Aceste 10 festivaluri de toamnă populare în Europa sunt dedicate celor pasionați de muzică, distracție, artă și gurmanzilor.

Este toamnă și zilele devin tot mai scurte și mai friguroase, cu mici excepții nu mai e vremea vacanțelor la mare și soare în Europa. Aceasta nu înseamnă că bătrânul continent devine mai puțin interesant la capitolul călătorii. Dacă ești în căutarea unor noi experiențe tentante în această toamnă, există o mulțime de evenimente mari în Europa. Aici pe poți distra, dansa, te poți pierde în mulțime… Și poți degusta to felul de bunătăți, bune să te lingi pe degete!

Iată preferatele nostra, 10 festivaluri de toamnă populare în Europa. Care din ele te tentează?

-Festivalul La Mercè, Barcelona, Spania

Septembrie este una dintre cele mai bune luni pentru a vizita Barcelona, nu doar pentru că temperaturile și prețurile mai scad și e mai puțin aglomerat. Orașul găzduiește cea mai mare paradă stradală a proviciei Catalunia – Les Festes de la Mercè. Este un festival colorat și plin de energie, cu aproape 600 de evenimente conexe. Organizat în cinstea patronului orașului, La Mercè este, de asemenea, o oportunitate deosebită de a te “cufunda” în cultura catalană.

Cuvintele de ordine La Mercè sunt muzica, paradele, spectacolele de stradă. Festivalul se deschide cu celebrul dans catalan (dansul Sardanei) din fața Catedralei din Barcelona (Avenida de Catedral). Punctele de reper ale La Mercè Barcelona includ Casteller, uriașe turnuri umane (în Plaça Sant Jaume), Parada Giganților  La Rambla, Plaça St Jaume, Calle Ferran) și Correfoc (“incendiul”, Via Laietana). De asemenea, vor avea loc expoziții de dragoni, o bătălie a fiarelor și proiecții. Totul se încheie cu fastuoase focuri de artificii, pe Av. de Maria Cristina și în Plaça d’ España.

Anul acesta, La Mercè din Barcelona se desfășoară în perioada 20-24 septembrie.

-Oktoberfest, München, Germania

Cea mai mare parte a festivalului Oktoberfest are loc în septembrie, dar acest eveniment celebru ține și în prima săptămână din octombrie. E adevărat că Oktoberfest este cel mai mare festival al berii din lume dar este în același timp și o extravaganță a gusturilor, a culturii și o explozie a temperamentului german, de obicei mult mai rezervat. Tu ar trebui să-ți rezervi din timp cazarea și biletele de transport pentru a evita dezamăgirea de a nu ma găsi locuri.

În acest an, Oktoberfest se desfășoară în  München perioada 22 septembrie – 7 octombrie.

-Galway International Oyster & Seafood Festival, 27-29 septembrie

În fiecare toamnă, chiar în ultimul weekend din septembrie (27-29 în 2019), orașul Galway din vestul Irlandei prinde viață în timpul celui mai cunoscut festin culinar al țării – Galway International Oyster & Seafood Festival. În plus față de frumusețea spectaculoasă și sălbatică a regiunii, participanții sunt tentați cu gustul unic al deliciilor Irlandei. Berea Guiness, muzica live și fructele de mare din Atlantic sunt ingredientele acestui festival.

Principalele atracții ale festivalului sunt Oyster Pearl Contest, Street Festival și banchetul de închidere. Se adaugă diversele concursuri, spectacolele stradale, paradele colorate și concertele live. Demonstrațiile de gătit și activitățile prietenoase pentru familii fac din acest festival unul longeviv și din ce în ce mai atractiv.

Galway International Oyster & Seafood Festival are loc între 27 și 29 septembrie 2019.

-Nuit Blanche in Paris

Nuit Blanche, organizat în acest an pe 3 octombrie, este un festival anual care ține treaz întregul Oraș al Luminilor în prima seară de sâmbătă a lunii octombrie, Acest eveniment care animă străzile Parisului până dimineața atrage cu muzica live, expoziții de artă și tot felul de instalații video amplasate în jurul muzeelor. Deloc de neglijat, muzeele din Paris sunt deschise toată noaptea, iar transportul public e disponibil 24 de ore…

De ce să nu te pierzi în mulțimea de parizieni și turiști pe 3 octombrie, la Nuit Blanche?

