Iată țările recomandate pentru vacanțe cu mașina, clasament realizat în acest an, pe baza unor criterii complexe. Infrastructura rutieră bună, siguranța în trafic, obiectivele turistice din plin și prețurile bune la cazare sunt rețeta succesului pentru atragerea turiștilor dornici de vacanțe cu mașina.

Lipsa precipitațiilor și soarele cât mai strălucitor au și ele o contribuție importantă pentru punctajul primelor două clasate în clasamentul cu țările recomandate pentru vacanțe cu mașina. Sunt cele mai însorite din Europa. 

Vacanța cu mașina în Portugalia

Portugalia ocupă locul întâi dintre țările recomandate pentru vacanțe cu mașina în Europa. Țara a obținut un punctaj mare datorită calității drumurilor, abundenței de puncte de atracție naturală & obiective turistice și tarifelor mai avantajoase la închirierile auto. Portugalia și Spania cele mai însorite destinații din Europa, au primit punctaje mari și pentru numărul orelor de strălucire a soarelui și a celui mic de ploi. Poluarea redusă a aerului și traficul descongestionat au fost și ele bile albe pentru vacanțele cu mașina în Portugalia. Pot să confirm, vacanțele cu mașina în Portugalia, chiar și în insulele din Oceanul Atlantic, sunt o plăcere.

Pe de altă parte, sunt de remarcat prețurile mai ridicate la combustibili și numărul mai mare de accidente (60,6 la 1 milion de locuitori) față de Spania, care ocupă locul doi între țările recomandate pentru vacanțe cu mașina.

Vacanța cu mașina în Spania

Spania are punctaje asemănătoare cu Portugalia în ceea ce privește numărul de zile însorite, politicile de taxare și calitatea drumurilor. Spania are tarife ceva mai mari la cazare, ceea ce a depunctat-o în clasamentul general,  dar și prețuri mai mici la combustibili.

Vacanța cu mașina în Luxemburg

Luxemburg nu a obținut o notă mare pentru vreme și tarife la cazare și prețuri la combustibil, dar a fost propulsată de obiectivele turistice în top trei. Prețurile rezonabile pentru închirieri auto, împreună cu drumurile lipsite de taxe fac din Luxemburg o destinație mai ieftină pentru călătoriile cu mașina. Demnă de locul trei în clasamentul Momondo pe acest an.

Vacanța cu mașina în Germania

Aici, toate merg unse, având în vedere starea drumurilor și limitele maximă de viteză generoase (160 km/h). Germania a fost cumva depunctată în clasament nu doar de vremea mai capricioasă ci și de prețurile mai mari la cazare și chiar și la combustibil. Surprinzător e capitolul accidente, cu 36,6 acindente la mia de locuitori, nivel similar cu cel din Danemarca.

Vacanța cu mașina în Suedia

Locul cinci în clasamentul celor mai bune țări din Europa pentru vacanțe cu mașina este ocupat de Suedia, care a punctat în principal la numărul mic al accidentelor rutiere, calitatea drumurilor și numărul mare de obiective naturale și turistice.

Slovenia, Finlanda, Danemarca, Italia și Islanda ocupă pozițiile șase-10 în topul general al recomandărilor pentru vacanțe cu mașina. Locul 11 i-a revenit Greciei, de remarcat fiind numărul mare de accidente (64.9 la 1 mil. locuitori), în timp ce Elveția și Austria sunt pe locurile 13, respectiv 14. România este către coada clasamentului european al celor mai bune țări din Europa pentru vacanțe cu mașina. Țara noastră se situează pe locul 27 din 31, fiind clar depunctată la capitolul accidente rutiere (96.3 la 1 mil. locuitori) și calitatea drumurilor (comparabilă cu Ucraina). Prețurile mici la cazare și la combustibili nu au reușit să-i asigure României un loc mai sus în clasament.

Călătoriile cu mașina: cele mai bune prețuri

Această categorie clasifică țările în funcție de prețul la combustibil, cazare, parcare și de politicile de taxare pentru drumuri. Ucraina ocupă primul loc, urmată de Lituania, Rusia, Polonia și România. România ocupă locul patru la categoria tarifelor pentru închirieri auto și pentru evaluările primite de companiile de profil. Slovacia ocupă primul loc în clasament, fiind a doua țară în ceea ce privește tarifele accesibile la închirieri, urmată de Letonia, Slovenia, România și Polonia.

Cea mai bună vreme: Spania

Precipitațiile scăzute și numărul mare al orelor de strălucire a soarelui fac din Spania cea mai bună țară pentru o călătorie cu mașina. Vin tare din urmă destinațiile noastre estivale: Grecia, Portugalia și Turcia.

Cele mai sigure țări pentru vacanță cu mașina

Țările europene care au obținut punctaje mari în această categorie au puține accidente rutiere și condiții de drum excelente. Elveția ocupă primul loc, urmată de Olanda, Germania, Austria și Suedia. Cele mai puține accidente sunt în Islanda (16,6), Suedia (21,5) și Elveția (21,8).

Poate că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat pentru următoarea ta vacanță cu mașina.

Sper că visul de a ajunge în destinațiile preferate va deveni realitate cât mai curând. Vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem cu pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This