Este o mare bucurie doar să vezi delfinii însoțindu-ți ambarcațiunea și “tăind” împreună cu ea valurile, dar cum ar fi să înoți alături de ei? Înotul cu delfinii este o experiență de trăit o dată în viață, cel puțin așa susțin toți cei care au avut norocul să se bucure de compania celor mai iubite mamifere marine.

Așadar, iată cele mai apreciate destinații unde, pe lângă atracțiile turistice clasice, poți să înoți alături de delfini, să îi atingi, să te lași dus de aripioarele lor.

Una dintre cele mai accesibile destinaţii unde poţi înota cu delfinii este Antalya, Turcia. O vizită la Dolphinland nu se reduce la simpla contemplare a spectacolului susținut de delfini, balene şi foci. Indiferent de vârstă, vizitatorii au posibilitatea de a înota cu delfinii, o activitate plăcută și educativă în același timp. Dolphinland este parte a complexului Aqualand Antalya, unde găsești plaje, piscine și impresionante tobogane de apă. Aqualand Antalya se află la nici 10 kilometri de orașul Antalya, capitala provinciei cu același nume.

Terapie cu delfini. Există în Antalya un centru unde întâlnirea cu delfinii depășește stadiul de distracție, având un caracter terapeutic pentru diferite afecțiuni, pornind de la depresie la autism până la epilepsie și atropia optică.

-Înot cu delfinii la Istanbul. În Delfinariul din Istanbul oaspeții de toate vârstele pot să îi atingă, să îi îmbrățișeze, să se joace cu delfinii și chiar să se lase „duși” prin bazin de aceștia. Aici există și un program creat pentru copiii cu vârste cuprinse între 4-12 ani care nu pot înota, dar și adulții care nu sunt foarte încrezători sunt bine veniți. Sesiunea durează 10 minute, iar interacțiunea cu delfinii se poate face individual sau în grupuri mici, de până la trei persoane. Tocmai de aceea este nevoie de rezervare din timp, o poți face aici.

-Bodrum. Un alt aquapark unde poți înota cu delfinii este Bodrum Dolphin Park, care se recomandă ca fiind singurul din Turcia unde delfinii sunt ținuți în habitatul lor natural, în apele Mării Egee. Bodrum Dolphin Park  este amplasat în golful Guvercinlik din Bodrum, detalii aici.

Înot cu delfinii în Portugalia. Algarve, însorita regiune din sudul Portugaliei, este una dintre cele mai populare destinații estivale din Europa, cu numeroase plaje de top și opțiuni de petrecere a timpului liber. La aproximativ 15 km de Albufeira și 22 km de Villamoura există Zoomarine, un aquaparc foarte apreciat unde poți testa atracțiile “clasice” specifice: topogane cu apă, carusele, expoziții tematice. La Zoomarine Algarve poţi înota, într-un bazin special, împreună cu un frumos”golfinho” ( delfin în limba portugheză). Și în acest caz, taxa de admitere generală la Zoomarine nu include și delfinii, fiind recomandat să rezervi biletele cu cel puțin o lună în avans. Detalii aici.

-În Malta te poți bucura de compania delfinilor la Mediterraneo Marine Park. Situat pe malul mării, la „White Rocks”, în Bahar ic-Caghaq, la Mediterraneo Marine Park poți înota cu delfinii, dacă ai împlinit opt ani și nu ai frică de apă, într-o sesiune care durează aproximativ 30 de minute. Oaspeții trebuie să fie buni înotători și sunt rugați să-și aducă propriile costume de baie și prosoape, anunță Mediterraneo Marine Park.

-Şi în Dubai se pate înota cu delfinii, aici aproape orice este posibil, de la schi între pereții unui mall, la plimbarea cu liftul până la înălțimea celor 72 de etaje ale Burj Kalifa, cea mai înaltă clădire din lume și plimbarea prin grădini luxuriante răsărite în deșert. Sunt două parcuri acvatice unde poți înota cu delfinii, respectiv la Dubai Dolphinarium ( situat în Dubai Creek Park) și la Atlanis the Palm. La Dubai Dolphinarium sunt admiși și copiii cu vârste de peste cinci ani, dacă sunt însoțiți de un adult, iar ședințele de bălăceală împreună cu delfinii durează 20 de minute. Poți alege între lecții particulare sau mixte; lecțiile private sunt mai scumpe, iar sesiunile mixte permit participarea a maxim șase persoane.

