care sunt acele destinații cu vreme bună pentru vacanțe și călătorii în martie? Dacă îți dorești o vacanță, în martie, cu temperaturi de vară, atunci verifică ghidul detaliat al destinațiilor cu vreme bună de plajă și bălăceală în prima lună de primăvară. Sunt multe locuri sub soare unde poți să hoinărești!
În multe regiuni din Europa, luna martie este optimă pentru schi, în timp ce în sud…înfloresc câmpiile.

Iată destinațiile recomandate pentru vacanțe și călătorii în luna martie.

fuerteventura

Tenerife și Fuerteventura în martie. Mai apropiate de Africa decât de Europa, insulele Canare rămân în topul preferințelor amatorilor de soare și în luna martie, deși nu se poate spune că este tocmai cei mai bun sezon pentru îmbăiat. Coasta de sud a insulei Tenerife are vreme relativ caldă tot timpul anului, dar munții din nord și din partea centrală sunt zone considerabil mai umede și mai reci în martie. În sudul Tenerife, menționată ca “Insula primăverii eterne” , unde se află Playa de Las Americas și Los Gigantes, maximele medii zilnice depășesc 22,3 ° C. Senzația de cald este temperată de vântul insistent și de briza răcoroasă. Fuerteventura e insula din Arhipelagul Canare cea mai apropiată de coasta africană (97 km). În martie, soarele strălucește șapte ore pe zi, iar temperatura medie maximă zilnică este de 22,5 ° C. Precipitațiile oricum sunt destul de anemice aici, fiind cea mai aridă insulă din Arhipelagul Canare, cu temperaturile medii anuale de 20,4 °C.

migdali

„Drumul Migdalilor” din Portugalia

În lunile februarie și martie, Algarve se îmbrăcă în veșmântul de un alb delicat al florilor de migdal, iar livezile îți dau impresia că s-a așternut „zăpada” sub soarele generos al regiunii de sud a Portugaliei. Climatul plăcut al Algarve este ideal pentru vizitarea zonei rurale dintre mare și munte din jurul orășelului medieval Silves.

Legenda spune că, pe vremea când Al-Gharb (Algarve de astăzi) era deținută de arabi, soția tânărului rege Ibn Almundim, frumoasa Gilda, o prințesă nordică cu părul de aur și ochi albaștri era foarte tristă din cauza dorului de țara sa. Prințesei îi lipseau zăpezile de acasă și ofta și plângea de dor. Disperat, regele maur, care încercase deja totul pentru a restabili fericirea la Palatul regal, a urmat sfatul unui bătrân înțelept, care i-a spus să planteze o mulțime de migdali pe câmpurile din jur. Când migdalii au înflorit, acoperind totul cu pătură de petale albe, dorul prințesei s-a stins și fericirea și zâmbetul pe buze i-au revenit. Migdalii pot fi admirați de-a lungul drumului care duce din Silves spre São Bartolomeu de Messines. Migdalii în floare dar și portocali și smochini, înviorează și peisajele din zona Porto și nu numai. De altfel, compania națională de cale ferată portugheză Comboios de Portugal derulează “Rota das Amendoeiras” (Traseul migdalilor). Este un serviciu oferit de-a lungul peisajelor uimitoare din regiunile Alto Douro și Trás-os-Montes în perioada înfloririi migdalilor. Rota das Amendoeiras oferă o călătorie pe trasee în care istoria și tradiția merg “mână în mână” cu frumusețea peisajelor. Le dă turiștilor posibilitatea de a se bucura de patrimoniul cultural și gastronomic al unora dintre cele mai frumoase orașe și sate din Portugalia. Astfel, în fiecare sâmbătă din martie ( în acest an până pe 19 martie) un tren special din gara Porto-Campanhã pleacă spre Pocinho și înapoi. De la Pocinho, poți alege una dintre cele trei rute alternative de transport cu autobuzul, detalii aici.

