiv bucatele, sunt tradiționale. Cele mai multe din obiectele artizanat sunt hand made, unicate.

Atuul principal pe care mizează organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu îl reprezintă proiecțiile holografice de pe clădiri. Ei anunță că atmosfera din acest an va fi una “magică” și că proiecțiile vor transforma fiecare clădire din Piața Mare într-o operă de artă în mișcare. Eu zic să-i credem pe cuvânt! 

Casa lui Moș Crăciun, caruselul și patinoarul vor potența atmosfera de sărbătoare din centrul istoric al Sibiului.  Detalii despre târg aici 

Târgul de Crăciun din Sibiu: Piața Mare, 17 noiembrie 2023 și 2 ianuarie 2024

Program: deschis de luni până vineri între orele 11.00 și 22.00. Sâmbăta și duminica între orele 10.00 și 22.00

Târgul de Crăciun „Magia iernii la Brașov 2023“

E oricum frumos și animat și în centrul vechi al orașului de sub Tâmpa dar va deveni și mult mai vesel înainte și în timpul sărbătorilor de iarnă. Bradul și căsuțele de lemn vor fi amplasate tot în Piața Sfatului. Organizatorii au anunțat că doresc comercializarea de produse realizate de micii meșteșugari și producători locali. Și cum și aici bucătăria locală se întâlnește cu cea germană și maghiară, e clar că una din rezoluțiile anului viitor va fi “merg la sală“ din prima zi!

În plus, în perioada 30.11.2023 – 30.01.2024, se vor desfășura activități de divertisment și în Piața Sfântul Ioan, unde va fi amenajat un patinoar cu acces gratuit. Lângă patinoar vor fi amplasate food trucks. 

Piața Sfatului din Brașov, Târg de Crăciun deschis în perioada 30 noiembrie 2023 – 10 ianuarie 2023.

Program: Luni – Joi, între orele 14:00 – 22:00,

Vineri – Duminică (și în zilele de sărbătoare națională) 10:00 – 22:00.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Devenit tradiție, Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca stă și în acest an sub semnul distracției și al familiei. Piața Unirii va fi și mai atrăgătoare pe perioada pieței de Crăciun, când sunt deschise căsuțele cu bunătăți, doldora de dulciuri, plăcinte, afumături și cârnați. Și de obiecte artizanale hand made. Roata ferry îți oferă o perpectivă la înălțime asupra centrului istoric al Clujului, iar patinoarul te ajută să mai scapi de caloriile consumate.

Noutatea acestui an este Târgul de Iarnă situat pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” organizat în perioada 1 decembrie 2023– 15 februarie 2024. Obiectele lucrate manual precum accesoriile, bijuteriile, decorațiunile, articolele vestimentare și tentațiile gastronomice vor fi tentațiile locului. Detalii aici

Piața Unirii din Cluj-Napoca, între 24 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024.

Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, 1 decembrie 2023– 15 februarie 2024.

Târgul de Crăciun din Craiova

Craiova turistică a ieșit din anonimat datorită Târgului de Crăciun, după ce a fost inclusă în top șase cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa. Craiova și-a pregătit hainele strălucitoare pe care le etalează mândră în mai multe locații: Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi (Piața Frații Buzești), Piața Williman Shakespeare- Esplanada Teatrului Național Marin Sorescu. Aceaste zone sunt legate între ele de perdele luminoase LED, care generează o atmosferă electrizantă. În așteptarea lui Moșs Crăciun, cei mici au la dispoziție ateliere de creație. Pentru cei mari și cei mici este instalat și un patinoar. Căsuțele de Crăciun sunt pictate și sculptate cu diferite personaje din basme de către cei mai talentați artiști din România. Detaliii  aici 

Târgul de Crăciun Craiova: între 17 noiembrie 2023 și 2 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Timișoara

Orașul de pe Bega, Capitala Culturală Europeană în acest an, organizează în Piața Victoriei un Târg de Crăciun care ar trebui să fie special. Este cea de-a xv-a ediție și ar putea fi ceva special într-un an special. Și Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe și Zonele Soarelui și Aurora vor fi căsuțe cu produse și diverse activități. Din Piața Victoriei nu vor lipsi Roata Panoramică, patinoarul, trenulețul și două Case ale lui Moș Crăciun vor încerca să pună Timișoara pe harta celor mai frumoase Târguri de Crăciun.

 Piața Unirii, între 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024

Program: luni – duminică, 10:00 – 22:00

Târgul de Crăciun din București, Piața Constituției

Târgul de Crăciun din București se organizează în Piața Constituției, la “umbra” Palatului Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume. Organizatorii au anunțat că târgul are ca obiectiv principal promovarea valorilor artistice și punerea în prim plan a acestora, încurajând expozanții cu produse de meșteșug, realizate manual. Sunt sute de tarabe cu mâncare tradițională și interațională, unele chiar gătite la fața locului și produse conservate precum miere și gemuri.

Piața Constituției în perioada 30 noiembrie -26 decembrie 2023

În București vor fi deschise târguri de Crăciun și în cartierele Drumul Taberei și Titan în parcul Alexandru Ioan Cuza ( IOR ).

West Side Christmas Market din parcul Drumul Taberei București

În Parcul din Drumul Taberei poți merge la ediția cu numărul doi a târgului de Crăciun “West Side Christmas Market” organizat de UNTOLD Univers în colaborare cu Primăria Sectorului 6. Deschis pe 26 noiembrie 2023, această manifestare atrage mai ales cu roata panoramica înaltă de 33 de metri, Căsuța lui Moș Crăciun, un patinoar și un carusel.

Anul trecut, „West Side Christmas Market” a fost votat drept „cel mai frumos Târg de Crăciun” din România. A avut peste 1 milion de vizitatori. Vizitează-l după lăsarea întunericului, atunci atmosfera e feerică! Detalii aici. https://www.facebook.com/westsidechristmasmarket/

West Side Christmas Market: 25 noiembrie 2023-27 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun din Oradea

 

Oradea este tot mai populară în ultimii ani și nu fără motiv, burgul este tot mai atrăgător, nu doar datorită arhitecturii Art Nouveau și a cetății medievale. Amplasat în Piața Unirii, Târgul de  Crăciun din Oradea se va remarca prin mantiile LED strălucitoare, iar pe clădiri se vor difuza probabil și în acest an proiecții tematice.

Târgul de Crăciun din Oradea are loc în Piața Unirii în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie 2023.

 Aromele de la căsuțele doldora de bunătăți se vor împleti în aer cu glasurile copiilor și cântecele colindătorilor. Detalii aici https://www.facebook.com/events/436176362015549/436176372015548?ref=newsfeed

 Piața Unirii, între 30 noiembrie și 26 decembrie 2023

Program: Luni- Vineri: 14:00 – 23:00,  Sâmbătă -Duminică: 10:00 – 23:00.

Îți doresc ca dorința de a ajunge în acele locuri de vis să se îndeplinească repede. Vino cu noi pe Facebook și Instagram, dă Like și Share, dacă ți-a plăcut ce facem noi, din pasiune! 

Visează, Iubește, Călătorește! 

#consilierturism #travelblogger #viseazaiubestecalatoreste #ghidturism #românia #romania #crăciun #crăciun2023 

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This