Vizitează obiective și muzee celebre de acasă, din fotoliu, un articol care îți propune modalități sigure de a „pleca”, în vizită, fără a-ți părăsi reședința. Te poți bucura la orice oră de expoziții, biblioteci și grădini botanice virtuale. Poți să faci tururi în galerii ale unor muzee celebre, să admiri obiective de top, chiar și în timp real. Să citești despre oameni, locuri și istoria lor.

Pandemia de coronavirus a închis, temporar, granițele statelor și a izolat orașe, a tras obloanele muzeelor, grădinilor zoologice și parcurilor de distracții. Sunt recomandate limitarea deplasărilor la strictul  necesar și anularea adunărilor cu peste 50 de persoane. Pandemia NU a reușit să ne oprească să visăm și să călătorim, chiar dacă o putem face doar cu gândul în această perioadă. Tehnologia, care ne-a izolat cumva de ceilalți până acum, ne este aliatul principal în aceste momente.

Pentru a ajuta la reducerea răspândirii virusului COVID-19, suntem îndemnați să practicăm distanțarea socială, să evităm mulțimile și să rămânem acasă. Dar există multe muzee celebre, grădini zoologice și parcuri tematice care oferă tururi virtuale gratuite. Modalități perfecte pentru a petrece un timp de calitate acasă în vreme de distanțare socială. Acestea fiind spuse, iată câteva idei despre cum poți “pleca de acasă” fără a părăsi, de fapt, canapeaua. Hai cu noi și vizitează obiective și muzee celebre de acasă, din fotoliu!

Destinații must see, în timp real
Grand Place din Bruxelles, Belgia

Grand Place este cel mai important punct de atracție turistică din Belgia, nu doar din Bruxelles. Dacă nu ai vizitat încă această piață sau ți-e dor de ea, aruncă aici o privire.

Piața San Marco, Podul Rialto și canalele din Veneția

Emblematica piață din inima Veneției, vegheată de sus de leii înaripați poate să te uimească și de la distanță, accesând acest link. Și alte locuri legendare din Serenissima pot fi vizitate virtual tot aici. 

Treptele Spaniole, Fontana di Trevi și Colosseum sunt în topul obiectivelor turistice de neratat în Roma. Greu găseai o treaptă liberă pe care să te așezi și să privești de sus la Fontana della Barcaccia sau un loc să-ți faci selfie la Fontana di Trevii. Poți face oricând o vizită aici 

De altfel, pe acest website poți face vizite virtuale în multe obiective turitice și destinații celebre din toată Europa și de pe mapamond. 

-Acropole din Atena, Grecia

Cu vestitele obiective unice din lume, anticele Atena Nike, Phantheon, Propilaya pot fi admirate acum într-un tur virtual

Descarcă gratuit aplicația NASA.

-Aplicația spațială gratuită a NASA Houston îți oferă adevărate călătorii spațiale. Tururi audio, hărți GPS, filtre pentru selfie, experiențe de realitate augmentată și realitate virtuală la Space Center Houston și pe lună.

NASA’s free Space Center Houston app poate fi descărcată de aici  https://spacecenter.org/app/  

Vizite virtuale la Monumente UNESCO

Fotografii panoramice unui loc plin de culoare și miresme sunt disponibile cu ajutorul funcției Google Street View.  Un exemplu este cel al Grădinilor Kew din Londra, monument UNESCO. 

-Răsfoiește biblioteca UNESCO-World Digital Library

Este o bază de date imensă, unde poți afla, într-o limbă de circulație internațională, despre istorie, artă, cultură, oameni, locuri și destinații. Călătorii în timp, spațiu, cu un click, pentru cei cu multă sete de cunoaștere, așa cum știu că sunteți voi, cititorii consilierturism.ro. Conține hărți, texte, fotografii, înregistrări video în șapte limbi de circulație internațională. Sunt cele mai importante comori ale umanității cu o valoare inestimabilă, provenind de la 193 de state, pe care o accesezi de AICI.