Orașe pline de soare, cu temperaturi călduțe, te așteaptă și în Spania, în Andaluzia. Migdalii înfloresc și aici…

Destinații exotice cu vreme bună de vacanță de…mărțișor

Dacă soarele din plin și cerul nicio urmă fără nori îţi lipsesc mult după iarna lungă și grea, va trebui să-ţi îndrepţi atenţia către destinaţii mai îndepărtate, de-a dreptul „exotice”. Vei zbura mii de kilometri pentru a ajunge la plajele cu nisip alb și fin, la templele ascunse în vegetația luxuriantă, vei ajunge să te bucuri de peisajele atât de dorite de toți.
Iată acele destinații cu vreme bună pentru vacanțe și călătorii în martie. Datele sunt pentru un an normal din punct de vedere meteorologic.

thailand

Cele mai bune destinații din Asia 

Thailanda în martie. “Țara Zâmbetului” îți va da motiv de fericire, cel puțin în ceea ce privește vremea, martie fiind una dintre cele mai bune pentru un sejur de vis în Phuket, Chiang Mai, Bankok sau Ko Samui. Aici te vei bucura de soare și temperaturi bune, fără cine știe ce ploi. Martie este ultima lună din sezonul uscat din Phuket, așa că poți merge fără griji în acest paradis exotic, dar este bine să știi că umiditatea este mare, dar nu e nimic neobișnuit pentru această destinație cu adevărat exotică.
Vreme călduroasă are și Cambodgia în martie, ba chiar soarele ar putea fi mult prea arzător pentru a vizita templele de la Angkor Wat. Angkor Wat se află încă în perioada optimă de vizitat, care durează din decembrie-martie. Plajele de pe coasta de sud a Cambodgiei forfotesc în martie de turiști, șansele de ploaie sunt mici, condițiile meteorologice sunt încă moderate față de ce va urma lunile viitoare, când soarele va arde mult prea dur.

apus kerala
India în martie. Kerala este o destinație la modă și ceea ce o face atât de verde și fertilă este cantitatea de precipitații pe care o primește în perioada musonilor, respectiv în iunie / iulie și în octombrie / noiembrie. Cea mai bună vreme pentru a vizita Kerala (foto sus), cea autointitulată „Țara lui Dumnezeu  Însuși” și Karnataka este între noiembrie-martie, în timp ce pentru Tamil Nadu între decembrie-martie. Așa că prima lună a primăverii de la noi este (încă ) bună de colindat prin bătrâna Indie.


Hong Kong în luna lui mărțișor. În Hong Kong, clima este predominant uscată și plăcută de la mijlocul lunii octombrie până în martie, deși lunile de primăvara, februarie-aprilie, sunt uneori noroase și ca urmare mai pot  cădea și câțiva stropi de ploaie. Temperaturile rareori scad sub 15 ° în Hong Kong în martie, lună care nu aduce acea umiditate care îți “înmoaie” cămașa pe tine. Începând cu luna aprilie, nivelul de umiditate crește rapid, ca și temperaturile și cantitatea de precipitații de altfel.

phiphi thai

Vremea în principalele destinații din Asia în martie

Țara/Orașul Maxima diurnă (°C) Minima nocturnă (°C) Zile cu şanse de ploaie/medie lunară Ore cu soare/zi Precipitații lunare/mm
Phuket/Thailanda 33 24 5 9 59
Bangkok/Thailanda 34 25 3 8 31
Chiang Mai/Thailanda 34 12 2 9 15
Ko Samui/Thailanda 30 24 5 8 54
Pattaya/Thailanda 32 26 3 8 46
Krabi/Thailanda 34 23 4 9 49
Phnum Penh/Cambodgia 34 23 3 8 29
India/ Kerala/ Cochin 32 24 2 9 37
India/Goa/Panaji 32 23 0 9 11
India/Bangalore 33 19 1 9 10
India/Chennai 33 22 0 9 4
India/Varanasi 33 16 1 8 10
India/Mumbai 32 22 0 9 11
India/New Deli 30 15 2 8 15
India/Udaipur 31 19 0 9 8
Hong Kong 21 12 4 10 74
Malaezia/Kuala Lumpur 33 22 17 7 218
Bali/Indonezia 31 24 17 8 225
Lombok/Indonezia 31 23 17 8 206
Negombo/Sri Lanka 33 23 8 9 128

las vegas

Cum e vremea în SUA în martie. O idee bună ar fi poate să vizitezi Statele Unite în martie, când destinații celebre precum Las Vegas se bucură de o vreme prietenoasă. Dacă nu îți plac temperaturile de vară, care în Las Vegas înseamnă și 40 ° C, atunci alege martie, când maxima medie e de peste 21,5 ° C, iar media lunară de precipitații este de numai 11 mm. În California, unde se află studiourile Walt Disney, temperaturile medii sunt de 21 ° C, minime de 10 ° C, șanse de ploaie șase zile/medie lunară de 65 mm.