-Perugia, Italia – Festivalul Eurochocolate

Italia este în principal despre pizza și paste, dar Perugia pare că știe totul și despre ciocolată. Acest oraș găzduiește unul dintre cele mai mari festivaluri de ciocolată din lume. În afară de satisfacerea celor mai exigente gusturi, dulci sau amare, după caz, la Perugia vei avea parte și de o serie de spectacole remarcabile. Vei avea parte și de o serie de demonstrații remarcabile de fabricare a ciocolatei și de degustări de ciocolată. Poți participa la ateliere susținute de maeștri ciocolatieri și învăța multe despre această dulce ispită. Festivalul Eurochocolate din Perugia are loc în perioada 16-27 octombrie în acest an.

Ești gata să descoperi și alte festivaluri și petreceri celebre?

-Derry Halloween, Irlanda de Nord

Printre cele mai incitante festivaluri de toamnă din Europa se numără si Derry Halloween. Orășelul Derry se recomandă drept cea mai bună destinație de Halloween din lume. Și nimeni nu-l contrazice, ba din contră! Străzile din Derry, orășel din nord-vestul Irlandei, vor fi luate cu asalt de personaje care mai de care mai înfricoșătoare, în costume de sezon. Sunt spectacole pe stradă și parade horror, poți vizita case bântuite. Se organizează un târg al monștrilor și tururi prin cimitire. Festivalul scarry se va încheia cu un foc monstruos de artificii.

Derry Halloween are loc în perioada 26 octombrie-1 noiembrie 2019.

-Festivalul Trufelor Albe, Italia

Toamna se coc cele mai valoroase recolte, așa că sezonul rece este perfect dacă vrei să guști din cât mai multe bucate deosebite și fine. Unul dintre cele mai populare festivaluri de toamnă din Europa este Festivalul Trufelor Albe din Alba. Acest oraș din regiunea Piemont este considerat capitala trufelor din Italia și nu avea cum să nu valorifice la maxim acest statut.

Pe lângă mâncărurile delicioase cu sau fără trufe albe ( foto sus credit Davide Carletti), vizitatorii se mai pot bucura de o mulțime de concerte, târguri de alimente tradiționale și de trufe, bineînțeles. De asemenea, aici poți degusta unele dintre cele mai bune vinuri din Italia. Sunt și diferite programe culturale si evenimente sportive.

În 2019, Festivalul Trufelor Albe este programat în perioada 5 octombrie – 24 noiembrie.

-CAFe Budapest – Festivalul de Arte Contemporane Budapesta

Ajuns la a XXVIII-a ediție, Festivalul de Arte Contemporane CAFe Budapesta va avea loc între 4 și 20 octombrie 2019.

De la muzică contemporană la premiere de teatru, de la muzică populară și jazz la dans și arte vizuale, arta prezentului va domni în capitala Ungariei. Pe lângă opera lui Béla Bartók, festivalul din acest an se concentrează asupra artei unui alt compozitor maghiar, Péter Eötvös. Evenimentele afiliate ale CAFe Budapesta vor include festivalul de muzică Budapesta Ritmo, Piața de artă din Budapesta, Festivalul literar Margó și Târgul de carte. Locurile populare includ Teatrul Național, Casa de Artă Contemporană Trafó, Cinema Atrium și multe alte instituții culturale și cafenele din Budapesta.

-Signal Festival, Cehia

Sigal Festival este cel mai mare eveniment cultural din Cehia. Mixul unic de artă și tehnologie modernă etalate într-un spațiu urban deosebit așa cum e Praga atrage peste 2 milioane de vizitatori pe ediție. Cu ocazia Signal, clădirile istorice din Praga parcă prind viață și se îmbracă în haine colorate, datorită unor proiecții video meșteșugite.

În 2019, Signal are loc în perioada 10 – 13 octombrie.

-Amsterdam Dance Event – Amsterdam, Olanda

Pentru un weekend, între 16 și 20 octombrie 2019, muzica electronică și dansul preiau controlul asupra Amsterdam. Evenimentul este cel mai mare de acest gen din lume și se bucură de participarea unor DJ de top și a altor sute de artiști valoroși. Sunt cinci zile și nopți de muzică, dans, distracție în Amsterdam, în peste 200 de locații diferite. De ce nu ai lua parte la acest mare party urban?

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat! Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune !

#consilierturism #top2019 #inspiratie #travelblogger #sfaturidecălătorie #festival #europa

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This