Partea a doua a articolului Ghidul celor mai frumoase plaje din Europa, ediția 2019, top realizat pe baza voturilor utilizatorilor TripAdvisor.com. Multe din ac este plaje minunate au în comun faptul că sunt, în general, mai greu accesibile și au o frumusețe care-ți taie respirația. Te duc cu gândul departe, la Caraibe.

Aceste plaje devenite obiective turistice mai ales datorită internetului și rețelelor sociale te fac fericit și recunoscător că ai ajuns să le vizitezi. 

Cele mai frumoase plaje din Europa, ediția 2019, partea a II-a, continuare de aici.

  1. Playa de Cofete, insula Fuerteventura, Canare, Spania

Una dintre puținele plaje rămase mai sălbatice, Playa de Cofete este “Perla coroanei” insulei Fuerteventura. Situată în vestul insulei, în peninsula Jandia, Cofete are o lungime de aprox. 12 km, este mărginită de munți, iar nisipul scăldat cu putere de Atlantic e galben sau maro închis. Se ajunge destul de greu, cu mașina cu tracțiune 4X4, din Moro Jable. S-a înființat și o linie de autobuz cu plecare din Moro Jable, sunt două curse zilnice dus-întors. Drumul te duce printr-un peisaj arid, sălbatic și spectaculos, specific de altfel arhipelagului Canare. Deși scăldatul în Plaja de Cofete este periculos din cauza vântului și a curenților, o zi aici este o experiență de neratat în Fuerteventura. Te așteaptă măreția naturii în stare pură!

*Perioada optimă pentru a merge în Fuerteventura este din mai-iunie în septembrie, inclusiv.

  1. Luskentyre, insula Harris, Scoția, UK

Plaja Luskentyre,este amplasată pe coasta de vest a insulei scoțiene Harris și este una dintre cele mai mari și mai spectaculoase plaje din Marea Britanie. Luskentyre se mândrește cu kilometri de nisip alb, dune de nisip și o uimitoare apă bleu-turcoaz. Plus vederi spectaculoase la insula Taransay și la Munții North Harris. Din oferta activităților care pot fi practicate în apropiere nu lipsesc drumețiile, ciclismul și, evident. navigarea pe mare. Luskentyre este accesibilă din A859, fiind situată la aprox. 90 km de Leverburhg.

*Cea mai bună perioadă optimă pentru a ajunge în Luskentyre este din iulie în septembrie, inclusiv.

  1. Kleftiko, insula Milos, Arhipelagul Ciclade, Grecia

Supranumită “Meteora mării”, Kleftiko te uimește cu peisajele sale sălbatice, cu stâncile albe care ies semeț din apa de cristal a Mării Egee. Accesibilă doar dinspre mare, Kleftiko e una din atracțiile de netarat ale insulei Milos. Se organizează zilnic excursii către Kleftiko cu ambarcațiuni care pleacă din portul Adamas. Țărmul cavernos și multele peșteri și grote au dat naștere multor legende cu pirați și comori ascunse. De altfel, Kleftiko fost denumită după pirații Kleftes, care obișnuiau să-și pună comorile la adăpost prin zonă. În insula Milos a fost descoperită vestita statuetă a lui Venus, una dintre exponatele de top ale Muzeului Luvru din Paris.

*Vremea este perfectă pentru a vizita Kleftiko din mai până în octombrie.

  1. Kleopatra Beach, Antalya, Turcia

Kleopatra nu este doar cea mai frumoasa plaja din Antalya ci are o serie de povești care să atragă atenția. Chiar regina Egiptului este cea de la care și-a împrumutat numele această plajă. Plaja i-ar fi fost dăruită Cleopatrei de către Antoniu, ca dar de nuntă, iar regina o adora. Intra în fiecare dimineață în apele verzi-albastre ale mării. Plaja asta lungă este foarte iubită pentru apele clare, de culori incredibile și pentru valurile dantelate cu o spumă albă ca laptele. Alanya este o stațiune animată situată la 135 km de capitala regiunii Antalya.

*Perioada ideală pentru a ajunge la Kleopatra Beach este din mai în noiembrie.