Dubai

Perioadă bună pentru a merge în Dubai. Sau poate te tentează exoticul Dubai, iar martie este una dintre cele mai bune luni pentru o vizită în cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite.Temperaturile sunt plăcute în martie pentru această destinaţie cu un climat subtropical deşertic, cu o medie zilnică de 28 ° C, o minimă nocturnă de 17 ° C, iar apa mării are 23° C. Sunt ceva şanse de ploaie, atât de mari cât pot fi în deşert, media lunară fiind de patru zile și 24 mm precipitații. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Dubaiul este din decembrie în mai.

apus capul verde

Insulele Capului Verde în martie. O alternativă mai puțin comercială o reprezintă Insulele Capului Verde, o destinație relativ nouă în ofertele agențiilor de turism de la noi. Situate în largul coastei de vest a Africii, în Oceanul Atlantic, Insulele Capului Verde au un climat tropical, temperaturile medii fiind relativ ridicate pe tot parcursul anului. Martie are maxime medii zilnice ce ating 25 ° C în Espargos, Sal, unde te poți aștepta la circa nouă ore de soare pe zi, șanse de ploaie minime. Oceanul are în jur de 22 grade, iar vântul este destul de insistent, numai bun pentru windsurfing.


Este în martie vreme bună pentru a merge în Maldive? Este, dacă nu te deranjează câte un „duș” rapid, dar hotărât. Insula tropicală Maldive este în martie în perioada sezonului musonic de nord-est, relativ uscat și cu temperaturi mai mici în comparație cu restul anului în acest arhipelag ecuatorial de atoli. Așadar, în Maldive, la Male, temperature maximă diurnă este de 31 °C în luna martie, minima e de 25°C, soarele își face simțită prezența timp de nouă ore pe zi. Sunt șanse de ploaie în șapte zile, media lunară e de 81 mm, apa oceanului are peste 28 °C. Sună destul de bine!

Martie în Caraibe. În zona Caraibe este încă sezonul de vârf al vacanțelor în cea de-a treia lună a anului. Așa că, dacă vrei să vizitezi Cuba, Republica Dominicană, Barbados, Punta Cana, Cancun, Montego Bay, sau orice altă destinație din regiunea Caraibe, martie este o alegere bună. Apa mării are oricum peste 23-24 °C și, chiar dacă este sezonul uscat, te poți răcori cu o ploaie torențială… de vară.

far nassau

Temperaturi și precipitații în Caraibe în martie

Țara/Orașul Maxima diurnă (°C)

 

Minima nocturnă   (°C)

 

Zile cu şanse de ploaie Ore cu soare/zi Precipitații lunare/mm
Antiqua/ St John 29 22 12 8 40
Barbados/Bridgetown 30 21 8 8 38
Bahamas/Nassau 26 18 8 9 30
Grenada/ St George 29 21 10 8 60
Rep Dominicană/Punta Cana 29 21 12 9 53
Rep Dominicană/Bavaro 30 21 12 9 52
Cuba/Havana 28 19 5 8 50
Cuba/Varadero 29 17 5 8 48
Jamaica/Montego Bay 30 21 6 8 80
Jamaica/Ocho Rios 27 18 6 8 84
Jamaica/Negril 32 24 6 8 95
Martinica/ Fort-de-France 28 22 18 8 68
Mexic/Cancun 30 19 3 8 36
Mexic/Tulum 31 19 4 8 37
Mexic/Cozumel 30 20 4 8 38
Trinidad & Tobago 30 22 10 8 49
Turks & Caicos/Grand Turk 28 20 10 7 36
Puerto Rico/ St Juan 28 21 15 9 79
St Lucia /Castries 28 22 13 9 99
Insulele Virgine/StThomas 28 21 10 9 57

Știi deja că, în ultimii ani, vremea este din ce în ce mai imprevizibilă peste tot în lume, dar cu puțin noroc nu vei lăsa vremea să-ţi strice vacanţa!

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #triptips #travelblogger #recomandări

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This