Oferte speciale la TAROM la aniversarea a 65 de ani la unele dintre principalele sale rute interne și eterne.

TAROM, Compania Naţională de Transport Aerian, a fost una dintre primele companii aeriene comerciale din lume și a rămas una dintre cele mai importante mărci româneşti.

Tarom a lansat o ofertă aniversară, biletele la cele mai importante rute interne şi externe fiind la preţuri speciale. Astfel, în perioada 18 – 20 septembrie 2019, TAROM pune în vânzare bilete de avion începând de la 65 Euro* dus-întors (cu toate taxele incluse) pe următoarele destinaţii:

Oferte TAROM pe rutele interne

Tarife de la 65 Euro, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate pentru călătoriile între Bucureşti şi Cluj, Iaşi, Timişoara;

Oferte speciale la TAROM pe rutele externe

Tarife de la 99 euro*, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate la călătoriile între Bucureşti şi Atena, Belgrad, Budapesta, Istanbul, Chişinău, Roma, Sofia, Tbilisi, Viena;

Tarife de la 119 euro*, cu toate taxele incluse, pentru biletele achiziţionate între Bucureşti şi  Frankfurt, Hamburg, Munchen, Praga, Salonic, Tel Aviv;

Tarife de la 139 euro*, cu toate taxele incluse, pentru biletele la pentru zborurile între Bucureşti şi Amsterdam, Barcelona, Bruxelles, Erevan, Londra, Paris, Stockholm;

Tarife de la 139 euro*, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate la cursele între Bucureşti şi Amman, Beirut, Cairo, Madrid;

Oferta este valabilă pentru cursele TAROM între 01 noiembrie și 15 decembrie 2019, 15 ianuarie- 01 martie 2020 (data ultimului retur) și este supusă unor termene şi condiţii speciale. Locurile sunt limitate.

Despre TAROM

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. Cu un trecut ce se întinde pe mai mult de o jumătate de secol, istoria Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române începe odată cu dezvoltarea industriei aeronautice, un domeniu în care România – prin Aurel Vlaicu, Traian Vuia şi Henri Coandă – s-a remarcat pe plan internaţional.

Înainte de 1954  s-au produs o serie de evenimente notabile strâns legate de apariţia companiei TAROM.

– 1920, în România a luat fiinţă una dintre primele linii comerciale din lume, CFRNA – Compania Franco-Română pentru Navigaţie Aeriană, care a fost, de altfel, şi prima companie aeriană – din istoria aviaţiei – cu operare trans-continentală.

-1926, compania s-a reorganizat şi şi-a schimbat denumirea în CIDNA – Compania Internaţională pentru Navigaţie Aeriană, pentru ca, în 1930, să-şi schimbe din nou numele, devenind Societatea Naţională LARES – Liniile Aeriene Române Exploatate de Stat.

-1945 aduce o nouă reorganizare, iar LARES este înlocuită de Compania Aeriană TARS – Transporturile Aeriene Româno – Sovietice, care se afla în subordinea guvernului român şi a celui sovietic, dar al cărei personal a fost selecţionat tot din rândul celor care lucraseră pentru LARES.

După încă o reorganizare, LARES îşi schimbă numele şi devine, în data de 18 septembrie 1954 – TAROM, Transporturile Aeriene Române.

-1966, TAROM efectua primul zbor peste Atlantic.

-1968, primul zbor al unui avion BAC 1-11 destinat companiei TAROM, România a fost primul stat din Europa de Est care a achiziţionat această aeronavă.

-În perioada 1972-1982 au fost construite 35 de avioane BAC 1-11, cele mai multe fiind cumpărate de compania TAROM în anul 1975 (5 aparate din seria 525 FT) şi livrate de firma engleză în anul 1977.

-1969 – TAROM îşi adaugă o premieră mondială în palmares: avionul românesc IL 18 cu însemnele TAROM a parcurs distanţa de peste 50 de mii de kilometri în jurul lumii, în mai puţin de 80 de ore de zbor. Aeronava avea la bord 65 de pasageri.

-Începând cu anul 1973 se achiziţionează aeronave „lung curier”, iar în anul 1974 TAROM a realizat primul zbor catre Sydney via Calcutta şi a introdus zboruri regulate transcontinentale spre New York şi Beijing. Un an mai târziu, în anul 1981, TAROM a atins o nouă performanţă – realizarea primului zbor fără escală pe o distanţă de 10.000 km între Bucureşti şi Bangkok.

-În anii 1980, TAROM a achiziţionat cele câteva aeronave Rombac produse sub licenţă britanică în România.

-Anii ’90 au reprezentat inaugurarea unor noi rute spre Chicago, Calcutta, Milano, Chişinău, Delhi, Verona, Bologna, Salonic, Munchen, Stuttgart şi altele.

Compania TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din 1993 este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA), iar din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, eveniment istoric ce marchează intrarea companiei naţionale într-o nouă epocă a existenţei sale.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat! Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune !

#consilierturism #top2019 #inspiratie #travelblogger #sfaturidecălătorie #tarom

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This