Ghidul celor mai frumoase plaje din Europa e despre acele plaje incluse în topul pe 2019 realizat de TripAdvisor.com pe baza voturilor utilizatorilor. Cele mai votate plaje din Europa ne ademenesc cu ape cristaline, în culori și nuanțe ireale, cu nisip alb și fin și un cer mai mereu senin (cel  puțin în sezon). Mai mult sau mai puțin accesibile, aceste plaje atât de apreciate în Europa au în comun peisaje unice și o atmosferă aparte, care te fac bucuros că ești acolo, în acel colt de paradis!

Top 20 cele mai bune plaje din Europa, ediția 2019

Iată primele 10 plaje de top așa cum au fost ele votate de internauți. Urmează aici partea a doua a articolului. 

1. La Concha, San Sebastian-Donostia

Amplasată în San Sebastian, una dintre cele mai exclusiviste destinații din Spania, plaja La Concha-Scoica-, este scăldată de Oceanul Atlantic, de forța căruia se adăpostește într-un golf. La Concha este cea de-a doua plajă urbană ca mărime din lume, are un kilometru de nisip alb și vedere la insula Isla de Santa Clara. La Concha este foarte apreciată pentru claritatea apelor sale, pentru nisipul fin, pentru faleza sa deosebită, pentru atmosferă. Plus că poți să faci plajă și să înoți în apropierea unor clădiri și obiective istorice.
*La Concha San SebastianDonostia este o renumită stațiune balneoclimaterică din Spania, situată, la aprox. 20 km. de granița cu Franța, în Țara Bascilor.
Cea mai bună perioadă pentru a merge la plajă în La Concha este din iunie în septembrie.

2. “Spiaggia dei conigli”-“Plaja Iepurilor”, Lampedusa, Italia

Lampedusa este cea mai sudică insulă din Italia, iar Spiaggia dei conigli” e nelipsită în ultimii ani din topurile celor mai frumoase plaje din lume și din Europa. Parte a arhipelagului Pelagie, Lampedusa este inclusă în rezervația naturală Area Marina Protetta Isole Pelagie care acoperă suprafața celor trei insulițe ale arhipelagului (Lampedusa, Linosa, și Lampione) pentru a proteja broaștele țestoase careta-careta. Țestoasele vin aici să depună ouăle, oamenii să le observe și să se bucure de apele turcoaz.
„Spiaggia dei conigli” este situată la aprox.18 kilometri de Agrigento, Sicilia, fiind accesibilă cu feribotul.
Cea mai bună perioadă pentru a pune piciorul pe nisipul fin al„Spiaggia Dei conigli” este mai-octombrie.

3. Falesia Beach, Olhos de Aqua, Portugalia

Nici acestă plajă din însorita regiune Algarve nu e străină de clasamentele celor mai frumoase plaje și chiar merită aprecieri. Praia da Falésia are aprox. 6 km lungime, e flancată de formațiuni stâncoase în culori și nuanțe pastelate, care variază de la ocru la roz și până la alb. Falesia este delimitată de plaja Barranco das Belharucas și de cosmopolita stațiune Vilamoura.
Praia da Falésia are de oferit nu doar apa (destul de răcoroasă a) Atlanticului ci și restaurante și facilități de agrement. De accea, Praia da Falésia este preferata familiilor.
-Cea mai bună perioadă pentru a vizita Praia da Falésia este aprilie-octombrie.

4. Playa de Ses Illetes, Formentera, Arhipelagul Baleare, Spania

Mediterana pare nesfârșită aici, nisipul e fin, peisajul e spectaculos și Ibiza te ademenește în zare, Asta pentru că Formentera, cea mai mică insulă din Baleare, se află la numai 18 km de neastâmpărata Ibiza. Formentera nu are încă aeroport, astfel că unicul mod de a ajunge este la bordul unei ambarcațiuni, eventual din Ibiza. Playa de Ses Illetes este perfectă pentru a face scufundări sau, pur și simplu, pentru a te bucura de soare și mare într-un cadru pe care vizitatorii il consideră excepțional.
*Perioada optimă pentru a merge în Formentera este din mai în septembrie, inclusiv.

