Unde se cumpără cele mai scumpe vacanțe și care sunt destinațiile preferate ale românilor? O familie din nordul Bucureștiului alocă, în medie, aproximativ 3.000 de euro pentru o vacanță, cu 45% mai mult decât o familie din sudul Capitalei și de două ori mai mult decât cheltuiala medie a unei familii la nivel național, potrivit unui studiu realizat de TUI TravelCenter.

O familie de români alocă pentru o vacanță, în medie, suma de 1.500 euro. La nivel național, datele artă că turiștii din Moldova cheltuiesc, în medie, 1.100 euro pe familie pentru o vacanță, cei din sudul țării 1.400 euro, iar cei din Transilvania 1.500 euro. TUI TravelCenter este cea mai mare agenție de turism din România, cu 80 puncte de vânzare în toată țara, din care 12 în București.

Potrivit studiului realizat de analiștii TUI TravelCenter pe baza datelor centralizate de la cele 80 de agenții din țară, cel mai mare buget pentru o vacanță a unei familii cu un copil este alocat de turiștii din nordul Bucureștiului. Aceștia dispun, în medie, de aproximativ 3.000 de euro pentru o singură vacanță.

În medie, o familie de bucureșteni alocă pentru o vacanță suma de 1.500 euro.

După bugetul alocat pentru o vacanță, turiștii din Capitală sunt urmați de cei din Constanța, Sibiu și Iași. În funcție de suma medie disponibilă pentru o vacanță în familie, topul județelor arată astfel:

București & Ilfov: 1.700 euro/vacanță/familie

Cluj-Napoca: 1.600 euro

Constanța: 1.500 euro

Timișoara: 1.450 euro

Sibiu: 1.350 euro

Iași: 1.300 euro

Cea mai scumpă vacanță vândută anul trecut de TUI Travel Center, un revelion în Maldive, a fost cumpărată de un cuplu de români de la agenția din Băneasa Shopping City și a costat 84.000 de euro. În pachetul de servicii turistice au fost incluse: 10 nopţi cazare în vila privată (6*) Soneva Fushi, de pe Atolul Baa. Vila Soneva Fushi (6*), ascunsă în vegetație luxuriantă și situată pe malul oceanului, are piscină proprie și personal dedicat fiecărui turist în parte. De asemenea, în pachet au fost incluse și transportul cu avionul până în Maldive, transferurile locale și asistența turistică non-stop. Turiștii români și-au dorit, printre altele, ședințe spa, cine romantice pe malul mării și safari cu delfinii.

Vacanțele preferate în funcție de regiunea de proveniență

Analiza prețului mediu al pachetelor turistice cumpărate de o familie în diverse zone din București demonstrează obiceiuri diferite de consum. Astfel, o familie care cumpără pachete turistice de la agenția din Băneasa Shopping City plătește, în medie, pe o vacanță aproximativ 3.000 de euro.

La agenția Băneasa Shopping City, în topul vânzărilor pachetele se regăsesc destinații exotice precum Maldive, Thailanda, Mexic sau Republica Dominicană, unde se dorește cazarea la hoteluri de cinci sau șase stele. În același timp, pachetul mediu cumpărat de la București Sun Plaza Mall costă 2.000 de euro, de la București Mega Mall și ParkLake Mall – 1.800 euro, de la București Vitan Mall – 1.700 euro și de la București Afi Cotroceni -1.600 euro. Destinațiile preferate de cei ce cumpără vacanțe de la celelate agenții din Capitală sunt cele din ofertele charter în Turcia, Spania și Grecia, la hoteluri de trei-patru stele.

O segmentare a cererii se observă și în ceea ce privește destinațiile preferate ale românilor din diferite regiuni ale țării. Astfel, turiștii din vest preferă într-o măsură mai mare decât cei din restul țării destinații estivale precum Muntenegru, Italia si Croația. Aceasta deoarece sunt mai aproape de orașele de reședință, accentul punându-se pe vacanțele individuale (transport cu autoturismul propriu).

Destinațiile la modă în acest moment

Totuși, per ansamblu, destinațiile preferate ale ardelenilor sunt cele clasice, respectiv Turcia – Antalya, Grecia – Creta și Dubai, la care se adaugă destinațiile exotice, una dintre ele fiind Mexic.

Clujul, Bucureștiul, Timișoara și Constanța se remarcă prin numărul mare de clienți care cumpără de la TUI TravelCenter mai mult de o vacanță pe an.

La București se cer din ce în ce mai mult vacanțe exotice în destinații din ce în ce mai îndepărtate: Bora-Bora, Patagonia, Noua Zeelandă, cu experiențe din ce în ce mai provocatoare sau neobișnuite.

Iașiul preferă destinațiile clasice precum charterele în Turcia, Grecia și Spania și vacanțele all inclusive în Bulgaria. Constănțenii aleg destinații charter precum Spania – Tenerife și vacanțele exotice în Punta Cana și Thailanda.

Charterele verii 2018

În acest an, Nova Travel, tour-operatorul Grupului Eurolines, va organiza săptămânal până la 22 curse charter marca TUI către 13 din cele mai apreciate destinaţii estivale, respectiv către Grecia (insulele Creta, Rodos, Corfu, Santorini şi Zakynthos), Turcia (Antalya), Spania (insulele Tenerife și Mallorca) și Cipru. Sunt programate zboruri săptămânale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Nova Travel a introdus în oferta sa din acest an o nouă cursă charter către Cipru. Nova Travel va majora numărul total de locuri disponibile cu 30% față de 2017 și va inaugura noul parteneriat cu SUNEXPRESS (charter Lufthansa – Turkish Airlines) pe ruta București-Antalya.

TUI TravelCenter a finalizat anul 2017 cu o creştere de 30% a cifrei de vânzări, ajungând la nivelul de 100 milioane de euro, volum care o propulsează și în acest an ca cea mai mare agenție de turism din România. Pentru acest an, TUI TravelCenter și-a bugetat o creștere de 12% a vânzărilor.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem ? !

#consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #top2018  #travelblogger

Visează, iubește, călătorește! Drum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This