Unde mergem la plajă în februarie? Care sunt cele mai bune destinaţii cu vreme bună de vizitat în februarie? Ultima lună de iarnă din emisfera nordică este sezonul plin al marilor vacanţe pentru amatorii de soare şi bălăceală, destinaţii de vis aflate însă la mii de kilometri depărtare.
Destinaţii exotice recomandate pentru luna februarie. În a doua lună a anului ai unde să mergi dacă vrei mult soare din plin, cer senin, o mare caldă numai bună de scăldat, o adevărată atmosferă de vacanţă fierbinte! Doar că acestea sunt în destinaţii mai mult sau mai puţin îndepărtate.

four maldive
Destinații de vizitat în Europa în februarie

Să nu uităm că şi februarie este bună pentru călătorii în Europa. De exemplu, februarie este una dintre cele mai bune luni pentru cei care vor să admire aurora boreală, să se relaxeze la Spa şi, nu în ultimul rând, să cucerească pârtiile de schi din Europa. Totuşi, în Europa mai sunt câteva luni bune până când vremea va fi optimă pentru amatorii de soare şi mare, chiar şi în cele mai însorite regiuni precum Algarve, Antalya sau insule precum Rodos, Creta. Deși temperaturile sunt plăcute, vremea este destul de capricioasă și în arhipelagul Canare, în „Insula primăverii eterme”, Tenerife.

Dacă soarele este cel ce îţi lipseşte, cel mai mult, va trebui să-ţi îndrepţi atenţia către destinaţii mai îndepărtate, care pot fi încadrate fără a greşi la categoria „exotice”.

Caraibe e de vizitat în februarie

Una dintre destinaţiile cu vreme bună de vizitat în februarie este Caraibe, regiune care se află încă în perioada cu vremea cea mai bună din an. Sunt peste 7.000 de insule în regiunea Caraibilor, cu plaje cu nisip alb, scăldate de valurile translucide ale mării, cu palmieri şi alţi arbuşti exotici, dar se remarcă Republica Dominicană, Cuba, Antiua &Aruba, Jamaica, Mexic, Bahamas, Barbados şi Martinica. Sunt insule celebre şi din ce în ce mai accesibile, iar februarie este o lună cu temperaturi bune în aer şi în apă şi fără ploi sau vânt. Uraganele vor apărea în Caraibe, dar câteva luni mai târziu…

puerto rico sunsetPuerto Rico, foto puertoricotourism.pr.gov

Februarie: temperaturi şi precipitaţii în destinaţii din Caraibe

Țara/Orașul Maxima diurnă (°C)

 

Minima nocturnă   (°C)

 

Zile cu şanse de ploaie Ore cu soare/zi Precipitații lunare/mm
Antiqua/ St John 28 22 8 9 33
Barbados/Bridgetown 29 21 8 9 39
Grenada/ St George 28 21 9 12 57
St Lucia /Castries 28 22 13 8 104
Rep Dominicană/Punta Cana 28 21 5 7 55
Mexic/ Cancun& Riviera Maya 28 18 12 9 55
Cuba/Havana 27 17 7 7 54
Jamaica/Montego Bay 29 20 6 8 74
Bahamas/Nassau 25 17 13 8 42
Jamaica/Ocho Rios 27 17 6 7 154
Mexic/Playa del Carmen 28 19 7 6 6
Jamaica/Negril 32 23 6 8 61
Mexic/Cancun 28 18 5 7 55
Mexic/Tulum 30 18 5 7 54
Mexic/Cozumel 29 19 6 7 57
Trinidad & Tobago 29 21 9 8 54
Cuba/Varadero 27 15 6 7 36
Puerto Rico/ St Juan 27 20 15 8 82

 

thailanda beach

Thailanda, o destinație ideală în februarie

Soare din plin şi nici urmă de ploi sau uragane găseşti şi în paradisul asiatic numit Phuket, Thailanda, care se află în perioada optimă de vizitat. Între decembrie şi martie, Phuket este sub influenţa musonului mai răcoros dinspre NE. Nu  te speria, deoarece nu este atât de umed precum în sezonul umed din perioada septembrie-octombrie sau de fierbinte ca în aprilie-mai. Gata bagajele? Vacanța în Thailanda va fi una de neuitat! 

O altă destinaţie din Thailanda la modă este Chiang Mai, vechi oraş imperial aflat în plin sezon uscat, care durează aici din noiembrie până în aprilie inclusiv. Trebuie amintit că perioada noiembrie-februarie este mai rece, cu temperaturi şi umiditate relativ mici, de 5-25%. Cele mai bune luni pentru a vizita Chiang Mai sunt cele cuprinse între octombrie şi februarie, deci mai ai timp s[ te hot[r[;ti asupra uni alte destina’ii cu vreme bună de vizitat în februarie. 

Temperaturile în Malaezia în februarie

O altă destinaţie din Asia cu vreme bună în februarie este Malaezia. În nordul Malaeziei sunt destinaţii precum Langkawi, Penang, Pangkor, aflate în una dintre cele mai fierbinţi luni din an. Mai spre centrul Malaeziei, la Kuala Lumpur și la Malacca, te poţi aștepta la precipitații reduse, duşuri tropicale scurte fiind prosibile după-amiaza. Temperatura medie în Kuala Lumpur în februarie este de 29 ° C, amiezile fiind de-a dreptul fierbinţi. Februarie este una dintre cele mai puţin ploioase luni în Kulala Lumpur, cu o medie de 155 mm precipitaţii, existând şanse de ploaie în 15 zile.


