Cel mai bun hotel din lume este găzduit de un palat din India, dar în top 10 mondial sunt şi două hoteluri din Europa, respectiv din Italia şi Grecia. Jumătate din hotelurile din top 10 cele mai apreciate hoteluri din România sunt din Bucureşti, două fiind din Târgu Mureş şi câte unul din Braşov, Constanţa ( Mamaia) şi Iaşi.

Umaid Bhawan Palace

Clasamentele celor mai apreciate hoteluri de lux ( 4 şi 5 stele) din lume şi din Europa au fost date publicităţii de TripAdvisor.com. Multe din cele votate ca fiind cele mai bune hoteluri din România au mai fost prezente în clasamentul TripAdvisor şi anul trecut.
Top 10 mondial al celor mai cele mai bune hoteluri din lume este dominat de o unitate din India, un adevărat palat demn de moguli care le oferă oaspeţilor experienţe “de trăit o dată în viaţă”. De fapt, cel mai bun hotel din lume chiar este un palat, fiind una dintre cele mai mari reşedinţe private din lume. Umaid Bhawan Palace din Jodhpur a fost construit între 1928 și 1943 pentru Umaid Singh, Maharajahul Jodhpurului din perioada 1918-1947. În prezent, o parte a palatului este gestionată de grupul hotelier Taj. Situat în mijlocul a 26 de acri de grădini luxuriante, hotelul are 64 de camere și apartamente deosebit de luxoase decorate în stil Art Deco.

Tariful mediu al hotelurilor premiate de TripAdvisor ediţia 2016 este de 325 USD/noapte.

Umaid Bhawan Palace Jodhpur

Zodiac-Pool Umaid Bhawan Palace

Topul celor mai bune hoteluri din lume, 2016

1. Umaid Bhawan Palace Jodhpur– Jodhpur, Rajasthan, India ( foto sus)
2. Shinta Mani Resort – Siem Reap, Cambodgia
3. Bellevue Syrene – Sorrento, Italia
4. Hanoi La Siesta Hotel & Spa – Hanoi, Vietnam
5. Achtis Hotel – Afitos, Grecia
6. Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons – Great Milton, Regatul Unit al Marii Britanii
7. Mirihi Island Resort – Mirihi, Maldive
8. Bucuti & Tara Beach Resorts Aruba – Palm Eagle, Aruba
9. Calabash Luxury Boutique Hotel & Spa – Lance aux Epines, Grenada
10. Hotel Ritta Höppner – Gramado, Brazilia.

KJ Place hotel romaKJ Places, Roma ( foto sus)  C anaves Oia Hotel, Santorini ( foto jos)canaves

Cele mai bune hoteluri din Europa

Topul celor mai apreciate hoteluri din Europa este dominat de o unitate de lux cu o amplasare deosebită, cu vedere la Golful Napoli şi la vulcanul Vezuviu, din vestitul Sorrento. Pe locul trei este hotelul deschis în anul 1984 de renumitul bucătar cu două stele Michelin în palmares, Raymond Blanc. Are 32 de camere și apartamente, iar bucătăria fină, demnă de cele două stele Michelin primite şi pe care a reuşit să le şi menţină din 1984, este foarte apreciată.
Un alt hotel deosebit cu o poveste interesantă este şi Retuerta Le Domaine, Sardon de Duero. Este situat în Valea Douro, vestita zonă viticolă, într-o mănăstire care datează din secolul al XII-lea, un sit al patrimoniului cultural spaniol iubit și restaurat cu grijă. Refectorio, restaurantul hotelului, are şi el o stea Michelin. Pe locul 10 este un alt hotel deosebit, Gamirasu, amplasat într-o peşteră în care a fost cândva o mănăstire ortodoxă. Camerele sunt construite în rocă vulcanică, au tavanul boltit şi sunt decorate în stil tradiţional turcesc. O atmosferă imperială te întâmpină şi la The Milestone Hotel din Londra, situat la doi paşi de Colegiul din Londra şi de Royal Albert Hall.
Construit pe o stâncă, la 45 m deasupra localităţii elveţiene Zermatt, The Omnia este accesibil printr-un tunel ce duce la un lift cu care se ajunge direct în hol. Zona spa oferă diverse tratamente apreciate de oaspeţi ca şi bucatele servite la restaurantul hotelului. Hotelul KJ Places din Cetatea eternă, situat la câţiva paşi de Fontana di Trevi, la intersecţia Via Condotti şi Via del Corso, este un „abonat” al premiilor şi recenziior care îi recunosc farmecul şi calitatea serviciilor, deşi a fost recent inaugurat, în 2014.

