Vine iar acea perioadă pe care, dacă o numești “cea mai frumoasă din an”, te vei bucura de acest articol dedicat celor mai frumoase Târguri de Crăciun din România.

Descoperă cele mai mari și frumoase târguri de Crăciun în 2022 și poate te hotărăști să vizitezi măcar unul dintre ele. Vei intra mai repede în spiritul sărbătorilor, te vei lăsa ademenit de aromele apetisante de la căsuțele burdușite cu bunătăți, îți vei încânta ochii cu mantiile strălucitoare și auzul cu sunetul bucuriei. Cum sună bucuria? Poate precum un colind din bătrâni, poate ca râsetul unui copil care a primit jucăria preferată sau al unui adult care i-a oferit-o. Sună precum un clopoțel de la sanie sau ca… soneria, atunci când primești un oaspete drag sau măcar apelul său telefonic. Fericirea sună în diferite feluri, totul e să ne bucurăm de ea atunci când o avem….

Poate că e timpul să ne copilărim un pic și să încercăm să dăm drumul căii spre fericire în viața noastră, visând, iubind, călătorind oriunde, chiar și la unul din aceste târguri de Crăciun,  

Târgul de Crăciun din Sibiu

Cel mai longeviv târg de Crăciun din România este cel organizat în Piața Mare din Sibiu. Frumosul orășel de la poalele masivului Făgăraș devine și mai atrăgător sub mantia ghirlandelor luminoase, cu aromele sale apetisante și atmosfera veselă de la umbra bradului. Deschis pentru prima dată în anul 2007, atunci când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun își așteaptă și în 2022 vizitatorii cu multe tentații. Produsele tradiționale, bucatele și artizanatul hand made, cadourile de sezon și suvenirurile pot fi puse sub brad, pentru cei dragi. Proiecțiile de pe clădiri, caruselul și patinoarul întregesc atmosfera de sărbătoare și de acest Crăciun la care trebuie să te bucuri că iei parte.  Detalii aici. https://targuldecraciun.ro/targul-de-craciun/

🎄 Piața Mare, între 11 noiembrie 2022 și 2 ianuarie 2023

     Program: deschis zilnic între orele 11 și 22.00. Intrarea e liberă. 

Târgul de Crăciun „Magia iernii la Brașov 2022“

 Centrul vechi al orașului de sub Tâmpa va deveni mult mai animat și aromat înainte și în timpul sărbătorilor de iarnă. Bradul și cele mai multe căsuțe vor fi amplasate tot în Piața Sfatiului, dar târguri mai mici vor fi organizate și în piațetele pietonale învecinate. Organizatorii anunță că doresc comercializarea de produse realizate de micii meșteșugari și producători locali. Și cum și aici bucătăria locală se întâlnește cu cea germană și maghiară, e clar că una din rezoluțiile anului 2023 va fi “merg la sală“.

🎄 Piața Sfatului, Târg de Crăciun deschis în perioada 30 noiembrie 2022 – 3 ianuarie 2023.

Program: Luni – Joi, între orele 14:00 – 22:00,

Vineri – Duminică (și în zilele de sărbătoare națională) 10:00 – 22:00.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Devenit deja tradiție, Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca stă și în acest an sub semnul distracției și al familiei. Inima orașului, Piața Unirii, va bate și mai înflăcărat pe perioada pieței de Crăciun, când sunt deschise căsuțele cu bunătăți, doldora de dulciuri, plăcinte și cârnați. Nu-ți face griji că ai mâncat prea mult, patinoarul e chiar aici, poți să scapi de energia consumată în plus! Roata ferry îți oferă o altă perspectivă, de sus a pieței, unde sunt anunțate 46 de zile de concerte. Printre cetele de colindători, trupele și interpreții consacrați care vor anima atmosfera din Piața Unirii este așteptat să apară și Moș Crăciun, gata să asculte dorințele celor mici. Clujul are multe de arătat, mai ales în centrul istoric, nu rata o plimbare la pas. 

🎄 Piața Unirii, între 18 noiembrie și 31 decembrie 2022. Detalii aici. 

Târgul de Crăciun din Craiova

Craiova, o destinație frumoasă dar prea puțin vizitată, devine pur și simplu spectaculoasă de Crăciun. Inclusă în top șase cele mai frumoase piețe de Crciun din Europa, Craiova și-a pregătit hainele festive pe care le etalează nonșalantă și mândră de ea în mai multe locații: Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi (Piața Frații Buzești), Piața și Fântâna Doljana. Aceste zone sunt legate între ele de perdele luminoase LED, creând o atmosferă energizantă. Sunt anunțate diverse evenimente și concerte, se organizează ateliere de creație, fiind instalat și un patinoar. Căsuțele de Crăciun sunt pictate și sculptate cu diferite personaje din basme de către cei mai talentați artiști din România. Sursa foto și detalii despre Crăciunul la Craiova, aici. 

