Acestea sunt destinațiile la modă în acest an, la care visează mulți, fiind incluse în Top 25 Travelers’ Choice realizat de TripAdvisor. Câștigătorii Travelers’ Choice 2017 au fost determinați utilizând un algoritm care a luat în considerare cantitatea și calitatea comentariilor și evaluările pentru hoteluri, restaurante și atracții în destinații din întreaga lume, precum și interesul de a rezerva pe TripAdvisor. Datele au fost adunate timp de 12 luni.

Acestea sunt cele 25 destinații din lume aflate pe lista dorințelor călătorilor de pe tot mapamondul, o adevărată sursă de inspirație pentru următporele vacanțe și călătorii. 


1. Bali Pe primul loc în Top 25 best destination 2017 este Bali, Indonezia. Descris drept “o carte poștală vie”, Bali este un paradis terestru cu nisip alb fin, cu vegetație luxuriantă, cu temple din piatră și locuri pline de aventură. Bali este locul sinomim cu terapiile pentru minte, trup și suflet.


2. Londra, Regatul Unit al Mari Britanii. La Londra, istoria se împletește cu arta, moda și gastronomia, fiecare va avea cum să petreacă o zi perfectă aici, Pasionații de cultură nu trebuie să ocolească Tate Modern și Royal Opera House. Dacă îți place moda, e util să știi că pe Oxford Street sunt oferte pentru toate buzunarele, iar dacă ești un împătimit al muzicii și cărțlor îți vor face plăcere Abbey Road și Muzeul Sherlock Holmes.


3. Paris. O zi perfectă aici se încheie cu un pain aux chocolat într-o cafenea situată pe un colț de stradă, după o zi în care ai vizitat Luvrul, te-ai plimbat de-a lungul Senei, la Turnul Eiffel și Arcul de Triumf … Trezește-ți spiritul la Notre Dame, d[ o fugă prin Cartierul Latin sau vânează chilipiruri la Marché aux Puces de Montreuil. Dacă vrei ceva mai hot, încheie-ți ziua cu un spectacol picant la Moulin Rouge. La vie en rose!


4. Roma, Italia. Roma nu a fost construită într-o zi – și veți avea nevoie de mult mai mult de o zi pentru a vizita acest oraș atemporal. Urbea este ca un colaj din frânturi din viața reală, fântâni spectaculoase, piețe pitorești, cafenele în aer liber și site-uri istorice unice, uimitoare. Aruncă o monedă în Fontana di Trevi, contemplă Colosseum și Pantheon, stai puțin pe Treptele Spaniole. Și bea un espresso perfect sau savurează o gelato înainte de a petrece o după-amiază de cumpărături la Via del Corso, Campo de’Fiori sau Via Veneto.


5. New York. Să cucerești New York într-o singură vizită este imposibil, dar nu rata măcar Empire State Building, Statuia Libertății, Central Park, Muzeul Metropolitan de Artă sau Broadway. Răsfață-te la magazinele boeme West Village sau cu mese rafinate din Upper West Side și pierde-te în mulțimea de pe  străzile umbrite de zgârie-nori! Big Apple te va lasă să muști atât cât vrei din el!


6. Insula Creta, Grecia. Cea mai mare insulă a Greciei este locul de naștere al lui Zeus și a civilizației europene moderne. O bijuterie mediteraneană, Creta este bogată în vestigii antice, atracții culturale și plaje unice. Bucură-te de atmosfera fermecătoare din vechiul port venețian Chania, la apus, sau de vizita la cetățile și mănăstirile din Rethymnon. Neliniștitul oraș Malia se mândrește nu doar cu spiritul său mereu tânăr ci și cu ruinele minoice din 1900 î.Hr, iar peștera de pe muntele Ida, unde s-a născut Zeus, poate fi vizitată.


7. Barcelona, Spania. Dacă simți că Barcelona este un pic suprarealistă, ai dreptate, deoarece Salvador Dali și Pablo Picasso au trăit aici, iar arhitectul catalan Antoni Gaudí a proiectat multe din clădirile emblematice ale orașului. Pășește în Sagrada Familia, catedrala proiectată de Gaudi, viziteză Parcul Guell și Casa Batllo și apoi bea o sangria la o cafenea pe trotuar în Las Ramblas. Vizitează cartierul Gotic și Barceloneta și, către apus, mergi pe Montjuic, pentru a admira Fântăna Magică și Barcelona de sus.


8. Siam Rep, Cambodgia. O experiență profundă trăiești când lumina dimineții inundă templele și ruinele năpădite de junglă de la Angkor Wat. Structurile antice sunt cuprinse într-una dintre cele mai mari ansambluri religioase din lume. Complexul și orașul regal de la Angkor Thom (din secolul al XII-lea) sunt principalele motive pentru a vizita Siem Reap. Dar dacă tot ai ajuns aici, nu rata nici templul Bayon, o lecție de istorie națională la Centrul Cultural cambodgian și shoppingul la piața de noapte Angkor.


9. Praga, Rep. Cehă. Acest oraș boem și romantic este o destinație de top pentru amatorii de cultură și istorie. Ai putea dedica o zi întreagă pentru a explora Prazsky Hrad (Castelul Praga), apoi să te delectezi cu o cină copioasă cu rață, ciolan sau cârnați la un restaurant cu specific tradițional. Petrece ceva timp rătăcind în Piața Orașului Vechi, înainte de a-ți atrage atenția Ceasul Astronomic și a te urca în Turnul primăriei. Berea este una dintre atracțiile Pragăi, dar ai grijă să nu ratezi Podul Carol, Palatul Lobkowicz, o plimbare pe Vtava cu vaporașul și una agale, pe jos, pe aleile de pe Dealul Petrin.


10. Phuket, Thailanda. Cea mai mare insulă din Thailanda este un magnet pentru iubitorii de plajă și pentru scafandri, ademeniți de lagunele albaste și limpezi ale Mării Andaman. Apusurile rozalii fac din Phuket una dintre cele mai romantice destinații, iar peisajele par ireale. Plaje precum Kata Noi, Nai Harm și Freedom sunt obiective de neratat, ca și templele budiste, piețele plutitoare, piețele de noapte și excursiile în alte insule celebre.


11. Istanbul, Turcia.
12. Jamaica.
13. Hoi An, Vietnam.
14. St. Petersburg, Rusia.
15. Roatan, Honduras.
16. Marrakesh,Maroc.
17. Ambergris Caye, Belize.
18. Rio de Janeiro, Brazilia.
19. Saint Maarten/Saint Martin,
20. Playa del Carmen, Mexic.
21. Dubai, Emiratele Arabe Unite.
22. Grand Cayman, Cayman.
23. Kathmandu, Nepal.
24. Bora Bora.
25. Cusco,Peru.

Sper că ți-a plăcut și acest articol, că te-a informat și te-a motivat pentru următoarele călătorii! Arată-l și prietenilor tăi, dă Like & Share, se vor bucura că te gândești la ei! Vino cu noi pe Facebook!

Visează, iubește călătorește. Drum bun !

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This