În Top 10 cele mai frumoase plaje din Portugalia se regăsesc unele incluse și în clasamentul celor mai apreciate plaje din Europa și chiar din lume. De remarcat faptul că cele mai multe din aceste plaje sunt situate în Algarve. Un motiv în plus pentru a vizita cea mai însorită regiune a Portugaliei!

O destinație de vacanță foarte atrăgătoare, Portugalia te așteaptă cu o istorie veche, o arhitectură specifică, o gastronomie unică, cu plaje întinse și mult soare. “Nemărginirea” Atlanticului și ospitalitatea localnicilor sunt incluse în preț…Așadar, sunt o mulțime atracții de top în Portugalia.

Marea majoritate încadrate de stânci dramatice și scăldate de apele Oceanului Atlantic, plajele Portugaliei sunt printre cele mai sălbatice și deosebite din Europa.

Iată cum arată Top 10 cele mai apreciate plaje din Portugalia, ediția 2018

Clasamentul a fost realizat pe baza aprecierilor și recenziilor utilizatorilor tripadvisor.com, cel mai mare site de călătorii din lume.

  1. Praia da Falésia, Albufeira, Algarve, sudul Portugaliei. Praia da Falésia este o plajă întinsă,de aprox. 6 km lungime, flancată de formațiuni stâncoase în culori care variază de la ocru la roz și până la alb. Este delimitată de plaja Barranco das Belharucas și de cosmopolita stațiune Vilamoura. La capătul vestic al Praia da Falésia, stâncile sunt mai înalte, dar mai moi. La est, stânca pierde treptat din înălțime, puternic erodată.

Praia da Falésia are de oferit nu doar apa răcoroasă a Atlanticului ci și restaurante și facilități de agrement, de masă și nu lipsesc nici salvamarii în sezonul estival. Praia da Falésia este preferata familiilor, fiind prezentă în mai multe topuri ale celor mai frumoase plaje din Europa și Portugalia,

  1. Praia Dona Ana Lagos, Algarve. Este considerată una dintre cele mai pitorești plaje din Portugalia. Plaja Dona Ana este de dimensiuni mici comparativ cu suratele sale din Portugalia, dar atmosfera și accesabilitatea fac totul aici! Înconjurată de stânci pline de culori contrastante, cu nisipuri de aur și ape calme și cristaline, Praia da Dona Ana este pur și simplu uimitoare!

Dar, așa cum se întâmplă cu obiectivele celebre, din păcate, și Dona Ana devine foarte aglomerată în sezonul cald, mai ales la sfârșit de săptămână. Plaja Dona Ana este situată la 2,5 km de centrul pitorescului Lagos, orășel de neocolit în Algarve!.

  1. Praia da Rocha, Algarve. Praia da Rocha (Plaja cu stânci) este amplasată în imediata apropriere a portului din stațiunea Portimão (vestul Algarve). Plaja Praia da Rocha este mai degrabă o plajă urbană, cu nisip și îndeajuns de spațioasă ( de lată și de lungă) încât să nu te simți sufocat de vecini de șezlong. Flancată de cafenele și restaurante, este mărginită la un capăt de Fortaleza da Santa Caterina de Ribamar, parte din sistemul de apărare a Portimão împotriva piraților. Fortăreața a fost construită în sec XVII -XVIII și oferă o priveliște minunată asupra plajei, falezei, și a portului de agrement. Pe timpul verii, plaja Praia da Rocha este supravegheată de salvamari și există posibilitatea practicării a tot felul de sporturi nautice.

Praia da Rocha are parte de apusuri romantice, fiind preferata familiilor de portughezi, mai ales că are toate facilitățile posibile pentru o vacanță reușită pe malul mării. Sau, mai bine spus, a oceanului :). 