5. Laguna Balos, Creta, Grecia

Balos este o altă plajă devenită obiectiv turistic în cea mai mare insulă din Grecia, la concurență nu doar cu multe alte plaje ci și cu o serie de obiective turistice unice în lume. Laguna Balos are tot cei trebuie ca să te convingă că e deosebită. Are apa puțin adâncă, e foarte caldă vara și de culori care-ți iau ochii, nisipul e fin, alb-rozaliu. Plus o poziționare deosebită, fiind păzită de o fortăreață venețiană și are o poveste destul de tristă, de pe vremea ocupației turcești. Nu e chiar atât de ușor accesibilă, dar nimeni nu le lasă descurajat, dovadă că în iulie-august poate fi excesiv de aglomerată.
Balos se află la aprox. 58 de km de Chania, e cel mai ușor accesibilă cu feribotul din Kissamos.
Cea mai bună perioadă pentru a merge în Balos este din mai în septembrie, inclusive.

6. Bournemouth Beach, Bournemouth, Regatul Unit al Marii Britanii

Poate te întrebi ce caută o plajă din friguroasa Anglie în acest top? Plaja de peste 11 km lungime se bucură de un microclimat excepțional de cald, are nisip galben și destul de fin. Plus că oferă câte ceva pentru toată lumea: de la cei care vor doar să zacă pe șezlong, la amatorii de sporturi acvatice și până la sporturi extreme. Este plaja stațiunii Bournemouth, din sud-vestul Angliei, situată la mai puțin de 180 km de Londra.
Cel mai indicat ar fi să mergi la Bournemouth în perioada iulie-septembrie.

7. Elafonissi, Creta, Grecia

Elafonissi este una din cele două plaje din Grecia care se bat, an de an, pentru o poziție fruntașă în topul celor mai frumoase plaje din lume și din Europa. Aici, marea e calmă și frumoasă, are adâncime mică, îmbracă niște culori și nuanțe de albastru și verde intens, iar nisipul e roz de la cochiliile scoicilor. Te crezi în paradis! Laguna Elafonissi este situată în sud-vestul a prefecturii Chania, la aprox. 70 km de orașul Chania. Pinii și cedrii întregesc peisajul demn de Caraibe care te impresionează la Elafonissi.
Dacă alegi lunile mai-septembrie, ai făcut cea mai bună alegere pentru a merge la Elafonissi.

8. Fig Tree Bay, Protaras, Cipru

Plaja de jumătate de kilometru lungime are nisip galben și este amplasată într-un golfuleț, fiind apreciată pentru apele sale foarte curate, nisipul cu granulație fină și pentru micuța insuliță din apropiere unde poți să ajungi înot. Fig Tree Bay -Plaja “Smochinului” este populară printre familii și amatorii de sporturi nautice, are tot felul de facilități și a primit și atestatul calității Blue Flag,
*Cea mai bună perioadă de a merge în Protaras este cea cuprinsă din mai în octombrie.

9. Spiaggia di Cala Rosa, Favignana

Cala Rossa este o stațiune estivală populară situată pe insulița Favignana, numită și Farfalla (fluture) datorită formei sale. Favignana e cea mai mare din Insulele Egadi și a fpst scoasă din anonimat datorită frumuseții golfului Cala Rossa. Numele golfului provine dintr-o bătălie faimoasă în care au murit mulți fenicieni, Plaja nu are un acces ușor dinspre țărm, nu are nisip și nici facilități, Dar asta o face și mai dorită și apreciată, iar țărmul stâncos și culoarea ireală a apei ajung direct la inima vizitatorilor. Ajungi în Favignana cu feribotul din orășelul Trapani, din nord-vestul Siciliei. O cursă durează 30 de minute. Un alt port din care se poate lua o ambarcațiune este Marsala (vestul insulei Sicilia).

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Cala Rpssa este din mai în octombrie.

10. Playa de Muro, Mallorca, Spania

Playa de Muro e situată în nordul insulei, la 10 km de Alcudia, Are șase kilometri lungime, nisip alb și fin și toate dotările necesare pentru ca Blue Flag (Steagul Albastru, atestat al calității) să fluture la înălțime. Este potrivită și pentru familiile cu copii, dar nici amatorii de sporturi nautice nu se plictisesc aici. Playa de Muro este împărțită de fapt în trei sectoare, la vest are facilități bune și este flancată de hoteluri, restaurante și cafenele. Sectorul mijlociu este cunoscut sub numele de Playa II sau Es Brac și se continuă cu Es Comu, care înseamnă aproximativ 1,5 km de plajă (încă) virgină, dune de nisip, pini și arbuști de ienupăr.
*Mallorca este ideală pentru mare și soare din mai și până în octombrie.

Ghidul celor mai frumoase plaje din Europa, partea a doua, aici 

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat!Intră în povestea noastră, hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ? !

#consilierturism #sfaturidecalatorie #top2019 #inspiratie #travelblogger #plaje 

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

 
error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This