Destinații din Europa cu condiții bune pentru plajă și chiar și pentru baie în mare în mai. Am realizat acest material pentru tine, pasionatul de călătorii care-și dorește o vacanță într-o destinație unde să facă plajă în mai. Poți să faci și baie în mare sau ocean, fără să îngheți (prea tare).

Iată destinațiile privilegiate de climat și deschid sezonul vacanțelor la plajă în mai.

Alături de crema de protecție solară și ochelarii de soare, ia și o jachetă în bagaje, nopțile sunt mai răcoroase. Pe de altă parte, în luna mai nu este atât de aglomerat și prețurile sunt mult mai accesibile decât în vârf de sezon.

Andaluzia, Spania

Una dintre primele regiuni ale Spaniei continentale care se încălzesc repede și bine primăvara este sudul Andaluziei. Acesta “testează” temperaturi diurne de peste 25 de grade Celsius în mai. Plajele superbe precum Playa la Bolonia Tarifa, Zahara de Los Atunos, Burana, Playa de los Muertos și Calahonda nu sunt deloc aglomerate. Și stațiuni celebre precum Fuengirola, Marbella, Benalmadena, Estepona și chiar Malaga sunt mai „aerisite”. Andaluzia înseamnă mai mult decât plajă în mai sau în orice lună o vizitezi, este și despre istorie, arhitectură și cultură, așa că în zilele mai înnorate, vizitează Sevilla, Malaga, Ronda sau Granada.

Există ceva șanse de ploaie în luna mai, soarele strălucește 10 ore pe zi. Apa mării Mediterana are în jur de 19 grade Celsius.

Cipru

Situat în Mediterana, în estul Greciei, aproape de Turcia, insula Cipru a intrat deja în mai în cea mai bună perioadă pentru a o vizita. Temperaturile maxime depășesc frecvent 24 de grade ziua, atingând și 27 de grade Celsius. Pentru familiile cu copii, coasta de sud, în jurul Limassol și Larnaca, sunt alegeri excelente pentru o vacanță la plajă în mai. Plaja din Ayia Napa este constant în clasamentul celor mai frumoase din Europa și din lume.

În mai, apa mării are 20-21 grade Celsius, șansele de ploaie sunt foarte mici, soarele e sus zece ore pe zi.

Malta și Gozo 

Aceste mici perle ale Mediteranei de sud sunt deja scăldate de un soare generos în luna mai, șansele de precipitații fiind foarte scăzute. Sunt 10 ore de soare plin dar și un vânt ceva mai insistent în micuțul arhipelag maltez.

Apa foarte clară a mării are undeva la 18 grade dar, probabil că știi, sunt puține plaje cu nisip în Malta. Pentru plaje cu nisip, mergi la Mellieha (Golden Bay, Paradise Bay, Ghadira, Armier) sau în St. Paul. Acestea sunt aglomerate de obicei, pentru ceva mai aeristi încearcă Ghajn Tuffieha. 

În insulița Gozo există o altă plajă cu nisip, Ramla Bay. Ramla Bay are nisip roșiatic și e flancată de stânci, fiind preferata familiilor cu copii și datorită ape cristaline a mării.

Temperatura diurnă medie este de 23 grade Celsius, apa mării are 18 grade. Statistic, există șanse să plouă trei zile în luna mai în Arhipelagul Maltez, dar ai ce să vizitezi.

Tenerife, Canare, Spania 

Insulele Canare sunt calde și primitoare și în luna mai. Mai aproape de Africa decât de Europa, Tenerife are un climat blând tot timpul anului. Zona de sud-vest, cea din care a pornit turismul, respectiv Playa de la Americas și Los Cristianos, este oricum o destinație de vacanță tot timpul anului. În luna mai, ziua, temperaturile ating și depășesc 25°C, dar nopțile sunt răcoroase. Situația este asemănătoare în toată jumătatea de sud a Tenerife, nordul fiind ceva mai răcoros. În Gran Canaria

Apa oceanului are undeva la 19-20 grade Celsius în zona Los Cristianos, în mai.
Antalya, Turcia 