bellvue syrene Sorrento

Topul celor mai bune hoteluri din Europa

1. Bellevue Syrene (5*), Sorrento, Italia ( foto sus)
2. Achtis Hotel (4*), Afitos, Kalkidiki, Kassandra, Grecia
3. Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons (5*),Great Milton, Oxford, UK
4. Canaves Oia Hotel (5*), Oia, Santorini, Grecia
5. The Milestone Hotel (5*), Londra,UK
6. The Omnia(5*), Zermatt, Elveţia
7. KJ Place (5*), Roma, Italia
8. Hotel Abadia Retuerta Le Domaine, Sardon de Duero (5*), Castilia&Leon, Spania
9. Hotel The Serras (5*), Barcelona, Spania
10. Gamirasu Cave Hotel (4*), Cappadocia, Turcia.

Hotel Epoque

Topul celor mai bune hoteluri din România

Primele două poziţii ale clasamentului celor mai apreciate hoteluri din Româna sunt neschimbate faţă de topul de anul trecut.
1. Hotel Epoque (5*), București. Hotelul deschis în 2010 este amplasat într-o zonă liniștită a capitalei, deşi este ( foto sus) aproape de principalele obiective turistice. Are 45 de apartamente de lux, facilități spa, piscină interioară și hamam.
2. Kronwell Braşov (4*). Hotelul situat în apropierea gării din Braşov are 81 de camere, un centru spa și wellness, saună și piscină interioară.
3. Hotel Privo (4*), Târgu Mureș. Acest hotel, care a fost anul trecut pe locul şapte în clasamentul TripAdvisor, are 40 de camere şi apartamente de 4 şi 5 stele, şi oferă acces gratuit la centrul wellness, la saună şi la cada cu hidromasaj.
4. Hotel Cişmigiu (4*), Bucureşti. Amplasat într-o clădire istorică, hotelul cu 60 de camere este apreciat în special pentru poziționarea sa și calitatea serviciilor.
5. K+K Elisabeta (4*), Bucuresti, Este situat în zona Piaţa Universităţii, are camere cu WiFi gratuit și acces gratuit la saună și la sala de fitness. Are și sală de conferinţe cu dotări complete.
6. Grand Hotel Continental (5*), Bucureşti. Hotelul cu 59 de camere situat pe Calea Victoriei, într-o clădire monument istoric, este apreciat pentru calitatea serviciilor şi poziţionarea sa. Anul trecut, a fost pe locul 15 în topul celor mai bune hoteluri din România.
7. InterContinental (5*), Bucureşti. Acest hotel cu 257 de camere este probabil cel mai cunoscut din Bucureşti şi a urcat 10 poziţii în top faţă de anul trecut.
8. Hotel Internațional (4*), Iași. Hotelul are 169 de camere cu free WiFi, are piscină interioară, un centru fitness, saună şi un mic dejun apreciat.
9. Plaza V Plaza V Executive Hotel (4*), Târgu Mureş. Hotelul inaugurat în anul 2011 este situat în centrul orașului Târgu Mureș. Oferă acces gratuit la centrul Spa și la centrul de fitness, acces gratuit la Wi-Fi, precum şi parcare privată gratuită. Are 77 de camere, fiind apreciat pentru atmosferă, camere şi mâncare.
10. Hotel Splendid (5*), Constanţa. Hotelul construit în anul 2007, situat la 150 de metri de plajă, pe malul Lacului Siutghiol, este nou intrat în compania celor mai apreciate hoteluri din România. Hotelul Splendid se află în nordul staţiunii Mamaia, iar oaspeţii au la dispoziţie o zonă spa şi de wellness care include o piscină, cadă cu hidromasaj, saună, zonă de relaxare.Despre cele mai bune hoteluri din ţară din anul 2015, citeşte aici.

Cele mai bune hoteluri au fost alese pe baza a milioane de opinii ale utilizatorilor TripAdvisor din întreaga lume. Hotelurile sunt evaluate în ceea ce priveşte calitatea serviciilor, raportul calitate/preţ, atmosfera şi atitudinea personalului. sursa foto: hotelurile

Sper că ți-a plăcut acest articol, că te-a făcut să visezi și te-a motivat pentru următoarea călătorie! Împartăşeşte-l cu prietenii, dă Like şi Share!  Visează, iubește, călătorește.

Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This