Vietnam în februarie

Nici Vietnamul nu se poate plânge de vreme rea în februarie, lună recomandată pentru a vizita Siem Reap, Sihanoukville sau Phom Penh. În Siem Reap de exemplu, temperatura medie din februarie este de 26 ° C iar umiditatea de aprox. 70%. Februarie este una dintre lunile când plouă puțin în Siem Reap, fiind doar o zi ploioasă, în medie.

Birmania în februarie

O lună bună de vizitat este februarie şi pentru Birmania (Myanmar sau Burma), fiind de altfel şi una dintre cele mai aglomerate. Este soare, cald, dar aerul nu e aşa de fierbinte precum în martie şi aprilie, cele mai căduroase luni. Pentru puţină aventură şi multe temple, vizitează Yangon (Rangoon), Kengtung, Bagan si Mandalay. Cea mai bună perioadă pentru a le vizita este între lunile noiembrie şi februarie când ploile sunt mai rare şi de scurtă durată. În februarie, în Mandalay, unul dintre principalele oraşe culturale şi nod importnatde transport, media zilnică este de 32 ° C, cea nocturnă de 15° C, şansele de ploaie foarte mici.

http://

Sri Lanka în luna februarie

Dacă vrei să călătoreşti în Sri Lanka, mai ales dacă au pus ochii pe plajele şi oraşele de pe coasta de sud și de vest, unde te așteaptă mult soare și precipitații minime, temperaturile medii fiind în jurul valorii de 30 ° C, atunci poţi alege Sri Lanka în luna februarie. Sunt condiţii destul de bune şi pentru a vizita capitala Colombo, cu maxime medii de 31 ° C , cinci zile cu şanse de ploaie în februarie, potrivit statisticilor meteo. Şi vizitarea parcurilor naționale Yala și Wilpattu este o idee bună dacă nu te deranjează zilele cu ploaie.
Mai către centrul insulei se află oraşul Kandy, centrul cultural şi religios al ţării, intrat în patrimonul UNESCO dar și zona vestită pentru welness precum cea de pe dealurile Amaya, vestită pentru terapiile Ayuverda. Acestea sunt susceptibile de a primi o anumită cantitate de precipitații (cinci zile cu ploaie în februarie), dar e cald, temperatura medie fiind de 27 ° C. Temperaturile din zona renumită pentru plantaţiile de ceai din împrejurimile Nuwara Eliya rămân mai mici din cauza altitudinii, cu o medie de 20 ° C şi şanse de ploaie şapte zile/ medie în februarie.

mldive exotic beach
Maldive în februarie, vreme ideală

 Cea cea mai bună perioadă pentru a ajunge în Maldive este februarie, când te poți bucura la maxim de tot ce poate să ofere această micuţă ţară insulară. Vei experimenta zile lungi, însorite în februarie, cu temperaturi medii de 30° C şi nici urmă de ploaie. De regulă, în Maldive, februarie este luna cea mai puţin ploioasă din an. Sunt două sezoane în Maldive, respectiv cel uscat, în perioada noiembrie-aprilie şi cel ploios, din aprilie în octombrie.

Sheikh Zayed Road Dubai
Dubai în februarie e perfect 

O altă destinaţie recomandată pentru februarie este Dubai. Temperaturile sunt plăcute pentru această zonă cu un climat subtropical deşertic, cu o medie zilnică de 24 ° C, o minimă nocturnă de 15 ° C, iar apa mării are 20-21° C. Sunt ceva şanse de ploaie, atât de mari cât pot fi în deşert, dar umiditatea nu este la nivelul insuportabil din lunile iulie-septembrie, când este foarte cald în Dubai.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Dubai este din decembrie în mai.

monastry sarnath Sursa foto: incredibleindia.org/

Destinaţii din Asia cu vreme bună în februarie

Țara/Orașul Media diurnă

(°C)

 

Media nocturnă (°C)

 

Zile ploioase/lună Ore cu soare/zi Precipitații lunare/mm
India/ Kerala/ Cochin 32 23 1 9 24
India/Goa/Panaji 32 21 0 10 0
India/Bangalore 30 16 0 9 7
India/Chennai 31 20 1 9 12
India/Varanasi 27 12 1 8 12
India/Mumbai 30 19 0 9 1
India/New Deli 24 10 2 8 15
India/Udaipur 26 11 0 9 2
Hong Kong 19 14 9 4 48
Taiwan/Taipei 18 11 19 3 168
Thailanda/Chiang Mai 32 14 1 10 6
Thailanda/Bangkok 33 23 3 9 21
Thailanda/ Koh Samui 29 23 5 9 39
Thailanda/ Pattaya 31 24 3 8 41
Thailanda/ Phuket 33 23 3 9 11
Sri Lanka/Colombo 31 23 5 9 74
Sri Lanka/Negombo 32 22 4 8 71
Sri Lanka/Galle 30 22 5 8 101
Malaezia/Kuala Lumpur 32 22 15 7 137
Malaezia/Penang 32 22 9 8 103

Reține că, în ultimii ani, vremea este din ce în ce mai imprevizibilă peste tot în lume! Nu lăsa vremea să-ţi strice vacanţa!

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook !și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #inspiratie #travel #travelblogger

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

mldive exotic beach

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This