Atlantis The Palm este situat pe Palm Jumeira, una dintre cele trei insule artificiale extravagante construite de guvernul din Dubai. Acest complex hotelier oferă o serie experiențe de lux, inclusiv întâlnirea cu delfinii, la Dolphin Adventure, din Dolphin Bay. Acest hotel cere ca adulții să-i însoțească pe copiii sub vârsta de 12 ani, toți oaspeții trebuie să aibă o înălțime minimă și să fie capabili să înoate, fiind posibile și experiențe personalizate.

Thailanda este un paradis terestru unde poţi fi fericit şi cu zâmbetul pe buze şi în compania delfinilor. De exemplu, poți să te împrietenești cu delfinii la Oasis Sea World din Laem Sing Beach, provincia Chanthaburi sau la Pattaya Dolphin World din Pattaya.

Înot cu delfinii în SUA. Aici există foarte multe opțiuni, atât pe coasta de est cât și pe cea de vest și bineînțeles în sud. De exemplu, Kingdom din Sacramento/California și Seaworld San Diego sunt două astfel de variante, la care se adaugă și Six Flags Discovery Kingdom din Sacramento/California.În Florida, nu ar trebui ocolite Discovery Cove din Orlando, Miami Seaquarium și Dolphins Plus. Și în pacul acvatic Marinelad din Florida poți să îți îndeplinești acest vis, dacă vizitezi Marineland Dolphin Adventure din St. Augustine. Six Flags Discovery Kingdom din Sacramento/California este o altă opțiune, dar în Key Largo, Florida, există Delfinariu Dolphin Plus, foarte popular în rândul turiștilor care vizitează Florida și Florida Keys.

-Și în Cuba, la Varadero, sunt delfini care abia așteaptă să-ți arate una dintre cele mai apreciate și frumoase laturi a lor, prietenia față de oameni, detalii aici.

-În Mexic, dacă te numeri printre cei care își doresc să aibă amintiri cu bălăceala împreună cu delfinii, poți alege, dacă ajungi în zona Cancun, unul dintre cele trei parcuri acvatice de aici. Cu puțin noroc, poți zări și de pe șezlong delfini zbenguindu-se în apele de cristal ale Mării Caraibilor și, mai ales, dacă mergi într-o plimbare cu barca. Dolphin Discover din Isla Mujeres oferă posibilitatea “plimbărilor în viteză” împreună cu delfinii sau de snorkel pentru a-i observa și sub apă pe drăgălașii delfini. Dolphinaris Cancun și Delphinus Dreams Cancun sunt alte locuri dedicate celor care vor să aibă amintiri de neuitat din vacanța de pe malul Mării Caraibilor.

-O altă destinaţie celebră, cu adevărat exotică, este Punta Cana, Republica Dominicană, și mulți turiști aleg și delfinariul Dolphin Explorer din Punta Cana, unde se poate înota cu delfinii chiar în mare și nu în bazine, așa cum se procedează în majoritatea parcurilor acvatice.

Dolfin Cay Atlantis, din frumosul Bahamas, este un alt loc unde puteți înota cu delfinii și intra într-o nouă lume acvatică, de relaxare și aventură, detalii aici.

-Înot cu delfini în Australia. Poți înota cu aceste frumoase și inteligente mamifere la Moonraker Dolphin Swims, care a strâns cele mai multe premii Eco Adventure. Aici poți face snorkel alături de foci și delfini, experiența durează trei ore și are loc în ocean.

M-am documentat și am scris acest articol după ce am primit o întrebare de la un cititor care dorea să știe unde poate înota cu delfinii. Mi-a dat nu doar o temă “pentru acasă” ci mi-a trezit dorința de a interacționa odată, cândva, cu aceste minunate ființe. Prefer mediul lor natural, nu sunt adepta ținerii animalelor în captivitate.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături noi pe Facebook și Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

Visează, iubește, călătorește! Drum bun!

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This