  1. Plaja Iztuzu– “Plaja Țestoaselor“-, Dalyan, provincia Mugla, Turcia

Iztuzu este de fapt o barieră naturală între Delta Dalyan și Marea Mediterană. Are statut de arie protejată pentru că aici vin să depună ouăle țestoasele caretta-caretta. Lungă de 4,5 km, cu nisip galben, plaja Iztuzu este străjuită de dealuri împădurite cu pini. Este o atracție turistică pe care nu ar trebuie să ratezi dacă ai ajuns în Marmaris și chiar în Bodrum ( aflat la aprox. 90 km).

*Perioada optimă pentru a merge în Daylan este din mai până în octombrie.

  1. Simos, Elafonisos, Grecia

Plaja Simos este potrivită și pentru sporturile acvatice și pentru famili, datorită adâncimii reduse a apei mării. Simos este parte a unei lagune, are nisip fin, rozaliu și ape foarte clare, turcoaz. Dunele înalte și umbra pinilor o fac și mai apreciată. Simos se află în sudul insulei Elafonisos, la aprox. 4 km de Neapoli Voion (Neapolis), regiunea Laconia, sudul Greciei. Cea mai mare insulă locuită a arhipelagului Peloponez, Simos e la 335 km sud-est de Atena și la 115 km sud de Sparta. În Simos trăiesc câteva sute de rezidenți, dar în lunile de vară insula e invadată de turiștii din toată lumea pentru a se bronza pe plajele Sarakiniko, Fragos (Simos) și Panagias Nissia.

*Perioada recomandată pentru a vizita Elafonisos este mai în septembrie.

  1. Praia da Rocha, Algarve, Portugalia

Praia da Rocha (Plaja cu stânci) este amplasată în apropierea portului stațiunii Portimão (vestul Algarve). Praia da Rocha este o plajă urbană, cu nisip galben și îndeajuns de spațioasă încât să nu te simți sufocat de vecinii de șezlong. Flancată de cafenele și restaurant și o faleză generoasă. este mărginită la un capăt de Fortaleza da Santa Caterina de Ribamar, parte din sistemul de apărare a Portimão împotriva piraților.

Praia da Rocha încântă cu apusuri romantice, fiind preferata familiilor, mai ales că are toate facilitățile necesare pentru o vacanță reușită pe malul oceanului Atlantic.

*Perioada recomandată pentru a merge în Algarve este din mai până în octombrie.

  1. Nissi Beach, Aya Napa, Cipru

Nissi este cea mai cunoscută plajă din insula Cipru datorită unicității și frumuseții sale. Practic, sunt două plaje diferite, despărțite de o fâșie de nisip scăldată de apele clare ale mării. O plajă e mai lungă și plină de viață, cu muzică și distracție, cealaltă mai mică și mai liniștită. Ambele au nisipul de aur, apa e curată și limpede și foarte caldă în sezon, adâncimea la mal este foarte mică. Nissi înseamnă insuliță în limba greacă și există într-adevăr o mică insulă nelocuită, stâncoasă, unde poți ajunge plimbându-te prin apa puțin adâncă.

*Nissi și Cipru sunt la potențial maxim în perioada mai-septembrie (inclusiv).

  1. Tropea, Vibo Valentia, Calabria, Italia

Singura plajă de top 20 european din Italia este cea a orășelului Tropea. Plajele de aici sunt printre cele mai curate și cele mai bune din Italia, iar peisajele sunt deosebit de pitorești. Pereții stâncoși, golfurile și grotele se întâlnesc cu apa turcoaz a Mării Tireniene și cu nisipul rozaliu: Atmosfera e asemănătoare cu cea din Caraibe, și aceasta scoate în evidență Tropea.

*Perioada ideală pentru a-ți programa o vacanță la Tropea este din mai în septembrie.

  1. Konnos Bay, Aya Napa, Cipru. 

Micuța plajă, lungă de 200 metri, i-a sedus pe turiști în special datorită nisipului galben și fin și apei mării, de o claritate ieșită din comun. La Konnos Bay, în sudul Aya Napa, parte a Parcului Național Cape Greco. sunt condiții perfecte pentru înot, inclusiv pentru copii, iar apa este foarte caldă.

*Condiții perfecte pentru a merge la Aya Napa sunt din mai în octombrie.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat! Intră în povestea noastră, hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ? !

#consilierturism #sfaturidecalatorie #top2019 #inspiratie #travelblogger #plaje 

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This