-Taj Mahal, Turnul Eiffel și Castelul Peleș, la un click distanță

Secțiunea Artă și Cultură a Google are imagini deosebit de clare ale unor destinații și obiective turistice celebre în lume. Te poți transpune la Taj Mahal, în New Dehli, India, poți privi Parisul de sus din Turnul Eiffel  Poți călători cu gândul chiar și în București, la Sidney pentru ca apoi să te duci direct la New York. Nu lipsesc nici Peleș sau Palatul Parlamentului.

Google Arts&Culture a avut inspirația să facă clasamente gen “10 Muzee pe care le poți explora chiar acum”. Sunt muzee alese pe sprânceană, de vizitat o dată în viață. Poți da căutare pentru diferitele tale puncte de interes. Sigur vei găsi ceva interesant!  

În București, sunt tururi virtuale pentru Palatul Șuțu, Casa memorială C Nottara și Muzeul Prof. Dr. Victor Babes. Le găsești la această adresă

Tur virtual la Muzeul Cotroceni

Poți merge, la orice oră. într-un tur virtual al Muzeului Cotroceni. Pășești în curtea interioară, ajungi în impresionanta Hală de Onoare, păși în dormitorul Reginei Maria și în biblioteca Regelui Ferdinand. Poți trage cu ochiul, din fotoliu, la acest loc emblematic, urmând link-ul de aici. Vei fi informat atunci când vei păși efectiv pe podeaua de marmură a Muzeului Cotroceni.

Muzee și obiective din România cu tur panoramic sau virtual

 Un număr impresionant de muzee mari și mici din București și din țară pe care le poți vizita oricând ai chef găsești aici. Pornind de la Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Satului, Muzeul Antipa sau Muzeul Național de Artă din București și până la Biserica Neagră din Brașov, Cetatea Alba Carolina, Muzeul Castelul Corvinilor, Muzeul Brukenthal din Sibiu sau Muzeul Unirii din Iași, lista este cuprinzătoare! Doar aruncă o privire!

Muzee cu acces online, gratuit 
-British Museum din Londra

Amatorii de istorie pot explora British Museum din Londra într-un tur interactiv. Este unul dintre cele mai bune muzee din lume, organizat impecabil, îți dai seama de cum îi calci pragul. Pentru vizite online, accesează linku de aici.

Te așteaptă o expoziție interactivă gratuită organizată cronologic, ceea ce îți permite să explorezi artefacte antice din întreaga lume. Expoziția virtuală e structurată pe subiecte și teme, cum ar fi „arta și designul”, „viața și moartea”, „puterea și identitatea”, „religia și credința” și „comerțul și conflictul”, din diferite continente și ere.

-Galeria Uffizi, Florenţa

Galeria Uffizi este cel mai vechi muzeu din lume, moștenirea lăsată burgului și umanității iubitoare de frumos de către familia de Medici. Poți face un tur virtual din fotoliu urmând acest link.  

-Muzeele Vaticanului, Roma

Mereu aglomerate, aceste muzee care găzduiesc opere de artă neprețuite sunt deschise non-stop celor dornici de cunoaștere. Tururi virtuale ale Capelei Sixtine, Camerei lui Raphael, aripei noi sunt disponibile aici

-Muzeul D’Orsay Paris

Deschis în 1986, muzeul D’Orsay expune mai ales arta franceză care datează începând din 1848 și până în 1914, inclusiv picturi, sculpturi, mobilier și fotografie. Deține cea mai mare colecție a impresioniștilor (aproximativ 440 de picturi) și post-impresioniștilor din lume. Prin Google Arts&Culture poți admira aproape 300 de picture și le poți afla și povestea.

-Muzeul Luvru din Paris

Cel mai celebru muzeu din “Capitala Luminilor” își dezvăluie unele dintre secrete celor care vor să le cunoască accesând https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne. Sunt disponibile secțiunea de antichități egiptene, Galeria Appolon și vestigiile pe care a fost construit Luvrul. Asta ca să-ți faci o idee despre măreția locului! 