🎄 Târgul de Crăciun Craiova 2022 este deschis între 11 noiembrie 2022 și 8 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Timișoara

Orașul de pe Bega va deveni peste câteva zile, la 1 ianuarie 2023, Capitala Culturală Europeană așa că și Târgul de Crăciun ar trebui să fie unul special și să transforme Piața Victoriei într-un tărâm al poveștilor. Se anunță concerte încă din prima zi a evenimentului, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, când vor urca pe scenă trupa Voltaj, Ansamblul „Timișul” și invitații acestuia din toate zonele țării. 50 de căsuțe vor înveseli Piața Victoriei, urmând un proiect arhitectural al „Events for Tourism”, organizator tradițional al Târgului de Crăciun de la Sibiu. Sigur vor fi și aici tot felul de bunătăți, aveți grijă la siluetă! Patinoarul și călușeii nu vor lipsi din decorul de Crăciun din Timișoara, unde vor fi organizate mici „târguri” din cartiere.

🎄 Piața Unirii, între 1 decembrie 2022– 2 ianuarie 2023

     Program: luni – duminică, 10:00 – 22:00  Intrare: gratuită.

Târgul de Crăciun din București, Piața Constituției

Foarte puține informații despre acest eveniment au venit până acum de la organizatori, Primăria Capitalei. Târgul de Crăciun din București, a revenit, din fericire, în cea mai bună locație posibilă, la “umbra” emblematicului Palat al Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume. Organizatorii au anunțat că târgul are ca obiectiv principal promovarea valorilor artistice și punerea în prim plan a acestora, încurajând expozanții cu produse de meșteșug, produse realizate manual. Și că nu ar fi intrarea cu plată.

🎄 Piața Constituției în perioada 21 noiembrie -26 decembrie 2022. Intrarea este liberă.

Târgul de Crăciun din Oradea

Oradea este tot mai populară în ultimii ani și nu fără motiv, burgul este tot mai atrăgător. Amplasat în Piața Unirii din oraș, Târgul de  Crăciun este încadrat de clădiri cu o arhitectură deosebită, Art Nouveau, care au pus burgul pe harta turistică. Totul va fi îmbrăcat în mantii LED strălucitoare, iar pe clădiri se vor difuza probabil și în acest an proiecții tematice. Aromele de la căsuțele doldora de bunătăți se vor împleti în aer cu glasurile copiilor și cântecele colindătorilor. Detalii aici https://www.facebook.com/events/436176362015549/436176372015548?ref=newsfeed

🎄 Piața Unirii, între 2 și 26 decembrie 2022 

Program: Luni- Vineri: 14:00 – 23:00

                 Sâmbătă -Duminică: 10:00 – 23:00.

Târgul de Crăciun din Iași

Iluminatul festiv va înfrumuseța zona centrală a bătrânului Iași începând cu 1 decembrie 2022, de Ziua Națională a României. Vor fi împodobiți 24 brazi, în diferite zone și vor fi amplsate zeci de figurine luminoase. Vor fi trei târguri de Crăciun în Iași, în zona zona Bisericii Trei Ierarhi, a Mitropoliei și Piața Unirii. Trecătorii vor fi ademeniți cu tot felul de bunătăți dulci sau sărate, care-și vor trimite aromele ăn aer de la cele 59 de căsuțe amplasate strategic. Dacă știți că nu rezistați tentației, aflați că 20 tonete vor fi amplasate în zona Bisericii Trei Ierarhi, nouă în zona Mitropoliei și 20 în Piața Unirii. Organizatorii anunță că vor fi prezenți doar comercianți de produse tradiționale. Să sperâm că toate acele chinezării și chiciuri vor fi de domeniul trecutului, într-un sfîrșit, în toate căsuțele de la Târgurile de Crăciun și că vă veți bucura de atmosfera sărbătorilor, alături de cei dragi.

Sper că visul tău de a ajunge în destinațiile preferate va deveni realitate cât mai curând. Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram. Mulțumim pentru Like și Share, arată-ne că apreciezi ceea ce facem din pasiune!

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun!

#consilierturism #România #travelblogger #viseazaiubestecalatoreste #inspirație #cluj #iasi #sibiu #visitoradea #Timisoara

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This