Se poate spune că vara sosește în această regiune a Turciei cu o lună mai devreme decât în Spania continentală și se încheie cu o lună mai târziu. Antalya este ideală pentru o vacanță de vară devreme sau târzie, datorită climatului său mediteranean. Recunoscută pentru resorturile imense în care găsești tot ce-ți trebuie pentru o vacanță de lenevit și pentru hotelurile cu servicii all inclusive, mai este pentru Antalya cea mai bună perioadă pentru vizită ( alături de sepetmbrie și octombrie). Indiferent dacă alegi stațiuni precum Antalya, Belek, Side, Belek, Kemer, Lara sau Analya, te vei bucura în ultima lună de primăvară calendaristică de condiții bune de plajă în mai. Sunt ceva șanse de ploi, dar ai ce vizita, nu este nici pe departe doar pentru plajă în Antalya.

Temperaturile diurne în Antalya depășesc 25 grade Celsius, soarele e stăpân peste 10 ore/zi, apa mării are 21 grade Celsius.

Creta, Rodos, Mikonos și Milos-Grecia

Toate aceste insule superbe te așteaptă cu soare din plin, valuri înspumate și temperaturi de vacanță de vară. Cea mai mare insulă a Greciei, Creta, experimentează condiții bune de plajă în mai, te vei convinge în unele dintre cele mai bune plaje din lume, Laguna Balos, Elafonissos sau Falasarna. Insula Soarelui, Rodos, nu se dezminte și te ademenește cu cele 11 ore de soare, care încălzesc plaje deosebite precum Lindos, Tsmabika, Kallithea sau Prassonissi. Mykonos este mai mult despre distracții, inclusiv pe plajă, așa că dacă ajungi aici nu rata Paradise Beach. Lista continuă cu Elia, Agios Sostis, Platis Gialos, Kalo Livadi. Iar Milos, o starletă a turismului elen, pot să spun că e despre peisaje și plaje. Sarakiniko i-a adus faima și profită de ea și alte plaje cu peisaje vulcanice, selenare precum Pleftiko, Prateina. 

Cele 10 ore de soare tot mai puternic urcă mercurul din termometre la peste 25 grade Celsius ziua, șansele de ploaie sunt reduse, trei zile în medie/lună. Apa mării are 19-20 de grade Celsius.

Mallorca

Și eleganta Mallorca, perla Mediteranei, face pași către sezonul estival, fiind potrivită pentru un sejur la plajă în mai. De la nord la sud și de la est la vest, Mallorca are cu ce să te încânte: munți cu sate vechi, cu case din piatră răsfirate printre plantații de măslini și mori de vânt…Drumuri în serpentine te conduc spre vârf apoi către malul mării, acolo unde peisajele extraordinare îți apar la picioare. Mallorca are unele dintre cele mai frumoase plaje, dovada fiind Es Trenc, Port Pollensa, Playa de Muro, Cala Mesquida.

Cu cât te apropii de iunie, cu atât te aștepți la cea mai bună perioadă  pentru a vizita Mallorca. Sunt în medie 21 grade în aer ziua, 18 în apă, soarele e la datorie nouă ore/zi. Sunt șanse de ploaie și de ceva vânt.

Pe măsură ce ne apropiem de iunie, în toate aceste destinații, după părerea noastră cele mai bune pentru a te asigura că te vei bucura de mare și soare la plajă în mai, temperaturile devin de vară, iar apa mării se încălzește.

Sper că te-a inspirat acest articol dedicat vacanțelor la plajă în mai. Lista destinațiilor este deschisă, așteptăm sugestiile tale. Hai cu noi pe Facebook și Instagram, dă Like și Share, dacă ți-a plăcut ce facem noi, din pasiune! 

Visează, Iubește, Călătorește! 

#consilierturism #inspirație #viseazaiubestecalatoreste #ghidturism  #rtravelblogger #europa #tenerife #grecia #spania #antalya #cipru #turcia #mallorca 

sursa datelor meteo: weather2travel.com, weather.com 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This