-Muzeul Prado din Madrid

Acest muzeu dedicat celor interesați de artă poate fi explorat online Poți căuta artistul preferat, după nume, interoga după secole în care au fost create operele, tipul de artă sau tehnică. Colecția online a Muzeului Prado este disponibilă aici. 

-Muzeul Hermitage din Sankt Petereskurg, Rusia

Cu peste trei milioane de exponate, inclusiv cea mai mare colecție de tablouri din lume, Muzeul Hermitage este este al doilea cel mai mare muzeu de artă din lume. Acesta poate fi vizitat cu un click, aici. 

-Muzeul Metropolitan, New York, SUA

Unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, Muzeul Metropolitan a fost inaugurat acum 149 de ani. Colecția permanentă propune piese din antichitate, inclusiv din Egiptul antic, picturi și sculpturi de la aproape toți autorii de marcă europeni. Un loc speciale este rezervat artei moderne și autorilor americani. Expoziția virtuală 360  poate fi accesată aici

-17 Muzee din München, Germania

Colecții importante de artă, care conțin piese celebre expuse în 17 muzee din Bavaria, au fost încărcate pe platforma online  . Sunt accesibile aprox. 25.000 de opere de artă din Bavaria, Germania și Europa, expuse fizic în galeriile din München-Pineta și Alte Neue Pinakothek, Sammlung Moderne Kunst din Pinakothek der Moderne, Muzeul Brandhorst și Sammlung Schack. Fiecare lucrare este însoțită de explicații detaliate.

-Muzeul Pergamon, Berlin

Unul dintre cele mai mari muzee din Germania, Pergamon are multe de oferit vizitatorilor amatori de istorie și artă în special, chiar dacă fizic nu poți fi acolo. Acest muzeu istoric găzduiește o mulțime de artefacte antice celebre, inclusiv Poarta Ishtar din Babilon și, desigur, Altarul Pergamon. Le poți admira și tu, aici. 

-Muzeul de Istorie Naturală din Viena

Muzeul găzduiește o colecție de 30 de milioane de exponate, multe dintre ele foarte vechi. La Muzeul de Istorie Naturală din Viena (NHM) se află expuse Venus de Willendorf, în vârstă de 29.500 de ani și dinozauri enormi. În cele 39 de săli de expoziții este expusă și cea mai mare și cea mai veche colecție publică de meteoriți din lume. Poți vedea spectaculosul meteorit „Tissint” de pe Marte, pietre prețioase celebre, fosile și multe altele (și citi pe îndelete) chiar de aici

Muzeul Van Gogh, Amsterdam, Olanda

Fanii marelui pictor olandez pot vizita aici sute de opere. Fizic, muzeul are cea mai mare colecție de opere de artă ale lui Vincent Van Gogh, peste 200 de tablouri, 500 de desene și 750 de scrisori. Și în acest caz poți afla detalii online despre operele care te interesează, pe îndelete.

Rijksmuseum, Amsterdam Olanda

Rijksmuseum este un celebru muzeu dedicat artelor, tehnicii și istoriei. Deține o mare colecție de picturi din perioada ‘de aur” olandeză precum și de artă asiatică. Colecția online conține aprox. 8.000 de obiecte de artă și obiecte istorice. Printre cele care pot fi admirate online sunt câteva capodopere ale lui Rembrandt, Frans Hals și Johannes Vermeer. Rijksmuseum poate fi vizitat prin Google Street View, aici

Sper că ți-a plăcut articolul „Vizitează obiective și muzee celebre de acasă, din fotoliu” și te-a inspirat. Dă-le de veste prietenilor tăi că ai citit ceva interesant și util! Îți mulțumim pentru Like și Share, că îți place ceea ce facem din pasiune.

Visează, iubește, călătorește ®! Drum bun! 

Acum e vremea sa dai curs sfatului „Vizitează obiective și muzee celebre de acasă, din fotoliu”, stai acasă! 

#consilierturism #recomandări #sfaturidecălătorie #stămacasă #vafibine #stau în casă #stauîncasă

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This