Soarele de august este stăpânul absolut al Europei de la est la vest și de la nord la sud, căci nu fără motiv e vremea vacanțelor. De la plajele însorite ale Mediteranei, Adriaticii sau Mării Egee sau la cele scăldate de Oceanul Atlantic, până la cărările umbroase ale Alpilor sau ale Carpaților sau în unduirile fiordurilor norvegiene, vremea e prietenoasă cu cei aflați pe drumuri de bunăvoie. Mare parte din Europa este încă în cea mai bună perioadă a sa pentru amatorii de soare și mare, așa că destinații precum Grecia, Croația, Italia, Franța, Spania, Portugalia și lista poate continua cu Malta, Cipru sau Muntenegru sunt sub „asaltul” turiștilor.

Vremea e bună de colindat și prin America de Nord. State precum California, Arizona, Colorado îi ademenesc în luna august pe turiști cu unele dintre cele mai bune temperaturi, cu 10 ore de soare și temperaturi ridicate, chiar dacă nu sunt chiar așa de arzătoare ca în iulie. Iar Hawaii se bucură în august de una dintre cele mai bune perioade ale sale, cu toate că nu este exclus în totalitate riscul de a apărea uraganele.

Pe de altă parte, lista cu destinațiile exotice aflate la “celălalt capăt al pământului” potrivite pentru vacanțe în luna august nu este prea lungă pe cât și-ar dori unii.

De evitat în august! Locuri deosebite precum regiunea Caraibelor sau sud-estul Asiei sunt în sezonul oficial de uragane, în cel ploios sau al musonului de iarnă. Nici destinații foarte apreciate din Asia precum Thailanda sau Malaezia nu strălucesc la capitolul vreme, fiind sezonul ploilor. Mei e puțin de așteptat 🙂 .

thailanda plajaDestinații exotice de vizitat în luna august

Există însă și unele excepții dacă ții neapărat să ajungi în unele destinații celebre și ești dispus, totuși, să faci unele compromisuri. Astfel, august este o lună fierbinte în Koh Samui, Thailanda, unde sunt temperaturi medii diurne în jurul valorii de 31° C, deși sunt doar șase ore de soare “plin” pe zi. August este a patra cea mai caldă lună a anului în Koh Samui, iar în jurul prânzului, temperatura tinde să fie un pic prea ridicată și nici apa mării nu e mai răcoroasă, cu o medie de 28° C.

Ko Samui primește partea sa de precipitații în august, fiind înregistrate 100 mm, în medie. Sunt șanse să plouă câte un pic în fiecare zi, iar statisticile arată 10 zile cu ploaie. August în Ko Samui are, în mod normal, patru zile de ceață, în medie, iar umiditatea este de aprox. 80% și nivelul UV foarte ridicat.

bali indonezia

Dar Bali, Indonezia, are vreme excelentă în august. Temperaturile medii maxime sunt de 30° C, sunt 10 ore de soare plin în fiecare zi, șanse să plouă sunt în o zi din 31, norii descarcă pe pământ doar 51 mm de apă. Temperatura oceanului are 26 ° C, însă, atenție, indicele UV este foarte ridicat, ca de altfel și umiditatea.

bora-bora

Luna de miere. O altă variantă de vacanță exotică pentru august este Bora Bora, Polinezia Franceză, una dintre cele mai exclusiviste destinații. Iulie și august sunt considerate vârf de sezon aici. Șansele de ploaie sunt mici în Bora Bora în luna august, fiind de luat în calcul patru zile pe lună, însă cantitatea medie lunară de precipitații este de doar 70 mm. Soarele strălucește opt ore pe zi în Bora Bora în august, temperatura medie zilnică este de 28° C, apa oceanului are 27° C.

maldive

Una dintre destinațiile populare pentru o lună de miere exotică este Seychelles, unde găsești unele dintre cele mai bune plaje din lume. În august, în Seychelles se înregistrează o temperatură medie maximă diurnă de 27 ° C, o minimă nocturnă de 23 ° C dar și o umiditate mare. De obicei, sunt opt ore de soare strălucitor în fiecare zi în august în Seychelles. Statisticile arată totuși o medie de 117 mm de precipitații în „luna lui gustar” în Seychelles, cu 17 de zile de probabilitate de ploaie. Temperatura medie a oceanului este de 26 ° C.

cocktail maldive

Mauritius în august. Mauritius este o altă alegere destul de bună pentru luna de miere în această lună, când sunt temperaturi de 25 ° C și opt ore de soare strălucitor. Minima nocturnă coboară la 16 ° C, sunt șanse de ploaie o zi din două, dar norii nu descarcă decât 76 mm de apă.

Honeymoon in Maldive. Tot pentru luna de miere pare făcută special și Maldive. Chiar dacă august nu e 100 la sută cea mai bună lună de vizitat, Maldive este populară printre tinerii însurăței. Temperatura medie maximă în timpul zilei în Maldive în această lună este destul de ridicată, de 30 ° C ziua, noaptea de 25 ° C, umiditatea fiind mare. Sunt șapte ore de soare strălucitor în fiecare zi în august în Maldive, iar temperatura mării este de 29 ° C.

Sper că ți-a plăcut și acest articol sau că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, hai cu noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem ? !
Visează, iubește, călătorește! Drum bun!

 

!

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This