Topul destinațiilor recomandate de Lonely Planet pentru 2020, o sursă de inspirație avizată pentru vacanțele și călătoriile voastre viitoare. Din topurile destinațiilor recomandate de Lonely Planet pentru vacanțe și călătorii pentru 2020 lipsește România, din păcate. De remarcat că destul de multe recomandări ale Lonely Planet sunt menite să ne scoată din zona de confort. Să ne conducă peste mări și țări și să „tragem cu ochiul” la viețile oamenilor și la culturile diferite.

Să experimentăm, să ne bucurăm, și să ne întoarcem mai bogați acasă. Acasă, în România.

Pe măsură ce 2020 se apropie, gândul la călătoriile în locuri vechi și noi vine tot mai des. La întrebările “unde să mergem” și mai ales „de ce”? încearcă să răspundă această prestigioasă publicație.

Recomandările privind cele mai bune destinații de călătorie pentru 2020 sunt grupate de Lonely Planet pe categorii precum Top 10 orașe, Top 10 țări, Top 10 cele mai convenabile (ca valoare a banilor-raportat la dolar) și Best Travel pentru familii. Am detaliat o parte dintre aceste topuri.

Top 10 țări de vizitat în 2020

Din cele aproape 200 de state ale lumii, acest minuscul paradis din Himalaya numit Bhutan a fost ales pentru că și-a păstrat natura neatinsă. Pentru a se bucura de peisajele sale montane și deluroase printre care se ascund mănăstiri, vizitatorii trebuie să plătească o taxă zilnică destul de mare. Aici se practică un turism sustenabil, iar eforturile autorităților ]n acest sens au fost remarcate de editorii Lonely Planet. 

 1. Bhutan
 2. Anglia
 3. Macedonia de Nord
 4. Aruba
 5. Eswatini
 6. Costa Rica
 7. Olanda
 8. Liberia
 9. Maroc
 10. Uruguay.
Top 10 orașe de vizitat în 2020

Topul destinațiilor recomandate de Lonely Planet pentru 2020 are la bază diferite aniversări și evenimente locale. Acesta este cazul Festivalului de muzică clasică din la Salzburg, care împlinește 100 de ani. Și capitala SUA aniversează, în timp ce Galvany este una dintre capitalele Culturale Europene în 2020. Bonn aniversează 250 de ani de la nașterea lui W.A. Mozart, iar Dubai găzduiește Expoziția Mondială 2020, pe o perioadă de șase luni.

 1. Salzburg, Austria
 2. Washington DC., SUA
 3. Cairo, Egipt
 4. Galway, Irlanda
 5. Bonn, Germania
 6. La Paz, Bolivia
 7. Kochi, India
 8. Vancouver, Canada.
 9. Dubai, EAU
 10. Denver, Colorado, SUA.

 

Top 10 regiuni de vizitat anul viitor

La capitolul regiuni, lista Lonely Planet este dominată de ”Drumul mătăsii” din Asia Centrală, mai exact din Kyrgyzstan, Tajikistan și Uzbekistan. Regiunea La Marche, care stă în umbra vecinei sale celebre, Toscana, e adusă în lumina reflectoarelor cu ocazia comemorării celui mai cunoscut fiu al regiunii, Raphael. Urbino, cel mai pitoresc oraș din Le Marche, conduce sărbătorile pentru a marca 500 de ani de la moartea marelui pictor renascentist. Tōhoku, o regiune afectată de cutremurul și tsunami-ul din 2011, cunoscută pentru peisajele sale dramatice, moștenirea culturală, festivaluri și gastronomie primește un imbold al turismului de la editorii Lonely Planet. Iar Inusula Lord Howe ( foto sus), situată la 600 km în largul plajelor australiene, este remarcată pentru frumusețea sa, sub protecția patrimoniului mondial UNESCO: Regiunea Cadiz, Andaluzia, Spania, este recomandată în special pentru gastronomia sa în special, iar Golful Kvarner pentru peisaje, istorie. Plus faptul că Rijeka, principalul oraș. este Capitală Europeană a Culturii în 2020. Dacă ajungi aici, nu rata stațiunea Opatija

 1. “Drumul mătăsii” Kyrgyzstan, Tajikistan și Uzbekistan
 2. Le Marche, Italia
 3. Tōhoku, Japonia
 4. Maine, SUA
 5. Insula Lord Howe, Australia
 6. Provincia Guizhou, China
 7. Provincia Cadiz, Spania
 8. Nord-estul Argentinei
 9. Golful Kvarner, Croația
 10.  Amazonul brazilian.

Jungla misterioasă din Amazonul Brazilian găzduiește unele dintre cele mai rare plante și animale din lume, precum și comunități izolate. Pe măsură ce schimbările climatice devin tot mai evidente, conservarea Amazonului brazilian a devenit esențială. În 2020, călătoriile gândite și bine planificate în cea mai importantă pădure de pe Pământ vor sprijini eforturile de călătorii sustenabile. De acestea vor beneficia simultan și comunitățile locale și economia națională.

Sper că ți-a plăcut acest articol complex și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook și pe Instagram ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem ? cu pasiune, de șapte ani!

Visează, iubește, călătorește!® Drum bun!

#consilierturism #sfaturidecălătorie #recomandări #travelblogger #travel

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This