  1. Praia Sao Rafael, Albufeira, Algarve. Înconjurată de stânci cu forme ciudate de nuanțe de roșu și portocaliu, Praia São Rafael ( foto sus, sursa: playascalas.com) este situată în apropiere de Albufeira ( la aprox. 4 km). Vara, plaja poate fi destul de aglomerată, mai ales că apa Atlanticului are o temperatură mai ridicată comparativ cu alte plaje bună și este potrivită și pentru snorkel și are toate facilitățile pentru un turism decent.  Asigură-te că ajungi acolo devreme dimineața, pentru a-ți asigura un loc de parcare.

  1. Praia Marinha, Carcoveiro, Algarve. Este o plajă tipică din Algarve, cu nisip, stânci, peșteri, arcuri și o apă cristalină, dar mai răcoroasă. O abundență de vietăți marine pot fi admirate aici, iar apa oceanului este aici ceva mai caldă. Cunoscută ca una dintre cele mai frumoase plaje din lume, Praia da Marinha este situată între Armação de Pêra și Carvoeiro. Este însă destul de micuță și aglomerată, nu sunt de închiriat șezlonguri și umbreluțe și există un singur restaurant. Plaja este înconjurată de stânci abrupte și va trebui să faci o mica drumeție pentru a ajunge pe nisip, pe țărm, dar merită. Este deosebit de pitorească!

  1. Guincho, Cascais, apropierea Lisabonei. Această plajă este mult mai ușor accesibilă, nu trebuie decât să mergi șase kilometri cu mașina din Cascais pentru a te bucura de frumusețea ei sălbatică! Zona este apreciată de surferi, așa că principala atracție a Praia do Guincho o constituie valurile puternice și briza de intensitate constantă. Guincho este plaja perfectă pentru turiștii care apreciază puterea brută a naturii, peisajul fiind de-a dreptul dramatic, cu apa oceanului înspumat și stâncile și de dunele care o înconjoară.

Guincho este potrivită în special pentru surferi și amatorii de sporturi de apă, nefiind indicată însă pentru familiile cu copii. Forța naturii este impresionantă aici! 

  1. Praia do Barril, Tavira, Algarve. Este situată la aproximativ 5 kilometri de orașul Tavira, pe insula Tvaira. De mari dimensiuni, Praia do Barril  ( foto tavira-algarve-portugal.com) este una dintre cele mai liniștite plaje din această zonă a Algarve. În acest peisaj deșertic e ascunsă și o plajp dedicată nudiștilor. Praia do Barril are nisip alb și fin, apa este foarte clară, dar rece ca gheața, de obicei. Pentru a ajunge la această plajă, trebuie să mergi la Pedras del Rey, în Santa Luzia. Accesul la plajă se face pe un mic pod plutitor care traversează Ria Formosa, apoi pe o cărare care traversează insula până la malul mării. În sezonul de vârf, circulă un trenuleț.

  1. Cabanas de Tavira, insula Cabanas, Algarve. Cabanas este o insulă în apropierea țărmului Tavira, unde se află plaja Cabanas de Tavira. Cu nisip alb-rozaliu și fin, plaja este foarte lungă și îngustă, nefiind foarte aglomerată, în comparație cu alte plaje din Algarve. Insula Cabanas este vizitată în cea mai mare parte de familiile portugheze și de unii turiști.

Ajungi în Ilha de Cabanas cu barca din Tavira, în doar câteva minute.

  1. Odeceixe, Faro, Algarve. Odeceixe ( sursa foto .portalodeceixe.com) este plajă întinsă, populară printre surferi, situată la aprox. 4 km de satul Odeceixe. În lunile de vară există un „trenuleț” care face legătura între sat și plajă. Odeceixe face parte din Parcul Natural Vicentine Coast și are Blue Flag-steagul albastru, astfel încât există aici o mulțime de facilități.

  1. Praia da Nazare, Estremadura. Nazare este un oraș din districtul Leiria, provincia istorică Estremadura, una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoral Costa da Prata. Praia de Nazare este o destinație preferată de amatorii de sporturi nautice și de surf, fiind dotată cu toate facilitățile.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#travel #travelblogger #consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #top2018 #holiday #inspiratie #portugalia #algarve #beach #summer #nature

Visează, iubește, călătoreșteDrum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This